Case international 644 gas blijft een beetje hangen

Hallo,ik heb een vraagje
Op mijn case international 644 als ik een goede beurt gas geven heb blijft de gas een beetje hangen wat zou dit kunnen zijn en als ik het gas terug naar voor wil schuiven aan de brandstofpomp staat hier spaning op wat zou dit kunnen zijn ook als ik gas geef voor op te schakelen heeft hij dit als iemand het weet laat het weten.
Mvg dylan.

Deel dit topic

dylan-vd644

Reacties

roscho
Ga eens met een oliespuitje alle scharnierpunten van de stangetjes langs. En kijk eens of er misschien ergens een veertje los is geraakt.
+4
1046
Ik wist niet case international ook 644 had geproduceerd🤷🏼‍♂️
brauheist
Er hoort op de pomp een veer te zitten die het gas terug trekt dacht ik, misschien is deze er af?
Fendt926Driver
Wanneer heb je voor het laatst de olie ververst van jou brandstofpomp?
Of wordt die nu gesmeerd met (hele) schrale dieselolie
dylan-vd644
@Fendt926Driver kwist nog niet eens dat dat moet hoe moet ik deze veranderen dan.
Fast Eddy
@dylan-vd644

Dat heb ik nog nooit gedaan. Meestal moet je dat bij een lijnpomp doen. Jou trekker heeft een roterende pomp.
+1
dylan-vd644
@Fast Eddy dus moet dat dan niet .
Fast Eddy
@dylan-vd644

Nee dat kan niet eens.
+1
Fendt926Driver
@Fast Eddy ok. Wist niet dat er een roterende pomp op zat.
Daar heb ik weinig verstand van. Dacht dat er een lijnpomp op zat.
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Je bent nooit te oud om te leren. 😉
Corne S
@Fendt926Driver

Bij MC cormick / Inter heeft die er tot de 323 opgezeten (was ook indirect ingespoten). Daarna zijn ze op roterende brandstofpompen over gegaan, die zichzelf met diesel smeren.
cyrus-van-gelder
Kan ook gewoon roest en vuil wezen dat ie blijft hangen . Schoonmaken en smeren dan . Het kan ook zijn dat een stangetje wat verbogen is.heb ik ook eens gehad met m,n 644
Fordje4600
Je kan ook de gaskabel/stang ff losmaken bij de pomp en dan de stang bij de pomp bewegen, dan weet je of het in de pomp zit of in de kabel/stang
dylan-vd644
@Fordje4600 het is aleen als de tractor aan staat dat het gas een beetje blijft hangen
Fordje4600
@dylan-vd644 raar he
roscho
@dylan-vd644
Er zijn intussen allerlei suggesties gedaan. Ik zou graag horen of je er al iets van hebt uitgevoerd en wat daarvan het resultaat was. Mocht het niet opgelost zijn, dan kunnen we verder helpen denken.
dylan-vd644
@roscho ik heb de gas tang al losgehaald daar heefd het al niks met te maken en ik heb ondervonden dat het gas aleen een beetje blijfd hangen als je gas hebt gegeven en aleen als de tractor aan staat
wotan2
@dylan-vd644 misschien dat zo’n flesje dieselsysteem reiniger door de brandstof uitkomst bied. Ik heb een ford gehad waarbij de uitzet naald in de brandstof pomp af en toe bleef hangen. Dat was niet te verhelpen zonder brandstofpomp revisie zei men. Ik had een potje reiniger staan wat ik gekregen had om te proberen, en deze bij deze tractor gebruikt, probleem opgelost.
roscho
@dylan-vd644 @brauheist gaf aan dat er bij de brandstofpomp een veertje hoort te zitten. Heb je dat nog ergens gevonden en gecontroleerd?
+1
brauheist
Of upload een foto van de pomp, misschien kunnen we daar iets aan zien. Of een filmpje
dylan-vd644
@brauheist oke ik zal het morgen doen
dylan-vd644
@brauheist heb fotos geupload
dylan-vd644
@roscho het bij de gas veertje ziet er niet echt nog een veertje uit maar als de tractor uit staat blijft ie niet hangen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Corne S
Filters zien er ook niet al te vers uit. Deze zou ik als eerste vervangen. Kun je gelijk kijken of de brandstof goed toeloopt vanuit de tank.

Hoe is het met starten? Doet hij dat goed?
En is de pomp aan de buitenkant nog droog?
dylan-vd644
@Corne S starten doet hij redelijk goed pomp heeft een heel kleine leakage
dylan-vd644
@Corne S hoe moet je deze vervangen .
Corne S
@dylan-vd644

Nieuwe filters bestellen en minimaal 2 koperringen (iets van 6 mm). Emmer er onder zetten. Dieselkraan dichtzetten. Alles netjes schoonmaken ivm stof. Filters losschroeven (kunnen vastzitten, doen we meestal met een filterbandsleutel, schroevendraaier door het filter heen slaan is andere optie). Rubberen ringen op filters licht insmeren met olie. Filters handvast zetten. Voorste schroefje demonteren bovenop filterhouders. Kraan open en dop van tank af. Net zolang wachten totdat er diesel uitkomt, schroefje met nieuwe ring erin.
Op de pomp ontluchten hoeft denk ik niet. Met volle tank gaat het ontluchten makkelijker.

Als filters eraf liggen, kun je eventueel het kraantje open zetten om te kijken of hij voldoende toe loopt.
dylan-vd644
@Corne S welk Schroefje bedoel je van filterhouders
+1
Piet1960
@dylan-vd644 Steek 11 boutje boven op filterhouder tot bovenin losdraaien.
brauheist
Het lijkt erop dat ie t veertje mist toch? , ik heb zelf geen inter meer om het te checken
+1
Corne S
Ik zie bij het gashevel het ene uiteinde van de veer. Maar waar zit de andere uiteinde tegenaan?
+1
roscho
Quote Reactie van @Corne S:
waar zit de andere uiteinde tegenaan

Ik denk dat daar een omgebogen puntje aan zit wat in een gaatje steekt. Misschien is dat er wel uit gesprongen, zodat de spanning eraf is. Zou het gashendeltje eraf kunnen zonder dat alles verspringt en je dat niet meer goed krijgt? Dan kun je erachter kijken hoe dat veertje zit. In ieder geval zorgen dat je het hendeltje weer op dezelfde manier op het asje krijgt.
Corne S
@roscho

Net even gekeken. Andere kant zit tegen het huis achter de gevel, dit kun je zien als je hem volgas zet. Als je de stang loshaalt en aan de gevel trekt, moet hij echt met een forse tik terug schieten.
roscho
Quote Reactie van @Corne S:
tegen het huis achter de gevel

Dat snap ik zo niet, wat bedoel je daar precies mee?
Corne S
@roscho

Andere uiteinde van de veer;).
brauheist
@Corne S wat op de foto zit ziet er niet orgineel uit ik ieder geval, een creatiefe oplossing zou zijn een gewone trekveek, aan een oog. Een oog dat vast zit aan een van de moeren van de distributie deksel?
roscho
@Corne S Gevel = hevel?
Als die veer daar gewoon achter ligt, zou hij meedraaien bij gasgeven. Waarom draait hij niet mee, zit hij vastgedrukt met de omgebogen punt in een klein gaatje van het pomphuis?
Als dit is wat je bedoelt, dan snap ik je nu. 😉
+1
Corne S
@roscho

Klopt. Hevel. Telefoon correctie is niet altijd fijn. De veer ziet er origineel uit. Je rolt hen als ware op als je gas geeft. Andere uiteinde van de veer zit aan de vaste wereld, aan de pomp. Dit kun je niet goed zien, omdat hij bij geen gas achter de hevel zit. Een zelfde foto volgas en er recht op zal het verduidelijken.
Het gaat met name tussen de voorste aanslag (stationair) en de hevel.
brauheist
@Corne S dat klopt toch niet als hij zegt dat als de motor uitstaat de hevel niet terug gaat?
Corne S
@brauheist

Volgens mij zegt hij als de trekker uitstaat, dat hij juist wel teruggaat. En dit is origineel. De onderste hevel heeft een gelijke constructie.
roscho
@Corne S Ik denk dat de veer uit het gaatje is geschoten en de spanning kwijt is.
Misschien kan @dylan-vd644 met een kleine platte schroevendraaier het haakje loshaken van de hevel, dan de veer terugdraaien tot hij weer in het gaatje grijpt. Daarna de veer weer spannen en met de schroevendraaier achter het heveltje langs drukken en vasthaken aan de hevel.
Mocht het hele omgebogen puntje van de veer afgesleten of -gebroken zijn, dan blijft niets anders over dan het heveltje te demonteren en er een nieuw veertje achter te plaatsen. - Wat een verhaal eigenlijk over zo'n veertje... 😄
dylan-vd644
@Corne S

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
roscho
@dylan-vd644 Op de foto's zie je dat het veertje aan de achterkant met een haak achter een nokje in de achterliggende plaat grijpt. Dat zit dus nog wel vast.
De vraag is nu of het veertje de spanning kwijt is of misschien gebroken, dat kun je van hier nou weer niet zien.
stephan-inter
@roscho onder de tank hoort ook nog een veer te zitten.
dylan-vd644
@stephan-inter die zit er dat weet ik zeker toch bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , rook , brandstofpomp , versnelling , gas en brandstof geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!