Gewonde bij ongeval op weiland



Originele beschrijving

[…]

Deel dit topic

Reacties

+1
roscho
"Het slachtoffer zou in botsing zijn gekomen met een landbouwvoertuig. Wat er exact is gebeurd, is niet bekend"
Dat is nog eens een duidelijk artikel. Misschien had de verslaggever iets langer door kunnen zoeken naar:
- welk soort voertuig(en)
- hoe kon het ontstaan
- waar kwam dat slachtoffer vandaan? Was het een werknemer of een in de wei wandelende toeschouwer?

Het mooie van verslaglegging is dat je er soms iets van kunt leren. Hiervan leer ik totaal niets.
Loeideutz
@roscho Bij dit soort ongelukken zie ik al langer dat ze wat algemeen blijven. Zal iets te maken hebben met respect voor de slachtoffers?
roscho
Quote Reactie van @Loeideutz:
respect voor de slachtoffers

Uit respect voor de slachtoffers noem je geen namen en geef je geen schuldige aan. Maar een goede verslaggever publiceert pas als hij van de hoed en de rand weet. Dit verhaal vertelt eigenlijk niks.
Hier staat iets meer informatie: oozo.nl/hulpdiensten/leudal/…
blauwe tractor
@roscho

Van de hoed de rand weten waar heb je de laatste jaren gewoond hier is dat al 20 jaar voorbij.
De journalist kijkt niet verder dan zijn neus lang is, plaatsen afrekenen en wegwezen.
roscho
Quote Reactie van @blauwe tractor:
hier is dat al 20 jaar voorbij.

Als iets al jaren fout of minder goed gaat, kun je je er nog steeds aan ergeren.
walker1
Misschien is voor de betrokkenen zelf op dit moment nog niet eens alles duidelijk? Dan kan het ook niet in een nieuwsbericht staan hoe het gebeurd is. Op de foto's staat een hakselaar en er achter zijn de ambulancebroeders bezig met iemand, die persoon zal op de een of andere manier met de hakselaar in botsing zijn gekomen, maar hoe precies? Geen idee, ik zie er geen ander voertuig bij, misschien gewoon te dichtbij gelopen en gestruikeld, of even meegereden en van rijdend voertuig afgestapt?
roscho
@walker1 Dit staat op de link die ik noemde:
"Het incident gebeurde rond 19:50 uur op Hostertstraat in Haler. De man was op een weiland gemaaid gras op een machine aan het leggen toen het misging. De man kwam om nog onduidelijke reden onder het achterwiel van het landbouwvoertuig terecht."
Wat ik me moet voorstellen bij "gras op een machine aan het leggen" is mij ook niet duidelijk.
walker1
@roscho is ook nog behoorlijk wazig.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
wazig

Klopt, maar het krantenartikel blinkt helemaal uit door wazigheid.
walker1
@roscho "gemaaid gras op een machine aan het leggen toen het misging" Ik neem aan dat ze daarmee bedoelen: "met de hakselaar gras oprapen" Maar dan nog, als chauffeur kom je niet snel onder het wiel terecht, dus zal toch een bijrijder geweest zijn of zo.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
met de hakselaar gras oprapen

Of gras van de bumper van de hakselaar halen om dat in de wagen te gooien om te voorkomen dat het op straat komt te liggen.
johndeere 2650
@walker1 waarschijnlijk zal wel iemand zijn die er niet hoort.als ze bezig zijn moet je ze ook bezig laten vindt ik(dat is voor sommige boeren wel moeilijk vooralde oude garde😅).hoor vaak genoeg verhalen als de hakselaar of trekker achteruit rijdt dat ze eronder liggen.maar dat is meer tijdens de mais
+1
roscho
@johndeere 2650 Kijk, dat is nou net het probleem van dit krantenartikel. Iedereen gaat gissen en raden en misschien zelfs al mensen de schuld geven. Maar we weten nog helemaal niks. Wellicht komt er maandag meer info boven tafel, tot zolang hou ik er even mee op.
+2
Loeideutz
Mijn idee is dat op zo’n moment betrokkenen, getuigen of andere helpenden niet veel zin hebben om tegen een journalist alles te vertellen. Veelal ook omdat ze denken dat ze zelf wat hadden kunnen doen om het te voorkomen. Zeker als ook de politie al aanwezig is worden mensen, ook verslaggevers, op afstand gehouden.
Ik heb ondertussen wat meer gehoord. En laten we het er maar op houden dat het domme pech was. Met een actie die meer mensen, ook van de veelschrijvers hier, vaker wordt gedaan. Ook al is het niet slim of verstandig.

Verder denk ik niet dat je nog veel zult lezen op nieuwssites of in kranten. Als het niet de verkeerde kant uit gaat met het slachtoffer is er weinig nieuwswaarde meer.
Bert353
Dan kan zo'n verslaggever beter helemaal niets schrijven, of goed, of niets, om met zo'n neus ergens in een krant te staan is ook niet helemaal goed voor z'n naam, maar ik heb de indruk dat ze dat tegenwoordig wel eens vaker vergeten?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0