Problemen met onderdelen leverantie?!!

Goedemorgen mede tf'ers ,

wie krijgen er op dit moment al last van onderdelen leverantie? in de zin van niet leverbaar.

heb hier een paar klusjes staan waar van op het moment nergens onderdelen van te krijgen zijn.

Deel dit topic

Reacties

rickboer blija
Je hoort het meer, is ook wel te zien bij kramp en andere onderdelen leveranciers
Fendt926Driver
Meende gehoord te hebben dat fendt de fabriek een maand dicht doet omdat ze geen onderdelen genoeg kunnen krijgen
casejxu
@Fendt926Driver ze waren toch al n paar maanden dicht geweest?
Fendt926Driver
@casejxu zou ook zo maar kunnen.
+1
casejxu
@Fendt926Driver dagen bedoelde ik eigenlijk
+1
Davy73
@Fendt926Driver onze fendt one ging half maart geleverd worden, ondertussen nog altijd niks. fabriek ligt inderdaad stil
MaxxuM4ever
@Fendt926Driver dat is vanwege de chips die niet geleverd kunnen worden toch of zijn er nog meer onderdelen net lange levertijden?
langeslagdiesel
Voorbeeld : zoek nog onderdelen voor een Lely type W. Is al meer dan een jaar niet leverbaar. In de USA staan ze nog als nieuw leverbaar op de site. Maar nope. Je krijgt het niet in je brievenbus geleverd. Dus nu maar een sloper gekocht.
Kramer U800
Een hoop stalen profielen en andere non ferro metalen profiel zijn ook niet meer leverbaar.
+1
Herbert
@Kramer U800 veel hout en bevestigingsmaterialen ook niet meer.
radium45
Ik merk daar totaal niks van, maar wat is daarvan de reden?
a3vandiejen
@radium45 De rede wist hij niet precies, maar met sommige materialen lange wachttijden.
stannetje96
@radium45 wel eens het nieuws gekeken de afgelopen 1,5 jaar 😛 alles door de Corona
+4
radium45
@stannetje96 Oh dat. Hier de hele firma en ministerie van oorlog zijn ook positief getest geweest rond de kerstdagen. Totaal niks geen klachten, dat is dus dan net de pest met die ziekte. Je kunt het dus hebben zonder dat je maar iets merkt en ondertussen wel anderen besmetten.
stannetje96
@radium45 het wisselt nogal met de klachten inderdaad. Zorgt er alleen wel voor dat er een heleboel niet leverbaar is.

Laatst was ook op het nieuws dat bepaalde fietsonderdelen levertijden van 9 maanden of meer hebben. Combinatie van grotere vraag omdat mensen niks te doen hebben en een sterk verminderde productie allebei te herlijden aan de Corona
+3
radium45
@stannetje96 ik merk bijvoorbeeld aan het boekhoudprogramma wel dat bijvoorbeeld de minikraan dit jaar al bijna net zoveel uren heeft gedraaid dan vorig jaar in het hele jaar...mensen bedenken van alles... tyleen leggen voor een drinkbakje voor de pony. Persleiding graven voor de tuinberegening. Gazon afplaggen om daarna nieuw in te zaaien...
Corne S
@radium45

Je moet wat met je geld als je geen verre reizen kunt maken / geen wintersport / niet shoppen / niet uit eten.
radium45
@Corne S Zo is het wel een beetje. Maar het is ook een stukje tijdverdrijf en dingen doen wat allang had zullen gebeuren maar waar nooit geen tijd voor is/was. De oudste hier werkt in de vrije uren bij Onlineverf.nl. Die zien de omzet ook alleen maar stijgen doordat iedereen als een malle aan het klussen en schilderen is gegaan het afgelopen jaar. Normaal hadden ze daar geen tijd voor.
stannetje96
@radium45 ga eens naar een lokale afvalinzamelplaats, gekkenhuis van al de klus gekkies
@stannetje96 afgelopen herfst vooral heeft de loonwerker waar ik wel eens kom het razend druk gehad met de containerbakken weg zetten voor sloopafal en grond enzo, ook een kuubje straatzand hier, 4 kuub daar. Allemaal van dat werk voor mensen die zich vervelen.
Kramer U800
@radium45 Heb jij weer werk 🤪 Maar te druk is ook niet leuk meer.
+1
radium45
@Kramer U800 Te druk ben ik nooit. Heb altijd nog tijd van slapen.
+2
langeslagdiesel
@stannetje96 vergeet ook niet de brexit aan te wijzen als mede schuldige. Niet alle grondstoffen gaan daadwerkelijk door Engeland, maar ze hebben wel veel vingers in de pap. Nou dan weet je dus dat eerst de papier winkel voor me kaar moet alvorens een vracht door kan. Kortom veel onnodige wachttijd wereldwijd. Dan schijnt er nog een staal oorlog te zijn down under. Alles met mekaar komt het wereld vliegwiel bijna tot stilstand. Er kommen straks nog veel meer apen uit mouwen gekropen, let maar op. We gaan nog een raar tijdje te gemoed met zijn allen.
+1
rickboer blija
@radium45 vanwege corona is veel productie stil gelegd/ verlaagt. Ondertussen zijn de voorraden opgemaakt. Nu is iedereen bezig om de vervoren punten in te halen en kan de productie het niet bijblijven.

Ik hoor momenteel veel over vertaging van computerchip, met als gevolg dat heel veel moderne producten nu niet geproduceerd kunnen worden
SJB533
Quote Reactie van @rickboer blija:
vanwege corona is veel productie stil gelegd/ verlaagt. Ondertussen zijn de voorraden opgemaakt. Nu is iedereen bezig om de vervoren punten in te halen en kan de productie het niet bijblijven.

Ik geloof dat dit deel 1 is, in veel sectoren. Logisch vervolg van de pandemie is dan weer, dat met het thuis blijven, mensen geld overhouden, voor bijvoorbeeld een verbouwing, en daardoor de bestaande voorraden, die al slonken, nu (bijna) helemaal op zijn.

Merk ik op mijn werk ook wel. Laatste tijd bij verschillende platen en vullingen al gehoord "we weten niet, wanneer"... 🙈
+5
Kramer U800
@radium45 De Chinezen zitten weer eens te stoken in de wereld. Ruim een jaar geleden (vóór de corona crisis) dumpten de Chinezen een hoop staal op de markt en klapten alle staal prijzen in elkaar wereldwijd. En nu, amper een jaar later houden de Chinezen al het staal vast om zo de prijzen op te drijven. Ze zijn niet gek hoor, ze hebben straks (en nu ook al) alles in handen. Het corona virus komt ook uit dat land, hier in Europa gaan daardoor een hoop bedrijven naar de 'filistijnen', worden vervolgens opgekocht door de Chinezen die nog niet genoeg aan ons verdient hebben en nemen zo de hele markt over. En vanuit China hoor je niks meer van het corona virus. Door een strenge lockdown zijn ze er weer bovenop gekomen zeggen ze, haha jaja goeie grap man.

Maar we kunnen niet meer om China heen inmiddels, we zitten te slapen met zijn alle hier in Europa, als we maar om 9 uur mogen beginnen en om 5 uur al bij de uitgang mogen staan, als we ons straatje maar schoon geveegd hebben en met onze 60e niet meer hoeven te werken, dan vinden we het goed...
+1
radium45
@Kramer U800 China infiltreerd ongemerkt heel Europa. Begint heel onschuldig met al die vreetpaleizen. Nu kopen zo bij de weg alle oerhollandse cafetaria,s op. Om nog maar te zwijgen hoe ze infiltreren met behulp van chineese software in defensiesystemen en andere grote bedrijven.
Kramer U800
@radium45 Klopt helemaal inderdaad... helaas.

Als de verkoper van zo'n toko er maar een munt uit kan slaan in de meeste gevallen.
a3vandiejen
Hoor de uitvoerder ook klagen met de leveringen.
Jank56
Fabrieken die stil lagen of beperkte bezetting om de 1.5 mtr te garanderen
een boot die poosje vast heeft gelegen waardoor veel oponthoud van delen uit het oosten
en veel die wel aan het repareren gaan de vraag is groter dan het aanbod en fabricages
+1
JoramH
Met mijn 2e tak zit ik in de beveiligingscamera's maar krijg nu pas leveringen binnen die besteld zijn in December. Was eigenlijk altijd 2-4 weken levertijd.
+6
GROENEDEERE
Ik heb geen problemen met levertijden.
Mn bier wordt nog altijd netjes thuis bezorgd door de slijter..
Elke week
+1
1046
@GROENEDEERE aj maar betaald😊😉😉
+1
GROENEDEERE
@1046
Dat dus
+1
Corne S
@GROENEDEERE

Coronabier? Drink alleen met maximaal 2 maten.
+4
GROENEDEERE
@Corne S
Nee ik hoef geen bocht.
Enkel bier van de hertog.
+2
MaxxuM4ever
Gelukkig worden veel gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest, zaden en planten hier in het westen gemaakt, kan de agrarische sector het land er wéér door trekken. Net als in alle crisissen eigenlijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0