Illustratie van:

David Brown 780 - Drie punts hef tilt iet goed

De hydrauliek pomp geeft maar 50 bar en moet 190 bar geven heeft iemand hier een oplossing voor

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Een nieuwe pomp?
Ervan uitgaande dat alles schoon en gangbaar is.
@yoohan ik denk dat er een nieuwe pomp in moet ja
Klein Rot
@smeets van vondelen
Zit er ergens een overdrukventiel dat niet goed is afgesteld of waarvan de veer is gebroken of vast zit in de open stand
+3
DB780
190 bar is wel erg hoog, de pomp zelf is 180 bar, systeem druk is 140bar, zo staat het in het boekje van de fabrikant.
De vraag is hoe, en waar is deze druk gemeten.
Als de selectamatic hendel in de middenstand staat (Hoogte regeling) en je druk de hefhandel naar achteren tegen de veerdruk in, met de hef in de hoogste stand geblokkeerd (kan niet verder) dien je 140 bar af te lezen.
Zelf heb ik een interne scheur gehad in de hefventiel, nadat ik deze heb laten vervangen was het probleem weg.
Hoe kan je dit testen, zet de selectamatic in hoogte regeling, hef een zwaar gewicht (bv grondbak met zand) in de hef, en laat hem halverwegen staan. Als het ventiel goed is blijft de hef in de zelfde stand staan. Als er een lek is in het ventiel zal de hef zakken, en automatisch weer omhoog gaan (hoogte regeling).
Je kan indien je tractor is uitgerust met een meerstanden ventiel (bevind zich aan linkerkant bij de hefcilinder), de hef omhoog zetten, en dan de meerstanden ventiel in een stand zetten zodat de hef niet wordt bedient. Als de hef als nog zakt, zit er waarschijnlijk een lek in de cilinder.

Succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 780 en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN