Maximale breedte werktuig voor een mini tractor met 20 pk

Goedemiddag, voor onze iseki mini tractor met 20 pk zoeken wij een cyclomaaier. Nu zijn er heel wat te koop, maar mijn vraag is wat de maximale breedte ivm het beperkte vermogen. Gr. Job
Jobf40

Reacties

+1
flip1150
Max 135cm. maar kijk uit met het gewicht dat de trekker niet omvalt.
+1
casefahrer
@flip1150
Hoe breder, hoe minder snel die om valt haha
+1
flip1150
@casefahrer minder ver zal je bedoelen. Maar det snapt unne eikkater neet.
+1
roscho
1.35 moet qua trekkracht wel lukken. Maar probeer eerst eens zo'n ding uit. Misschien komt het linkerachterwiel wel van de grond als je de maaier probeert te heffen. Dan moet je al weer met wielgewichten gaan werken.
Pauls
@Jobf40 mss dat een (ouderwetse) vingermaaibalk dan een optie is? nadeel : je kan er alleen mee voorwaarts maaien, maar je kan dan wel breder.
Jobf40
@Pauls kan ik daarmee van het gemaaide gras hooi maken? (Wat wel met een cyclomaaier kan)
Pauls
@Jobf40 Tuurlijk, waarom niet, met een cyclomaaier maai je het gras en komt het in een rij liggen, met zo'n vingermaaibalk maai je ook het gras en komt het ook op de grond liggen, verspreid over de hele breedte, behalve tot vlak tegen het nog niet gemaaide gras, daar zit een zwadverlegger bij op (die je meestal in breedte kan instellen) zodat je de volgende werkgang een spoor hebt om met het (rechter)wiel van de trekker te rijden, andere (linkse) wiel rij je dan vaak wel op het zwad. Bij een cyclomaaier moet je het zwad openen (met een schudder) en dat hoeft niet bij een vingerbalkmaaier, het wordt wel aangeraden natuurlijk want het gras waar je overheen rijdt zal moeilijker drogen.
Jobf40
@Pauls dank voor de heldere uitleg!
nhfendt fan
@Jobf40 een vingermaaier is perfect om hooi te maken ! . En zoals gezegt weegt het niet al te veel en vraagt ook minder vermogen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!