Illustratie van:

Nuffield 3dl - Achteras keerringen vervangen Universal Three

Ik wil de achteras keerringen gaan vervangen van een Nuffield 3DL (Universal Three). Moet hiervoor de 'aandrijfasbehuizing' worden gedemonteerd of kan ik de borgmoer van de steekas ook bereiken via bijvoorbeeld het hefdeksel aan de achterkant? Ik kan namelijk een aantal bouten niet los krijgen van bijvoorbeeld de ondertrekhaak. Mocht dit wel moeten, zijn deze engelse bouten en moeren nog ergens nieuw te bestellen? Want ik denk dat ik er dan een aantal moet doorslijpen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Quickfield
Hewi Bod Beek voor Nuffer parts.

bodbeek.nl/
Freggel
Hoever sta je ermee intussen? Ik heb een tijdje terug de keerringen en vilt ringen vervangen van mijn 4DM.
Of de trompetten (of aandrijfasbehuizing zoals jij die noemt) eraf moeten hangt af van bouwjaar.
Sowieso moet de hef en PTO er volledig af (zorg dat je een lift of takel hebt want die behuizing weegt behoorlijk) Bij het oudere model hoeven de trompetten er sowieso niet af, bij het nieuwere model (zoals de mijne bleek te zijn) is het veel gemakkelijker van wel omdat er tussen de binnenste lagers en tandwiel van de eindvertraging een ring zit die eruit kan donderen.

Ik ben zelf trouwens admin en webmaster bij nuffieldtractor.com/. Zit gigantische kennis daar van dat spul. Qua onderdelen haal ik de meeste stukken in UK, ofwel bij Charnleys (charnleys.com/) ofwel bij Tractor spare parts (tractorspareparts.co.uk/) zij verkopen ook de bouten waar je van spreekt (ik heb ze moeten doorslijpen dus had ook nieuwe nodig)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield 3dl ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN