Illustratie van:

Ford 7810 - Hefinrichting werkt niet goed

Goedenavond,

mijn ford 7810 heft wel bijvoorbeeld alleen een hark. maar zodra ik iets met de topstang wil heffen bijvoorbeeld een maaier heft de trekker weer niet het lijkt wel of ie in de beveiliging schiet. iemand die mij kan helpen?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Je hebt waarschijnlijk de diepteregeling ingeschakeld staan. Zet de betreffende hendel op "positie" en het zou weer goed moeten zijn.
ford7810.
@roscho diepteregeling al meerdere malen versteld maar dat helpt niet
dennisbouter
Hoor je de pomp of iets aan je motor toeren wel als je aan de hendel van de hef trekt? Misschien nog een rare vraag, de hendel van de trek/positieweerstand zit achter het achterwiel wel vast waar hij aan vast moet zitten?
ford7810.
@dennisbouter heb eval al veel problemen met de hef hij heft ook pas bij de laatste centimeter van het hendel verder zal ik niet weten wat er verkeerd aan kan zijn
dennisbouter
@ford7810. zoiets heb ik ook, maar ik heb mn cabine verhoogd
ford7810.
@dennisbouter heb ik ook gedaan maar dat probleem was ook al voordat ik hem verhoogt had
dennisbouter
@ford7810. allebei de problemen? Het heffen op de laatste centimeter en het niet heffen met topstang? Het klinkt allebei wel als een probleem met de afstelling van de hendels zeker als ook de cabine hoger staat
ford7810.
@dennisbouter als de topstang gewoon in de slede zit waar dat ie altijd in zit heft ie niet t lijkt wel alsof die dan ergens aan trekt waardoor ie hem er uit gooit daarna cultivator met ketting ergens anders aan vast gemaakt en niet aan die slede en dan heb ik het probleem niet

(klik om te vergroten)

dennisbouter
Als ik het goed zeg moet hendel 1 op de foto niet staan zoals op deze foto maar helemaal naar achteren, wat je nog kan proberen is je hef omhoog doen met een werktuig aan je topstang. En dan die hendel eens verstellen.

(klik om te vergroten)

+1
jammermaarhelaas
Het topstang-tuimelstuk (waar de pen door zit waarmee je de topstang aan de tractor maakt) eindig bovenaan bij een grote ronde pen, die de hefdeksel in gaat (dit is de topstang sensor voor de trekkrachtregeling). Even een blok hout tegen deze dikke pen leggen en hier met een hamer een klap tegen geven, niet te hard! Zo nodig enkele keren.

Klinkt misschien gek, maar heb dit vroeger ooit eens gezien, schijnt tegen een bepaalde klacht te werken. Zal te maken hebben met het zich ophangen van iets in het regelmechanisme.
Hopelijk heb je er wat aan.
ford7810.
@jammermaarhelaas bedankt! ga ik proberen👌

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0