John Deere Lanz 300 - Verschillen in vliegwielen met graden aanduiding

Wie weet waarom er twee verschillende soorten vliegwielen zijn bij John Deere lanz 300 met verschillende soorten graden erop ??
Heb nu 1 vliegwiel gemonteerd aan mijn gereviseerde motor maar daar staat voor brandstof pompafstellen 32/ 33 op en 41 graden.
Het ander vliegwiel staat 31/33 en 41 graden.
Volgens wp boek moet je afstellen met 31 graden, bij type brandstofpomp dat ik heb.
Maar waarom staat op het ene vliegwiel 32/33 graden.
Zou dit verkeerde letter inslag zijn geweest of is dit vliegwiel van ander type lanz bijvoorbeeld 500 of 700 ??
wilco-jd

Reacties

JD3010
De 300 en de 500 zijn eigenlijk dezelfde trekkers. Alleen het max. motortoerental van de 500 is hoger, waardoor ook het vermogen. De 700 heeft grotere zuigers.

Kun je een nummer op het vliegwiel vinden? Volgens het onderdelenboek van de 500 is dit AL11242L. Van de 300 en 700 heb ik helaas geen boek.
wilco-jd
Het nr wat er hoort in te zitten is ook AL11242L en heb even in mijn magazijn gekeken en had ook nog een vliegwiel liggen met goede graden en heb deze afgelopen vrijdag gemonteerd.
Nu komende week ma eens de boel op tijd zetten en kijken of ie aanslaat na stilstand van ruim 8 jaar.
Kwam er nu ook al achter dat mijn radiateur lek is in midden, dus daar moet ik ook nog na opzoek voor vervanger of laten repareren
JD3010
Dus het originele vliegwiel (AL11242L) heb je er nu dus niet inzitten? Weet je dan soms waar dat andere vliegwiel van is?
Als je radiateur lek is en nog compleet is, kun je deze ook zelf dicht solderen. Dit heb ik helaas al een paar keer moeten doen. Als je zorgt dat het koper goed schoon is, is het goed te doen.
Weet je misschien welk oliefilter in de motor hoor? Het originele nummer bestaat niet meer. Het is dezelfde als in mijn JD 100.
Ik heb afgelopen week het druklager van mijn JDlanz 100 vervangen. De grafietring lag in stukken en brokken in het koppelingshuis. Ik heb niet naar de graden etc. gekeken.
deeremeneer
@JD3010 Als je wilt kan ik morgen wel even kijken wat voor filter erin je trekker hoort.
deeremeneer
@JD3010 Het originele motoroliefilter is nog gewoon verkrijgbaar zover ik kan zien. Nummer L12640.
JD3010
@deeremeneer

Ja, inderdaad het is nog verkrijgbaar bij JD. Verkeerd gezien dus, maar bedankt nog.
deeremeneer
@JD3010 Graag gedaan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!