Illustratie van:

Trioliet Solomix - hoe registeren?

Langzamerhand ben ik bezig met het registeren van onze machines, voor de meeste machines kan ik vrij simpel het voertuigcategorie bepalen. Helaas vindt ik dit voor de mengwagen lastig, en kan ik hier ook geen concrete informatie over vinden online.
Valt de mengwagen in de categorie 'Landbouwaanhangwagen' of in de categorie 'verwisselbaar getrokken uitrustingsstuk'?

bij voorbaat dank!

Mvg Rickboer

Deel dit topic

Reacties

MaxxuM4ever
Ff met de fabriek bellen? Het lijkt me dat ze nieuwe mengwagens op kenteken afleveren dus die weten dan wel in welke categorie dit hoort.
rickboer blija
@MaxxuM4ever dit is inderdaad wel een idee
MF tractorfan
Bij twijfel kan je de keuze hulp gebruiken op de website van de RDW: lis.rdw.nl/
rickboer blija
@MF tractorfan heb ik uitgevoerd, wordt ik niet veel wijzer van
+3
Sjon
Ik zou een mengwagen niet registreren. Je mag er nog jaren met 25km de weg op met een witte volgplaat.
Binnen 10 jaar staat die toch bij het oud ijzer.
rickboer blija
@Sjon dat was ons standpunt eerst ook, maar hoor om me heen telkens meer geluiden dat machines met kentekens in de toekomst meer waard zouden kunnen zijn dan machines zonder kentekens. Dus daarom besloten om de mengwagen toch te registeren.

p.s. ik hoop dat die van ons nog meer dan 10 jaar meegaat
+1
stevenb
@rickboer blija aj niet over straat hoeft zou ik het niet doen, een versleten kar is tzt met of zonder plaat geen kwartje meer waard als nu ( ligt aan de oudijzerprijs natuurlijk) 😂😂
+2
geweldenaar
@rickboer blija blijven hopen mag, maar die mengkar staat over 10 jaar echt niet meer bij jou.
rickboer blija
@geweldenaar de vorige heeft het 18 jaar vol gehouden, en de nieuwe is momenteel 3 jaar oud
+1
J asper
@geweldenaar onze is van 95 en maakt nog 3 bakken daags.
+3
ZetorTwente
Als je de weg niet regelmatig op hoeft of niet van plan bent dit te gaan doen, zal ik gewoon volgplaat nemen. Hoe groot is de kans dat een boer die wel met de mengwagen op de weg komt een gebruikte wagen van 15 jaar of ouder koopt? En daarbij moet je toch niet zo hard rijden met een mengwagen.
+3
NH-Ford
Een voermengwagen valt onder categorie S, verwisselbaar getrokken uitrustingstuk.
Kosk123
rdw.nl/zakelijk/branches/…

Hier staat het hele verhaal uitgelegd. Komt er op neer dat de meeste dingen verwisselbaar getrokken uitrustingstukken zijn
+1
Valtrapowerr
Gewoon alles op kenteken zetten mag je overal gewoon 40 mee en met inruil is het allicht aantrekkelijker dan zonder en nu gaat het relatief makkelijk
RooieRood
Ik zou inderdaad ook alles met wielen op kenteken zetten. Kosten zijn erg laag opt moment en je komt er nooit zo makkelijk weer aan een kenteken. Komt bij dat met inruil machine`s zonder kenteken zeker weten minder waard gaan zijn.
+1
RooieRood
Snelheid is ook nog argument. Politie controleert daar nu amper op maar reken er maar op dat wanneer kentekens gemeengoed is dat daar ook gewoon naar gekeken gaat worden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet Solomix ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.005