Fiat 70-90 - Druk verschil op hydroliek ventielen

Ik heb 3 dubbelwerkende ventielen op mijn 70-90 , allen werkten prima met de Kieper. Gisteren had ik mijn maaier aan gesloten en aangesloten op het ventiel met de gebogen hendel. Die probeerde wel maar kon de maaier niet tillen. De tweede hendel/ventiel wel. Hoort dit zo?
De Maaier is vrij zwaar met 1 cylinder.

Deel dit topic

Tonman

Reacties

+1
Bakker S
@Tonman Hij moet met alle 3 ventielen de maaier kunnen tillen. Het komt wel eens voor dat het plaatje wat tegen het ventielblok zit geschroefd stuk of los gerottelt is. Dit plaathe zit achterop het ventielblok en is nodig voor de bediening van het ventiel. Tevens zit er ook een boutje onder(dacht sleutel 10) om hem dubbel of enkelwerkend te maken. Die indraaien en dan heb je een dubbelwerkend ventiel en uit enkel werkend. Heb je hem ook in de andere leiding gehad van hetzelfde ventiel? Anders zou er veel slijtage in zitten en moeten er nieuwe ringen enz in. Succes

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!