Fiat 70-90 - Aftakas wil niet in ground drive

Zover als ik weet moet de aftakas handel omhoog getrokken worden. Live pto werkt prima. Ik heb het geprobeerd in te schakelen terwijl ik iets voor/achteruit rij maar geen geluk.
Weet iemand hier wat van.
Bedankt Tony

Deel dit topic

Tonman

Reacties

+1
SAMBAS
Goede morgen.Links van de zetel zijn er 2hendels voor bediening aftakas. Een kleine deze moet naar onder staan . En een grote om aftakas in en uit te zeten . Naar onder is in werking als je wil dat as stopt doe je deze omhoog. GROETEN
+1
Bakker S
Goodmorning. De grote hendel links naast de stoel is voor de koppeling van de aftakas op de motor. De kleine ernaast, naar onderen is de pto op de motor en omhoog is aandrijving op de wielen. Je zou onder de cabine eens tegenaan te tikken met een hamer. Beetje vreemd dat het niet wil. Het zou kunnen dat er eerder wat mee geweest is en dat het nu geblokkeerd is. Waar heeft u het voor nodig?

(klik om te vergroten)

Fiat 70-90 pto schakeling
Tonman
@Bakker S , ik heb een messenbalk maaier met roller kneuzer. Als die verstopt raakt kan je het dan achteruit draaien (hesston 1091)
+1
Klein Rot
@Tonman
Ja de aftakas zal andersom draaien als je achteruit rijd. Als je geen vrijloop in de aftakas hebt zal je voorzichtig de verstopping kunnen verwijderen door achteruit te rijden.
Tonman
@Klein Rot . Precies! Deed ik ook met mijn Fiat 640. Foto van de maaier zie je in vorige fotos
Tonman
@Tonman

(klik om te vergroten)

+1
Corne S
@Klein Rot

Mits de machine het aan kan. Als je een ketting of v-snaar aandrijving hebt, heb je kans dat je de spanner krom trekt.
Bakker S
@Tonman Ja dat herken ik wel. Heb het wel gebruikt bij de voermengwagen als die vast zat. Voor de ladewagen zou het ook kunnen. Ik hoop dat je hem in werking krijgt. Hoor eigelijk nooit dat het niet werkt. Wil het echt niet. Dan moet de cabine eraf om het deksel op de versnellingsbak eraf te krijgen. Dan kun je erin zien wat het euvel is. Veel succes daar in Canada!!
+1
Tonman
@Bakker S . Ja te veel werk om de cabine te verwijderen voor hoe vaak ik het zou gebruiken. Ik hoop de eerste snee eind deze week te maaien.
+1
fiatgroep
Als je de trekker tweedehands gekocht hebt kan het ook zijn dat de vorige eigenaar hem geblokkeerd heeft. Dat heb ik ook voor meerdere mensen gedaan.
Moet je even onder de cabine kijken of er iets voor gemaakt is .
+1
Corne S
@fiatgroep

Heb ik thuis ook gedaan bij een inter. Was het een beetje zat dat het span tandwiel elke keer krom was van de opraapwagen als je het hendel te ver terug zette naar z'n vrij.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!