Illustratie van:

Case International 1455 XL - remmen vervangen

Hallo , ik ben de remmen aan het vervangen van mijn 1455xl.
Ik heb de trompet er al afgenomen , maar het probleem is dat ik niet bij de remmen kan.
Daarvoor moet ik de steekas en de rem trommel uit de trompet trekken. En dit wil helemaal niet lukken.
De remmen zijn zo hard in de trommel ingelopen , dat de trommel niet meer over de remmen wilt schuiven.
Nu moet ik dus de remmen helemaal terug dicht zien te regelen ( want deze remmen regelen zich automatisch).
Dus de vraag is : hoe moet ik die remmen terug helemaal dicht krijgen , zodat ik de trommel over de remmen uit kan trekken.

alvast bedankt
donaat

Deel dit topic

Reacties

radium45
Als dit een oude versie is, zit er in de remcilinder een palletje wat je moet terugdrukken zodat de cupjes weer terug kunnen in de cilinder.
jo845xl
Gewoon een spanvijs op de remschoenen zetten en goed aandraaien dan gaan de zuigers van de remcylinder terug in de cylinder . Maar als er een rand aan de remtrommel zit moet je deze eerst eraf slijpen anders ga je later weer problemen krijgen .
radium45
@jo845xl

Gewoon een spanvijs op de remschoenen zetten en goed aandraaien dan gaan de zuigers van de remcylinder terug in de cylinder .
Weet je dat zeker? Dan druk je het opstelmechanisme naar de uier.
jo845xl
@radium45 Ik heb bij de mijne de remmen eens vernieuwd en ik kreeg in het begin de trommel er ook niet op . Aan de buitenkant zag geen opstelmechanisme zitten dus moest dat in de remcylinder zelf zitten en het zou niet logisch zijn om bij het verstellen dat je de remcylinder moet openhalen . Of wel ? Dus spanvijs erop en bijeendraaien . Ik rij er zo toch al 6 jaar mee rond .
radium45
@jo845xl

In de remcilinder zit een plaatje die elke keer een volgend tandje pakt bij het slijten van de remmen zodat de schoenen niet geheel terug getrokken worden door de veren. Dit plaatje is te verwijderen zodat de schoenen geheel terug kunnen.
jo845xl
@radium45

Merci voor de reactie . Als ik ooit nog eens die remmen moet vervangen of weet ik veel dan ga ik daar eens speciaal op letten .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
14