Mag ik een niet ingeschreven Iseki minitractor slepen met een auto in België?

Slepen van mini tractor over afstand van 15km met auto...
Simon Loones

Reacties

Fendt926Driver
Zonder voorzorgsmaartegelen gaat jou trekker dat niet leuk vinden dat jij hem 15 km gaat slepen.
Maar als je een paar zaken op orde hebt is het wel te doen.
Fendt926Driver
Maar of het mag?????
Misschien een buis er tussen met een aanhanger koppeling aan de auto en in de voor trekhaak van de trekker en een volgkenteken en verlichting van de auto achterop
yoohan
Waarom niet gewoon ff op een aanhanger? Die iseki's wegen de hele wereld niet en daarbij passen ze ook nog bijna op elke aanhanger. Dat is veiliger en mag sowieso.
+1
walker1
Ik heb lang geleden veel problemen gehad in België met een grondboormachine op wielen. Was ik niet een mee aan het rijden, maar aan het boren. Stond dus stil, maar wel net met 2 wielen op de openbare weg. Machine was daar op dieplader naar toe gebracht vanuit Nederland en had geen kenteken. We waren ook nog eens voor de overheid (Vlaams Gewest) aan het werken. Maar toen de lokale veldwachter langs kwam begon hij over kenteken en verzekering. Is hoop gedoe geweest. Dus als half in de berm stilstaan met niet ingeschreven/niet op kenteken staand voertuig al niet mag, dan zal 15 km slepen sowieso niet mogen. Maar goed ik ben Nederlander en geen Belg, dus hoe het precies zit in België weet ik niet. Maar in Nederland mag dit ook niet, ja met minitractor nu misschien nog wel, in de overgangsfase naar kentekens. Maar bv een auto zonder kenteken/geschorst kenteken mag ook niet op de weg komen, slepen ook niet. Mag enkel op aanhanger vervoert worden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!