Joskin veewagen type en bouwjaar

Wat is het type en het bouwjaar van deze joskin veewagen

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Husqvarna
Gaan jullie echt voor iedere wagen een kenteken aanvragen? Ik ga het hier misschien voor de opraapwagen doen, maar voor de rest als die niet boven de 25km/u komt mag je er gewoon zonder gele plaat mee rijden in 2025, ik zou me bij sommige karren ook afvragen of die dan nog niet kats verrot zijn.
dennisbouter
@Husqvarna wie heeft er nou nog een trekker die maar 25 kan ?
wotan2
@dennisbouter iedereen, kwestie van het gaspedaal niet zo diep intrappen. Feit is dat van al het spul met wielen dat achter de tractor gehangen word, 95 % geconstrueerd is voor max 25 km/h. Alleen het echt nieuwere spul met lucht remmen is voor meer dan 25 km/h.
dennisbouter
@wotan2 realiteit is dat iedereen al 40 rijd en dan ga je nu 25 rijden om dat dat een paar 10tjes goedkoper is🤷‍♂️
+1
wotan2
@dennisbouter realiteit is dat de meeste aanhangers geconstrueerd zijn voor 25 km/h, en dus niet geschikt zijn om 40 km/h te rijden, ook al doet iedereen dat wel.
dennisbouter
@wotan2 als dat al 30 jaar goed gaat dan zou het wel kunnen
wotan2
@dennisbouter ja, maar als het fout gaat sta je wettelijk nergens. Hoor hier in de buurt dat verschillende aardappelboeren hun kipper op 40 km proberen te registreren, maar krijgen veel aanvragen retour.
dennisbouter
@wotan2 op basis waarvan? Op een type plaatje staat zelden een constructiesnelheid
RooieRood
@wotan2 ik geloof er niks van dat die aanvragen retour komen vanwege constructie snelheid. Ik heb hier voor alle getrokken machines een kenteken aangevraagd. En ook allemaal gekregen, en daar was ook een simpel klein oud kippertje bij. Doen ze echt niet moeilijk over. Enigste waar je tegenaan kan lopen is dat ze zeker willen weten dat het VIN nummer klopt. En daarom foto's vragen
NH-Ford
@wotan2 als de maximale constructiesnelheid niet in documentatie of op de machine is vermeld, moet je die zelf bepalen door een rijproef, gaat hij mee met 40km/h dan mag je hem dus ook registreren voor 40 km/h.
wotan2
@NH-Ford @dennisbouter Als de kar of machine hydraulisch geremd is mag hij geen 40 km/h rijden, dat is in geen enkel europees land toegestaan. Maar je doet maar, ben maar lekker eigenwijs, maar niet komen janken als na een ongeluk de verzekering zich terug trekt.
dennisbouter
@wotan2 graag even je bron plaatsen, complete onzin weer
+1
NH-Ford
@wotan2 dat klopt voor een machine vanaf 2018. (als het een enkelleiding hydr. rem is)
Daarvoor, dus voor de meenste bestaande voertuigen gelden de permanente eisen, hoofdstuk 5, Regeling Voertuigen. (dat vink je immers ook aan bij je registratie)
In deze permanente eisen staat vermeld dat een machine welke een rijklaar, leeg gewicht heeft boven de 3500 kg geremd moet zijn. Op een bepaalde remvertraging na worden er verder geen eisen aan het soort rem gesteld.
Dit alles is ook niets nieuws, deze wetgeving geld al jaren.
+1
Kosk123
@Husqvarna inderdaad met veel van die oude/slechte wagens moet je niet eens harder willen dan 25km
Husqvarna
@Kosk123
Op mijn opraapwagen uit 1988 zit een bordje 25km/u, af fabriek neem ik aan, en ook geen remmen..
dennisbouter
@Husqvarna in 1988 was de wetgeving in het land van productie misschien nog wel 25km. Dan gaan ze er geen 40 op plakken, en als het leeg gewicht onder de 3500kg is hoeft hij ook geen remmen te hebben om 40 te mogen🤷‍♂️
Husqvarna
@dennisbouter
Vroeger was het zelfs 16km in NL, maar in DE is volgens mij bijna alles standaard geremt, dat heeft ook met het landschap te maken, Nederland is gemiddeld veel vlakker, en Nederland was altijd max 25 km/u hoewel niemand zich daar aan hield.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden type en bouwjaar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN