Illustratie van:

Valtra 6850 - Valtra 6850 4wd schakeld niet uit

Ik heb hier een Valtra 6850 hi tech uit 2005 waarvan de 4wd niet wil schakelen. Differentieelslot wil ook niet inschakelen. Ik heb een digitaal werkplaats handboek dat is het laatst geüpdate in 2002. Mbt het 4wd probleem heb ik al enige dingen gecontroleerd, schakelaar werkt volgens mij, solenoid heb ik doorgemeten en weerstand is 11.5 Ohm. Dit zou tussen de 11 en 12moeten zijn volgens handboek, dus goed. Ik krijg echter geen stroom gemeten op de stekker vd solenoid. Heb wat relais verwisseld, maar dan verandert er niets. Relais worden wel warm, weet niet of dat hoort.

Vraag, is er hier iemand die weet hoe dit geschakeld wordt? Waar moet ik naar zoeken?Is nogal ingewikkeld om de kabeltjes te volgen en bij de solenoid zijn ze trouwens zwart gespoten.
Electrais niet mijn sterkste kant, mar met wat hulp moeten we er toch wel uit kunnen komen.

Bij voorbaat dank!

Deel dit topic

Reacties

Valtra man
Blijft de rem schakelaar niet hangen?
4wd inschakelen en diff uit gebeurd tijdens het remmen.
verse koe
@Valtra man je bedoelt een van de beide schakelaars bij de rempedalen? Heb er wel naar gekeken, zover ik kan zien bewegen ze wel met intrappen vd rem. Kan nog zijn dat er een blijft hangen. Zou ik ook moeten kunnen meten door spanning op de stekker. Bij niet ingetrapt, moet er maar op een pool spanning staan? Zal er morgen eens naar kijken. Bedankt, hou je op de hoogte
Valtra man
@verse koe je moet hem vooral horen ‘klikken’ als je intrapt. Als mijn theorie klopt blijven je remlichten branden.
verse koe
@Valtra man die branden niet. Maar weet eigenlijk ook niet of ze branden bij intrappen vd rem. Zal er eens naar kijken. Heb ook ergens gezien dat je de 4wd beremming uit kunt schakelen door een relais op het zekeringpaneel te verwijderen zal er dadelijk eens naar kijken. Thanks
Valtra man
Overigens mocht er in je elektrisch circuit een defect zijn, zou je een foutcode krijgen denk ik..
verse koe
@Valtra man krijg idd geen foutmelding
Fendt926Driver
Staat de 4wd altijd uit en schakel je die aan.
Of staat de 4wd altijd aan en schakel je die uit.
Bij de laatste 600 serie staat de 4wd altijd aan met starten. En schakeld die uit als er lucht druk genoeg is.
Dan weet je wat en waar je meten moet
+1
verse koe
@Fendt926Driver 4wd is altijd ingeschakeld. Wordt electronisch uitgeschakeld.
verse koe
@Valtra man Even update, 4wd en diff lock werken weer. Heb van alles nagelopen en kwam uiteindelijk bij een relais dat een beetje hoog in de stekker zat. Na deze te hebben aangedrukt, weer gecontroleerd en het werkte weer. Zaakje maar weer dicht geschroefd en hopen dat het blijft werken.

Bedankt voor het meedenken en de tips! 👍👍👍
Valtra man
@verse koe leuk dat je ook terugkoppeld, weet je welk relais dit was?
verse koe
@Valtra man volgens schema moet het k9 zijn. Maar die moet van interval ruitenwisser zijn. Heb onder de autocontrole box ook van alles los gehad. Dit is dus mijn grootste probleem met electronica.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 6850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0