Illustratie van:

Holaras Kuilverdeler - Holaras kuilverdeler opklapbaar en uitschuifbaar maken met dezelfde cilinder

Goedenavond,
We hebben een holaras kuilverdeler en wil deze al een tijdje hydraulisch opklapbaar maken. Onderstaande foto heb ik hier op tractorfan gevonden en dient als voorbeeld. Het liefst maak ik de verdeler zowel hydraulisch opklapbaar als uitschuifbaar. Nu heb ik een paar flinke hydrauliekcilinders liggen, 110 cm in korte stand. Mijn idee is om per kant een cilinder te monteren en deze te gebruiken voor zowel het op/neer klappen als het in/uitschuiven. Hierbij dacht ik de eerste circa 20/30 cm slag te gebruiken voor het op/neerklappen en de rest voor het in/uitschuiven.
Ik heb echter nog geen enkele verdeler gezien die op deze manier in/uit klapt/schuift en vraag me dus af of dit wel zal werken. Overal zie ik dat er gewerkt wordt met 2 aparte cilinders per kant. Graag hoor ik jullie tips.
Groet gijs

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Wilting NH
Mij lijkt dit heel goed kunnen. Hij zal dan de weg van de minste weerstand gaan doen, dus eerst neerklappen en dan naar beneden lijkt mij, en dan eerst inschuiven en dan omhoog gaan.
+1
langeslagdiesel
Ik werk met het origineel en vind het juist irritant dat het een combi functie heeft met 2 cilinders. Zeker in droog gras en kanten stellen. Ik heb me beugels eigenlijk weinig helemaal op het frame liggen. Want dan kan de verdeler minder gras kwijt. Als je dan verbreden of versmallen wil dan veranderd ook de hoogte van de beugel. Dat vind ik niet altijd even makkelijk werken. Zeker als je haast hebt. En dat heb je eigenlijk altijd op de kuil. Want de wagens zijn zo weer terug. Dus dat ga ik veranderen in 4 losse functies. ( als ik tijd heb )
Wilting NH
@langeslagdiesel wat heb je voor een ? Want bij mij gaan ze niet eerst omhoog.
langeslagdiesel
@Wilting NH jumbo? 3 jaar oud, 1 na zwaarste type is mij toen verteld. Zakt eerst met weinig liters er achter. Met veel liters zakt hij tegelijk en schuift uit. Andersom schuift hij altijd eerst in en dan omhoog. Heel irritant.
Wilting NH
@langeslagdiesel oh das bij mij ook idd t zelfde. Ik heb ook een jumbo. Maar als k de flappen gebruik heb ik ze toch altijd op t breedst, dus vind t ni zo storend. Maar als je wilt dat ze niet eerst uit schiluiven, zou je er iets aan kunnen maken met eenn klosje of zo dat die wat zwaarder uit schuift. Want t is gewoon de weg vd minste weerstand, of een smoor ventiel er tussen
Tractor TV
Onze verdeler heeft het in/uit schuiven en op/neer klappen op een cilinder per kant zoals jij het maken wilt. De cilinders zijn wel wat langer dan 110 cm maar misschien is het mogelijk het op/neer klappen met een kleinere slag te doen door de cilinders iets anders monteren. Of je moet genoegen nemen met minder uitschuiven.

(klik om te vergroten)

Onze verdeler, hopelijk kun je iets met deze foto.
JD 6110
Quote:

(klik om te vergroten)

JD 6110
Onze veenhuis ook 2 per kant. Zou het ook niet anders willen. Uitschuiven kunnen we wel dicht doen en dan klapt die meteen in naar boven. Bij hoger op.de kuil doen we hem wel dicht zodat je smal werkt
TLA-TSA
Bedankt voor de reacties! het moet wel mogelijk zijn dus als ik de foto van Tractor TV bekijk. Ik ga er eens mee aan de gang

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holaras Kuilverdeler ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!