Illustratie van:

Agria 2400 - Helemaal geen vonk, bougie en kabel goed. Spoel vervangen?

Hallo,

Onlangs heb ik een opknap Agria 2400 met Hirth motor gekocht. Het volgende is gedaan:

- Bougie vervangen + kabel gecontroleerd
- Niewe brandstofleidingen en filter
- Carburateur schoongemaakt
- Nieuwe contactpuntjes aangezien die totaal weg waren
- Repeteerstarter gemonteerd

Nu heeft de machine een week goed gedraaid. Een enkele keer startte hij niet zo goed maar ik dacht dat dit aan mijn chokegedrag lag.

Ik heb de trekker de schuur in gereden en daar de motor uit gezet. De volgende dag kreeg ik hem met geen mogelijkheid meer aan.

Vandaag de kap er af gehaald en geconstateerd dat de bougie niet vonkt. Het enige wat ik kan zien is dat de lichtspoel (heet die zo?) beschadigd is. De rest van de kabels zitten vast en zijn onbeschadigd. Zou dit het kunnen zijn? Foto is bijgevoegd.

Nu wil ik deze vervangen maar ik heb geen idee welke ik moet hebben.

Ook vroeg ik mij af hoe ik de motorolie kon bijvullen. Ik kan de vuldop niet vinden. Of moet dit onder de cilinder gedaan worden?

Wie kan mij helpen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Ingezoomde foto

(klik om te vergroten)

Onderste draad lijkt een hapje uit

Reacties

+1
marcus 1
Beste Thomas-Jan, ni verder zoeken achter de olie-vuldop , de Hirth-motor is een tweetakt-motor, en de motor word gesmeerd door de tweetakt olie in de benzine. Benzine moet mengsel zijn van
tweetaktolie en benzine. mengselverhouding1/25. Geen kettingzaag benzinemengsel erin doen, in deze menging is te weinig olie om die oude motoren te smeren.
Thomas-Jan
Ah kijk, daar kan ik wat mee. Ik meng mijn brandstof altijd zelf 👍
JD3010
@Thomas-Jan in m'n brommer mengde ik vroeger altijd motorolie door de benzine.
marcus 1
Thomas-Jan, laat de spoel voorlopig zitten, en ga met een fijn schuurpapiertje tussen de kontaktpunten schuren en daarna ontvetten(deze kunnen ingebrand zijn). ook zou ik de draad die naar de drukknop gaat om de motor stil te leggen,loskoppellen, dus de draad aan de drukknop los koppelen zodat deze zeker niet aan de massa komt.
JD3010
@marcus 1 als de contactpunten met een week weer ingebrand zijn, is er meer aan de hand
Thomas-Jan
Alvast bedankt voor de tips. Inmiddels hebben we het blokje ook uit elkaar liggen in verband met een lekkende pakking. Een echte opknapper 😅

Dit word vervolgd zodra de nieuwe pakkingen er in zitten.

Aangezien de spoel beschadigd is wil ik deze tzt wel vervangen. Op internet vind ik niets. Hier toevallig iemand die er een heeft liggen en er graag vanaf wil?
fiatfan
@Thomas-Jan op ebay in duitsland vind je nog zat van dit spul, niet schrikken van de prijzen
marcus 1
Thomas-Jan Ik heb hier een agria 2300R balkmaaier te koop staan. er staat een Hirth motor op
type 45M5S. 247cc Motor is in prima staat. balk van maaier moet afgesteld worden.Ik weet niet of de motor bij u zou passen, hier is hij met een ronde flens op de maaier bevestigd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agria 2400 en hebben de trefwoorden startproblemen en motorolie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0