Kubota B7000 - Ik wil mijn trekkertje registreren.

Ik wil de Koreaanse variant van mijn B7000 bij de RDW registreren, maar heb nog niet kunnen ontdekken waar het VIN staat. ie weet dit?

Deel dit topic

traction

Reacties

+1
mklok
Denk dat dit niet nodig is om deze te laten registreren.
major6cil
@mklok als je er een aanhangertje achter wilt hangen weer wel. Want een trekkend voertuig
mklok
@major6cil gaat toch om de snelheid. Neem aan dat zo'n trekkertje geen 40 rijd.
major6cil
@mklok nee, als hij een trekhaak heeft moet je hem registreren
traction
Ondertussen heb ik het chassisnummer van mijn ZEN-NOH gevonden - keurig ingeslagen op het blok.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Farmax.
Ga maar naar de site van RDW.

Jouw trekker is smaller als 1,30 mtr

En gaat niet sneller als 17 km/h.

Dus mijn inziens heb je ontheffing.
mklok
@Farmax. Zo dacht ik er ook over.
+1
dennisbouter
@Farmax. @mklok sorry dat ik het vraag maar zijn jullie wel op de hoogte van de wetgeving? Zo'n trekkertje kan harder als 6 km/h en heeft een trekhaak. Registreren is gewoon verplicht🤷‍♂️
mklok
@dennisbouter Volgens mij zijn Smalspoor trekkers tot 1,30 m vrijgesteld van kenteken. Nu weet ik ook niet alles gelukkig maar dit heb ik ergens gelezen.
+2
dennisbouter
@mklok tractor van een pluktrein die alleen tijdens plukseizoen gebruikt worden en als ze niet zijn voorzien van een mogelijkheid om een aanhanger of machine te trekken. Dan zijn ze vrijgesteld
+1
mklok
@dennisbouter Zal wel allemaal.
bas101
@dennisbouter de naam pluktrein doet mij vermoeden dat dit een klein trekkertje is met een meerdere aanhangers erachter , vraag mij af wat je met een trekkertje tijdens de fruitoogst moet doen die geen trekhaak heeft waar aanhangers achter gehangen kunnen worden.
dennisbouter
@bas101 die hebben wel een trekhaak maar mogen alleen in die periode gebruikt worden als ze vrijstelling hebben van kenteken
+2
Fendt926Driver
Tot 2025 zijn deze vrijgesteld van registratie.
Maar dan moet je ze keuren laten bij de rdw om te registreren.
Of nu bestellen voor 18 euro en in de kast leggen tot 2025.
Want bij verkoop vragen ze er wel naar.
Of je krijgt een lager bedrag voor je trekker omdat er nog een keuring wacht..
+4
worteljcb
@Fendt926Driver Nee, registreren is verplicht! Alleen het monteren van een kentekenplaat is niet verplicht tot 2025. Registreren wel, zijn 2 aparte dingen..
roscho
Volgens lis.rdw.nl/
"U moet uw voertuig registreren als Landbouw- of bosbouwtrekker op wielen (T) "

Je krijgt na registratie een kentekencard en een kenteken, maar het is voorlopig niet verplicht om een nummerbord de het trekkertje te monteren omdat het niet sneller gaat dan 25 km/h.
Zoals @Fendt926Driver zegt, kun je ook wachten met de registratie, maar als je dat niet dit jaar doet, moet hij gekeurd worden en daar zullen hogere kosten aan vast zitten dan je nu kwijt bent.
Vanaf 2025 is voor alle geregistreerde voertuigen een kentekenplaat verplicht.
Op mijnlandbouwkentekenplaat.nl/… (commerciële website) kun je voorbeelden zien van de modellen kentekenplaten waaruit je kunt kiezen. Het RDW heeft ook een flinke lijst van bedrijven die kentekenplaten kunnen/mogen leveren.
bas101
Echt ongelukkig dat die fruittreintjes wel zijn vrijgesteld van registreren en de oldtimers tot 25kmh niet , men had beter t zwitserse systeem (ipv van t duitse systeem) aan kunnen houden waar alles tot 30kmh vrijgesteld is van kenteken ;ik vernam van de verzekeraars Overwater dat t wel mogelijk blijft om alles op 1polis te zetten je betaald € 140 en voor elke volgende €10 t wordt dus iets duurder.
dennisbouter
@bas101 ik denk dat er meer oldtimers op de openbare weg rijden dan pluk treintjes
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!