Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen

Deel dit topic

Rick olthoff

Reacties

Marcel 3000
Ontlucht je bij de brandstofpomp?
Rick olthoff
Ja heb ik gedaan maar denkt dat het in de toevoer zit want de eerst 3 minuten loopt hij goed en daarna begint hij te sputteren
Wim240
@Rick olthoff als er een opvoerpomp opzit kun je die nog controleren
jammermaarhelaas
Ik zie dit topic er twee maal op staat. Zou je omwille van de overzichtelijkheid deze tweede willen verwijderen?
Dit is hem: tractorfan.nl/topic/252368/
jammermaarhelaas
Uitgaande van eenvoudig op te lossen aanvoerproblemen:

Lijnpomp met opvoerpomp? Misschien is zit er een filtergaasje in de opvoerpomp en zit die verstopt, of werkt de opvoerpomp gewoon niet meer goed?

Bij een roterende pomp (bij mijn weten zit hier geen opvoerpomp bij op) zit schijnbaar ook een filtergaasje achter de aansluiting van de brandstof toevoer op de pomp.

En soms hoor je over een verstopte ontluchting van de tankdop. Maar dan zal de klacht pas na een tijdje werken moeten optreden. Dop is zo nodig eenvoudig schoon te maken, heb dit zelf echter nog nooit gehad, beluchtingskanaal is zeer ruim bij dit soort doppen.

En anders, want waarom steeds de eerste cilinder, misschien de brandstof inspuitpomp laten controleren bij een specialist, die zal je denk ik snel kunnen zeggen of de pomp nog doet wat ie moet doen, en waar er eventueel iets aan scheelt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden diesel en brandstof geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!