Tandwielkast Claas sprint 4000

Hallo,

Tijdens het doorsmeren van de opraapwagen viel ons een tik in de tandwielkast op. Na loshalen bleekt dat het kleine tandwiel in de pot kapot is maar deze is niet meer leverbaar. Weet iemand toevallig zo'n tandwiel/tandwielkast te liggen?

We willen volgende week inkuilen maar dat zal niet gaan zonder dit tandwiel dus wie heeft de gouden tip om dit tandwiel te krijgen?

Deel dit topic

Tractor TV

Reacties

casejxu
Mussche in Staphorst? Deed(doet?) Wagen slopen
+1
Tractor TV
@casejxu Daar hebben we al gevraagd, heeft wel tandwielkasten liggen maar helaas niet van een Claas sprint 4000 p
Fendt926Driver
Misschien zit hier hetzelfde aan en heb je nog meer reserve onderdelen..

tractors-and-machinery.nl/item/618327/…
Tractor TV
@Fendt926Driver Helaas het moet echt de aandrijfkast van een sprint 4000 zijn en dan ook nog met een serienummer lager dan 38901059 / 30801018, het onderdeelnummer van de kast moet 963 401.1 zijn. Misschien dat er ook een zelfde onder een sprint 5000 zit maar dat weet ik niet.
worteljcb
@Tractor TV Heb je dat wel goed, volgens mij is het een GT 60 kast. Inderdaad t/m die serienummers die je noemde, de lateren hebben een GT 71 kast.
Je hebt een 540 tpm wagen neem ik aan?
langeslagdiesel
Kleinanzeigen Duitsland. Met een beetje mazzel vind je er 1, en sturen ze hem voor je op.
langeslagdiesel
Staat nog een hooft aandrijf kast te koop. 500 ben je spekkoper. Staat vrij dichtbij. Mooi ritje.
+1
Tractor TV
@langeslagdiesel Ik zie het ja, heb even een berichtje gestuurd welke nummers erop staan, hopelijk het zelfde als onze tandwielkast.
langeslagdiesel
@Tractor TV ja, ik hoop voor je dat je mazzel hebt. Kan jij ook weer verder.
Tractor TV
@langeslagdiesel Helaas dit blijkt alleen maar een as te zijn van de tandwielkast naar de kettingaandrijving van de rotor.
varken
Heb wel een 335E Te koop, kun je volgende week sowiso grassen!
en rustig verder zoekn
CaseCS130
@varken Claas 335e is dat met of zonder doseerwalsen?
varken
@CaseCS130
Zonder walsen... Geïnterseerd?
CaseCS130
@varken Dan niet helaas, zoek iets met.
Tractor TV
Inmiddels weet ik nog wat meer, het is een walterscheid tandwielkast, GT 160. Ik heb al een GT 50 gevonden (zie link) en deze lijkt er heel veel op, dus waarschijnlijk is de GT 160 een slag groter.

amacoo.nl/aftakas-aftakassen-aandrijfas/…
J asper
@Tractor TV Weet niet hoe gek je nog met die wagen bent, maar kun je er njet beter gewoon een compleet andere haakse kast tussen zetten/pas maken.
Tractor TV
@J asper Ik denk dat we daar wel uit zullen komen ja, deze tandwielkast is vrijwel onvindbaar, ergens in Duitsland ligt er vast nog wel eentje maarja zie die maar te vinden.
Fendt926Driver
@Tractor TV je zou met tandwiel maak fabriek sanders in goor kunnen bellen wat het kost om 1 tandwiel te laten maken...
Een hobbyist die ik ken kan het ook wel maar die is al druk genoeg met al het draaiwerk van de knutselaars bij ons in de buurt.
En die sturen het wieltje dan ook op om te laten harden
mdoornekamp
@Fendt926Driver denk dat het wel een haaks/conisch tandwiel is. Dat is nog wel een serieus klusje
+1
Fendt926Driver
@mdoornekamp kijk voor de grap eens op de site van hun...
Tandwielen tot 5m doorsnee en assen tot 10m lang kunnen ze vertanden.
Dus maken kunnen ze het zeker.
Maar weet zo niet wat de prijs wordt.
rommert14
@Fendt926Driver zon adress is verekte handig, dat zou dus ook bii oude trekkers kunnen waarvan geen onderdelen meer te krijgen zijn?
Fendt926Driver
@rommert14 ja ze kunnen elk soort tandwiel maken. Het liefst dat je een (kapot) voorbeeld hebt dat ze niet bij 0 moeten beginnen met uitdenken.
Maar ook dat kunnen ze dan wel namaken
+1
langeslagdiesel
@Fendt926Driver dit zijn nou echt waardevolle adressen. Bedankt voor het delen.
KinkFM
Machinefabriek Goedhals in Amersfoort is ook een machinefabriek die voor zeer gunstige tarieven tandwielen kunnen (na) maken.
Tractor TV
Ik zal ook nog even een update in dit topic plaatsen, mocht iemand dit een keer nalezen.

Zoals @worteljcb zei is het inderdaad een walterscheid GT 60. Onder de quantum wagens zit echter ook een walterscheid GT 60 maar dit is een andere tandwielkast.

Via Wittrock landtechnik zijn we te weten gekomen dat walterscheid de tekeningen niet meer heeft en er dus niks nieuw leverbaar is.

Een tandwiel laten namaken hebben we ook nog overwogen maar nadat we de prijs daarvan hoorden wisten we wel genoeg, dat zou namelijk drie tot vijf duizend euro gaan kosten.

De enige optie die toen nog overbleef was het zoeken naar een sloopwagen met dezelfde tandwielkast. We hebben echter het oudste type en na een jaar is er een nieuwe tandwielkast onder gekomen. Na ongeveer anderhalve maand eBay in de gaten houden kwam er echter een te koop in Harsewinkel. Hoewel dat nog wel een stukje rijden was zijn we daar naartoe gegaan en hebben de tandwielkast meegenomen en onder onze ladewagen gezet. En daarmee was onze wagen weer klaar.

Ik wil iedereen natuurlijk ook nog bedanken voor het meedenken.
GerbertXL
Mooi dat je het hebt gevonden, maar wat een hondenlullen bij walterscheid zeg. Tekeningen weggeflikkerd en de tyfus aan iedereen die wat oudere spullen heeft.
Tractor TV
@GerbertXL Tja het is natuurlijk ook een wagen van 27 jaar oud. Het komt denk ik voornamelijk doordat ze deze tandwielkast maar een jaar gebruikt hebben en er dus niet veel van gemaakt zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!