Aangedreven kipper

Hallo,

Ik heb hier nog een aangedreven as van een DAF.
Ik wou een aangedreven kippertje bouwen.
Zijn er tandwielkasten/reductie kasten of iets in die richting verkrijgbaar om aan de as te maken?

Wie weet er meer?

Groeten Martijn

Groeten,

Martijn

Deel dit topic

Reacties

ul
Raadpleeg onze zuiderburen! 😃
Ronijn
Laat even foto's/filmpjes zien als ie klaar is 😉
MartijnvanHeerde
Moet ik wel een kaste hebben 😃
Inter1246fan
Onze belgische tf'ers zullen het wel weten denk ik....
IH-Kees
Zijn er zeker, alleen het koppel is erg groot, zo`n kast zal wel wat kosten. voordeligste is een versnellings bak uit een vrachtwagen. pijffers raalte ligt genoeg
MartijnvanHeerde
Versnellingsbak heb ik ook nog. Dus de aftakas op de price as maken? En dan de juiste versnelling kiezen neem ik aan 😃
O N
@MartijnvanHeerde

Wij hebben hier een kipper staan ( staat wel ergens tussen men fotos) ook op basis van een vrachtwagen (MAN) Hierbij is gewoon de versnellingsbak vooraan geplaatst waarvan dan de aandrijfas naar de as van de wagen gaat .

Vind het wel niet zo leuk systeem daar je dan altijd de bak in vitesse moet zetten voor te kunnen rijden met tractie en de moment dat je ze wilt uitschakelen je ze weer moet uit vitesse in neutraal zetten .

Schakelen kan je dan alleen doen met uitgeschakelde aftakas (deze drijft de versnellingsbak aan) ) best is ook de cardan tussen trekker en versnellingsbak te verwijderen in baan transport (je weet maar nooit dat die versnellingspook rare dingen doet . )
Snaky Bill
Een oude tractor op zoeken met een grond driven aftakas. dat is een aftak as die net zo snel draaid als je achter wielen van je tractor.
Nils
Wij hebben ook een kippertje mee tractie onder en door zit een versnellingbak in van een camiontje. Hangt meestal aan den ford 3000 of 5000 omdat alst wa natter zonder voortractie meestal nie van het land of kunnen als we mest gekipt hebben. Is idd steeds er uit de cabine om in te schakelen maar is vast wel via stangen te maken dat vanuit je cabine kan bedienen, de oude beertonnen mee tractie zijn ook via stangen te bedienen daarna kwamen de blowenkabels en nu via lucht of hydraulisch.
lindehydrocart30
Je sloopt het dafje toch nie he 😛 😛
Husqvarna
Misschien kun je 'm beter inruilen? 😃
zakelijk.marktplaats.nl/machines-en-bouw-kranen-en…
basia
@lindehydrocart30

Ik vrees , dat ie al gesloopt is ? Doet zeer voor DAF oldtimer liefhebbers .
MartijnvanHeerde
Nee het dafje zit nog in elkaar. Was alleen even benieuwd of het wel goed mogelijk is.

Daf wil niemand hebben, dat is het probleem op t moment.
Joop3
@Snaky Bill

Quote:
een oude tractor op zoeken met een grond driven aftakas. dat is een aftak as die net zo snel draaid als je achter wielen van je tractor.

Hoeft helemaal niet zo oud te zijn. In sommige landen is het nog gebruikelijk.
Onze Renault uit '87 heeft het ook, nieuwe Zetors al dan niet standaard, en hier in de buurt loopt zelfs een MF van een jaar of 4 oud, die het heeft.
fendt936
Is idd wel te maken met een versnellingsbak 2 lange hendels eraan en je kunt vanuit de cabine schakelen. Vrachtwagenslopers hebben meestal wel diverse versnellingsbakken liggen.
HesselFiatpower
Fiats, hebben dat ook allemaal.
ErDee
Moet je niet, als je een rijaftakas hebt, gewoon de juiste vertraging berekenen en die realiseren met een versnellingsbak of vertragings/versnellingskast of dergelijke? Dan heb je toch eigenlijk voorwielaandrijving, maar dan op de aanghanger?
paardeboertje
Loonbedrijf Berkhof in Scherpenzeel (gld) heeft aangedreven assen onder hun maiskarren gebouwd
moet je daar eens informeren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
3