Claas frontmaaier afstelling zwadborden

Hallo , we maaien al jaren met een Claas frontmaaier voor het stalvoeren.
De laatste tijd wordt het zwad niet meer smal neergelegd.
weet iemand hoe de zwadborden afgesteld moeten worden.
Het is een trommelmaaier met 4 even grote trommels en 2 zwadborden per kant.
Groet Gerrit

Deel dit topic

Reacties

Moonshine
De veren misschien slap die de stang waar de schijven aanzitten op de plek houden.
spotmelker
Ik heb zelf een Corto 290 met enkele rubberen zwadschijven. Ze moeten strak in de lagers zitten en soepel in het scharnierpunt draaien. Anders blijven ze (te) breed staan als er veel gras/prop doorkomt. En sneller rijden scheelt ook. Mijn trekkers staan op 1.80 m spoorbreedte met 650 banden. Dan gaat het net.
deutzfahrer
De lagers en veren zijn goed en de schijven draaien soepel.moeten de laatste schijven de grond raken of net niet?
spotmelker
@deutzfahrer ze hoeven niet helemaal de grond te raken maar wel het gras zodat ze goed blijven draaien en moeten een beetje scheppend staan. Anders probeer je één kant te verstellen om te zien of dat beter wordt.
Terwisscha
@deutzfahrer ik heb er met de lely splendimo ook last van dat die zwad bordjes niet goed werken. Bij de lely heb je verschillende gaten waar je de diepte van het zwad bordje kan regelen. Ook kan het komen door het lange en natte / zware gras waardoor het zwadbordje meer moeite moet doen om het op een mooi zwad neer te leggen en dan gaat morsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN