Tractorbestuurder richt ravage aan tussen Kamperland en Geersdijk

Een tractor met aanhanger is dinsdagochtend tegen enkele bomen gereden op de Stekeldijk tussen Kamperland en Geersdijk. De bestuurder bleef volgens de politie ongedeerd, maar de ravage is groot.
 Tractorbestuurder richt ravage aan tussen Kamperland en Geersdijk (nu.nl)

Een tractor met aanhanger is dinsdagochtend tegen enkele bomen gereden op de Stekeldijk tussen Kamperland en Geersdijk. De bestuurder bleef volgens de politie ongedeerd, maar de ravage is groot.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

Dennis_dB
hvzeeland.nl/nieuws/…

Het is een serieuze klapper geweest.
roscho
Zou iemand mij uit kunnen leggen wat de bijlage-foto van een toertocht met dit ongeval te maken heeft? Of is die per ongeluk verkeerd terecht gekomen?

Edit: Ik heb intussen gezien dat dezelfde foto op Nu.nl ook bij dit ongeval staat. Ze hebben daar vast het woord "trekker" gezien en de eerste de beste foto met een trekker gepakt.
walker1
@roscho het gebeurt heel veel/vaak dat nieuwssites een zogenaamde archieffoto gebruiken. dus als er nieuws is met een trekker, maar is geen foto van dan gebruikt men een archief foto. Er zijn complete digitale databanken met miljoenen foto's van elk denkbaar onderwerp. Echter is een archieffoto gebruiken niet altijd even handig. Zoiets kan prima als het een algemeen onderwerp over trekkers is, bv een nieuwsbericht over de kentekenplicht, daar kan gewoon een archief foto bij. Foto van een trekker bij een toertocht die in alle rust door een hobbyfotograaf op de foto is gezet, past inderdaad niet echt bij het verhaal van een behoorlijk ongeval.
Meestal wordt het wel vermeld dat het een archief foto is, of dat het niet om de trekker op de foto gaat, maar dat staat er bij het nieuwsbericht niet bij vermeld. Wel staat er onderaan het volgende:

Door: PZC
Beeld: NU.nl/Piet Spanjers

Komt er op neer dat ze de tekst van PZC hebben en de foto is gemaakt door Piet Spanjers en was blijkbaar al in bezit, dus archief foto, van NU.nl
roscho
@walker1 In dit geval vind ik de foto misleidend. Het lijkt nu net of ergens een toertocht is gehouden en daarbij is dit ongeval gebeurd. En als er nou geen foto was geweest, maar op hvzeeland.nl/nieuws/… vind ik wel 20 foto's.
Hier ging waarschijnlijk ook weer de snelheid vóór de nauwkeurigheid, of de eigenaar van de foto's vroeg te veel geld.
walker1
@roscho Ja mee eens. Ik denk dat ik er ook helemaal niet blij mee zou zijn als ik de eigenaar was van die John Deere op de foto en dat die foto dan bij een dergelijk negatief bericht wordt geplaatst.
Pieter Buren
@walker1 lc.nl/friesland/heerenveen/…

Hier hetzelfde. Foto past ook totaal niet bij het artikel.
roscho
@Pieter Buren Klopt. Net zoals de foto van de boer die met die stronttank die zijn mest hoog door de lucht sproeit via een ketsplaat. Als het over mest en vervuiling gaat, wordt steevast die foto uit de kast getrokken terwijl er geen enkele boer meer op deze manier drijfmest uitrijdt.
walker1
De Deutz is wel afgeschreven...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden groot , tractor , bomen , politie , vastgereden en aanhanger geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!