Welke oldtimer verzekering particulier

Hallo,

Heeft iemand een idee welke verzekeraar ik het beste (goedkoop) kan kiezen voor het verzekeren van een oldtimer hobby tractor als particulier?
Er staan zo veel aanbieders, met uiteenlopende prijzen, of ze bieden juist alleen een agrarische verzekering aan.
Iemand ervaring met "detractorverzekering.nl"?

Deel dit topic

Reacties

porschestandard
Alleen voor toertochtjes en oldtimerfestivals of ook hobbymatig gebruik met werktuigen?
Fritske1978
Hobbymatig gebruik, misschien een keer een hooimachine of weidesleep, of wat spullen halen met aanhanger.
Clayson M80
@Fritske1978 ik heb mijn oldtimers verzekert bij Overwater assurantie
1046
@Clayson M80 overwater is leuk bij meerdere trekkers. Maar bij 1 trekker ook te duur
+4
RVM
@1046 goede reden om er een paar bij te kopen, toch?
1046
@RVM ehhhhhhh ja en nee
Clayson M80
@1046 ik er 5 op kenteken en op een polis € 140,00 per jaar, om gerekend
€ 28,00 per stuk per jaar
1046
@Clayson M80 ik heb er maar 2 . Das genoeg. Maar geen reden om naar overwater te gaan. 1046 doet ook aan trekkertrek . Die is apart verzekert . Dus blijft er 1 over en dan is overwater duur
yoohan
Heb net even de factuur opgezocht. Ik ben €102,85 per jaar kwijt voor 1 trekker. Is trouwens inclusief BTW, assurantiebelasting en dat soort gesnor. Bij VDBS uit Putten is dat. Is ook ooit via zo'n link geweest als tractorverzekeringen.nl oid

Het zal best goedkoper kunnen als ik me rot zoek, maar daar heb ik geen zin in. Deze verzekering loopt daar al langer als 10jaar, heb alleen af en toe de trekker gewijzigd.
+1
porschestandard
Bij univé ben ik in de 50 euro per jaar kwijt incl. Btw etc. Per trekker hier mag ik de trekker elke dag privé hobbymatig gebruiken. Als ik alleen toerritjes wou maken had ik voor de helft van het geld als een verzekering bij hen gehad.
+1
a3vandiejen
@porschestandard Ik ook univé , zelfde als jij.
+1
arnold-arentze
Unive met (oldtimervereniging) De Lange Slag korting is maar 3 10tjes dacht ik voor hobbymatig gebruik
1046
@arnold-arentze en toch deden ze heel moeilijk bij de unive😕
+1
Vlaanderen
@1046 En hoe deed jij?
+1
1046
@Vlaanderen ik ben nie moeilijk🤷🏼‍♂️
+1
arnold-arentze
@1046 Das apart. Heb m gewoon online afgesloten. Word verder nergens naar gevraagd. Heb wel ff de polis doorgelezen wat er onder het hobbymatig gebruik valt. Dat is voor mij voorlopig voldoende, Als de inzet breder word, moet ik m misschien aanpassen..
+1
yoohan
@arnold-arentze
Ja volgens mij staat mijne juist nog op hobbymatig gebruik en geen oldtimerverzekering.
Ik had er ook een tractorpulling clausule bij, misschien zit die er nu ook nog wel bij, voor de delfino.😂
arnold-arentze
@yoohan Kun je meedoen als frontgewicht😇
1046
@arnold-arentze ik had gebeld
+1
arnold-arentze
@1046 🙈En dan vertel je te veel aan zo’n typgeit en gaan ze lopen mekkeren 🙄
+1
farmkoos
@1046 mijn nota bij unive ging van 30,60 onaangekondigd naar ....181,50 euro. (ben lid van twee oldtimerverenigen) kijk uit.
1046
@farmkoos ik ben nu bij een ander . Nooit geen unive meer sinds ze mij zo behandeld hebben
+2
farmkoos
@a3vandiejen ik ook unive, jarenlang een nota van 30,60euro, de nieuwe nota is ......181,50 euro.
+1
a3vandiejen
@farmkoos Zo dat is even schrikken Nico, zal het ook eens opzoeken hier.
+1
arnold-arentze
@farmkoos Ze zijn er de laatste jaren echt een zooitje van aan het maken bij de Unive😖 Ik heb net betaald gewoon de 30.60🤔🤔
Vlaanderen
@porschestandard Ook ik bij Univé, maar daar is wel de voorwaarde bij dat je lid bent van een oldtimer vereniging zoals de OMTV. Is dus wel goedkoop, maar je moet het OMTV lidmaatschap bij optellen (als je het nog niet hebt).
porschestandard
@Vlaanderen Hier hebben ze bij mij niet om gevraagd. (Was sowieso al wel lid van otmv)
+1
arnold-arentze
@porschestandard In de voorwaarden staat dat de oldtimer verzekering alleen geldig is i.c.m een lidmaatschap. Wist het eerst ook niet, is zoals met elke verzekering je moet het zelf maar uitzoeken hoe het zit😬
+1
1046
@arnold-arentze had zelfs aangegeven dat ik lid was van een club die hun ook sponsorde en toch moeilijk doen en uiteindelijk niet kenne verzekere bij hun, misschien kwam et ook doordat dat poppetje aan de telefoon een buitenlander was en op een centrale zat van de unive
+2
arnold-arentze
@1046 Ja daar word je overal beroerd van,van die telefoon centrales met mensen die totaal geen kennis van zaken hebben. Vroeger hadden we hier een kantoor met een vast aanspreekpunt, maar dat is er niet meer bij tegenwoordig 🤷‍♂️
+2
1046
@arnold-arentze heb ook direkt een ander gebeld. Die ook de club sponsord, en een bekende is😊, die zei, geen probleem . Gaan we regelen👌🏻👌🏻
porschestandard
@arnold-arentze geldt dat dan misschien alleen voor de oldtimer trekker verzekering en niet voor de hobbymatige verzekering?
+1
arnold-arentze
@porschestandard Ja dat zou zomaar kunnen ja dat er nog hobbymatige verzekering is heb ik wel iets over gelezen een keer🤔 Moet me er ook weer eens wat beter in verdiepen. De verzekeringen veranderen ook regelmatig. Een jaar of wat geleden mocht je bijna alles met de Oldtimerverzekering, maar volgens mij halen ze er regelmatig een dekking uit ook. En hebben ze de Hobbymatige verzekering er weer bij bedacht😬
+1
1046
Unive deed lelijk tegen mij toen ik bij hun wou afsluiten paar maand gelee. Voor mij geen unive ondanks dat hun sponsor zijn van de club waar ik lid van ben. Zit nu bij een ander waar ik 62 euro betaal voor de oldtimer
Maarten223
@1046 bij welke maatschappij heeft u hem nu verzekerd?

Unive doet bij mij ook moeilijk willen alleen maar een tractor verzekering afsluiten als ik alles van verzekeringen bij hun onderbreng. Dacht het dus ff van niet arrogante kwallen😡
+1
porschestandard
@Maarten223 Bij mij deed unive daar niet moeilijk over ik heb alleen een trekker verzekering bij hun lopen. (Wel voor 3 trekkers dat wel)
farmkoos
@Maarten223 mijn premie ging dit jaar van 30,60 euro naar 181,50 euro antwoord hoe dat kan was: dit is het nieuwe tarief. wees gewaarschuwd.
bas101
1 tractor t beste bij onderlinge of Unive , meerder tractoren mss beter bij Overwater , heb zelf daar alles verzekerd , hoewel ik van anderen negatieve verhalen gehoord heb , precieze reden weet ik zo niet , waarschijnlijk
moeilijk doen bij uitbetalen als er schade is .
CormickWillem
Heb nu 3 bij overwater.
Hiervoor bij Klaverblad.
Voor 1 trekker veel voordeliger.
Fritske1978
Bedankt voor de info allemaal. Ik zit niet bij een club, dus unive wordt lastig. Ik zal ze eens allemaal gaan vergelijken.
porschestandard
@Fritske1978 Ik heb gewoon gebeld met univé omdat er op hun site geen passende verzekering voor mij op stond. Samen zijn we bij de verzekering uitgekomen die ik nu heb. Dus als ik jou was zou ik gewoon even heen bellen dan weet je het direct.
+3
Fendt926Driver
Hier hele slechte ervaringen met unive.
Maar dan aan de kant van schade hebben.
Ze keren bijna nooit wat uit zijn enorm onredelijk in hun eisen en voorwaarden
En uiteindelijk maar 10% van de geleden schade vergoed gekregen.
Dus ze kunnen wel goedkoop zijn.
Maar degene waarbij jij eventueel schade maakt. Komt er zeer bedrogen af.

Kameraad had forse schade aan zijn enigste trekker (total loss).
Unive zei dat hij 12 dagen op hun kosten een vervangende trekker mocht huren.
En ze hebben bijna 2 maand gedaan om de schade af te handelen..
+2
J.beun
Ik heb de trekkers bij interpolis verzekerd. Het is wel wat duurder. Maar als je wat krijgt worf het ook voor je opgelost. Heb meerdere daar verzekerd onder de verzamelpolis. En 2 als eigen agrarisch gebruik. Anders dan mag je er alleen mee rond rijden.
cyrus-van-gelder
@J.beun zelf heb ik 'm,n trekker bij klaverblad verzekerd . Kost me iets van 10,50 euro per maand.
walker1
@J.beun Ik heb ook bijna alles bij Interpolis verzekerd, is inderdaad niet de goedkoopste, maar ik heb tot nu ook niet of nauwelijks gezeur of problemen gehad bij schademeldingen.
Fritske1978
Ik heb het uiteindelijk ook via detractoverzerkering.nl gedaan, ik geloof ook iets van 120 euro per jaar. Uiteindelijk ben ik hiermee verzekerd via klaverblad.
Ik betaal voor 1 trekker €54,28 bij Univé
roscho
Quote Reactie van @richard-vroegindeweij:
voor 1 trekker €54,28 bij Univé

Is dat 1 losse verzekering of maakt die verzekering deel uit van een heel pakket? Als je ook je auto, het huis en al het andere wat je hebt daar moet verzekeren, schiet je niet veel op.
+1
Bietenbrug
@richard-vroegindeweij bij unive kon ik mijn oldtimer trekker alleen verzekeren als ik lid was van een oldtimervereniging, anders moest het als hobbytrekker en daar konden ze zo geen tarief voor geven.
+1
cyrus-van-gelder
@Bietenbrug zelf zit ik bij klaverblad. Dat kost me 10 euro per maand. De trekker is verzekerd als hobbytrekker.
Voldoet me prima, nooit geen gedoe met die lui.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
50
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0