HULDE .

Hulde aan onze loonwerkers , voor wat ze de laatste week aan werk hebben verzet, gewoon GEWELDIG .

Deel dit topic

Reacties

+7
labella
Daar denken degene waar het gras nog staat omdat de loonwerker niet kon komen anders over.
+3
Bekkink
@labella hele week mooi weer, dus kump goed
+11
pa
@labella Helaas maar 24 uur in een dag. We doen ons best. Niet genoeg? Jammer dan
+15
Noorderling
@labella Meesten zijn 20uur per dag van huis, loonwerkers helpen elkaar, boeren die bij loonwerkers bijspringen. Mechanisatiebedrijven die snachts door sleutelen. Alles wat wielen heeft rijdt, op den duur houdt het op.
Elvis
@Noorderling
Quote:
20 uur

Hier heeft er één 24 gemaakt 1 uur geslapen en toen weer tot 5.00 in de ochtend
+5
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Elvis :
Hier heeft er één 24 gemaakt 1 uur geslapen en toen weer tot 5.00 in de ochtend

Hier ooit een trekker chauffeur gehad die 28 uur balen gewikkeld had aan 1 stuk.
Ik heb hem weg gestuurd.
Dat vindt ik niet verandwoord
Heb een andere loonwerker gebeld en laten wikkelen en daar ook verder gebleven met balen persen
+9
langeslagdiesel
@Fendt926Driver roze olifanten bestaan niet. Maar toch zie je ze oversteken, vlak voor je. En wat je moet zien / meemaken word niet door de harde schijf meer opgenomen. Ik heb het 1 keer meegemaakt en dat is 1 keer te veel. Ik pas.
+3
Fendt926Driver
@langeslagdiesel ben ook een keer met heel heet weer en lange dagen aan het dommelen gekomen met een kleine 30 ton op een 2 baans weg.
Mij niet meer gezien inderdaad
+2
de hoef
@Fendt926Driver jij maakt er watjes van
+4
cjw73
@de hoef nou hier ook een keer de shovel machinist gehad die dacht dat hij niet meer op bed hoefde. Tot hij rond een uur of 10 savonds zo naast de bult reed.
+3
wim-same
@Fendt926Driver Ach in zo'n gek jaar hebben wij wel eens weken van 96 uur non stop gemaakt. alleen even naar huis om je pakje brood te halen en vooral om te tanken. Als de bijen vallen kun je dan weer uitrusten. Ik had toen net een jongen van 16 jaar in dienst. Donderdag middag moest ik toen hooi persen. Hij zat op de trekker met de wikkelaar. Ik dacht nog, mooi, dan kan hij even zijn ogen dicht doen. Maar helaas. Het hooi was niet droog genoeg, en moest ook in folie gewikkeld worden. Later sprak ik zijn vader. die zij. "Dan weet hij gelijk wat een loonwerker is."
Ik hoor ze nu voorbij gaan, en ik denk. " Het is goed geweest" . ha ha.
+5
langeslagdiesel
@wim-same zo’n jongen hebben wij ook gehad. Midden in de nacht stuurde hij een app: hij staat in de loods, mij zie je niet meer. Gr ......
+1
George
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
mij zie je niet meer. Gr ..

Slimme jongen.
+2
hoest
@langeslagdiesel groot gelijk
+1
George
Quote Reactie van @wim-same:
van 96 uur non stop gemaakt

96 uur non stop? Dan ben je toch echt wel een zombie.
matt
@George denk dat hij weken van 96 uur bedoelt,achter mekaar.
Appeltje eitje natuurlijk,wij werkten vroeger 25 uur per dag 💪😀
+1
Albert Peters
@matt 25 uur krijg je sls je de schaft door schrijft
langeslagdiesel
@Albert Peters welke school was jij ook al weer geweest?
+3
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Sneuneus ben je dan dat jij je loonwerker niet de kans geeft die z'n best doen om elke boer tevreden te houden.
Ik heb vorige week ook 32 uur achtereen gewerkt.
Voor een keer kan het wel als je je eigen grenzen kent.
+1
tone29
@GROENEDEERE ben ik met je eens... om dan zo een ander te bellen vind ik totaal niet gepast. Die jongens/loonwerkers doen het niet voor zichzelf hoor... Ze maken zoveel uren om onder andere @Fendt926Driver zn gras aan de kant te krijgen... Ze helpen je voort en dat zou gewaardeerd moeten worden
GROENEDEERE
@tone29 juist helemaal correct
+1
langeslagdiesel
@GROENEDEERE staat wel indrukwekkend: 32 urige werkdag. Maar waar sta je dan zelf als dat achter de rug is? Ben je dan klaar? Of ben je er klaar mee? Ik bedoel als voorbeeld. Als je op maandag morgen om 6 uur begint, en het is loeidruk! ( anders hoef je geen nacht door te werken) en ik reken 32 uur verder, dan is het dinsdag middag 4 uur als jij er mee stopt! Dan ligt er nog een dikke 6 uur daglicht voor je waarin je prima je werk kan doen. Word je dan afgelost? Of ??? Is dat normaal werkdagen van 32 uur? En daarna ?? Complete waanzin zo ik er ff over nadenk.
pieta
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
maandag morgen om 6 uur begint, en het is loeidruk! ( anders hoef je geen nacht door te werken) en ik reken 32 uur verder, dan is het dinsdag middag 4 uur als jij er mee stopt

Jij lijkt me er in ieder geval niet geschikt voor. Jij bent niet scherp genoeg. Wel zeker een niet te dure knecht. 😁
+1
cjw73
@pieta 1 met hart voor de zaak. Doet na 32 uren werken nog even 2 uurtjes gratis.
jehan
@cjw73 die 2 uur is biertje happen denk ik
+1
cjw73
@jehan na 32 uur werken hoef ik niet veel bier meer om dronken te worden.🤣🤣
+2
langeslagdiesel
@pieta ik vraag het ook niet aan jou. Maar aan @GROENEDEERE.
pieta
@langeslagdiesel Ik vond het maar leuk. 😁 Een pluim als je zo lang werken wil achtereen. Maar stop in ieder geval eerder dan te laat.
+10
Fendt926Driver
@GROENEDEERE @tone29
Mijn kameraad met zijn vriendin is doodgereden door een vrachtwagen chauffeur die 21 uur achter het stuur zat en in slaap gevallen was.
Dat gun je niemand.
En de trekker chauffeurs hebben ook al snel een 15 ton onder de kont.
+4
walker1
@Fendt926Driver Dat is heftig en dan ga je inderdaad er wel anders tegen aan kijken. Iedereen hier begrijpt wel dat een loonwerker bijna nooit dagen van 8 uur maakt, maar 28 uur op een machine zonder slaap is zeer onverantwoord, zowel van de chauffeur als van de loonwerker/werkgever. Groot gelijk dat je die chauffeur naar huis gestuurd hebt.
tone29
@Fendt926Driver dat is n ander verhaal ja. Maar als elke loonwerker na 8uur werk zou moeten stoppen krijgen ze het gewoon niet rond. Plus dat de kans om een ander wat aan te doen op een perceel stukken kleiner is als op de openbare weg.
+5
Fendt926Driver
@tone29 bij 16 uur zeg ik ook nog niets.
Maar boven de 24 weiger ik ze pertinent.
Met wikkelaar rij je ook van perceel naar perceel.
En silagewagen zit je ook veel mee op de straat.
Dat moet gewoon veilig zijn.
En dan kan er nog genoeg gebeuren
CaseCS130
@GROENEDEERE Dan ben ik toch wel benieuwd waar jou grens dan ligt?
+4
GROENEDEERE
@CaseCS130
Ik ken mijn grenzen en genoeg is genoeg en dan komt er gew6een ander in mijn plaats. Ik heb vorige week ook 28 uur achtereen gewerkt en dat ging prima.
Maar ook dagen dat ik na 10 uur zeg ik vind het prima zo.
Ik snap best wel wat huub zegt maar om dan een andere loonwerker te bellen . De loonwerker werkt zich de tering voor je en voor vele andere boeren dan ben je gewoon een ondankbaar mannetje.
+2
Noorderling
@GROENEDEERE
De planner scheept zijn personeel op met een probleem, dat is het probleem dat beloften niet nagekomen kunnen worden. Nee is ook een antwoord.

Die planner/eigenaar moet zijn dilemma bij de boeren neerleggen wat overcapaciteit en een extra ploeg mag kosten. En dan wordt het lastig.

Zie bij m'n loonwerker dat er niet zomaar machines worden ingeruild maar een goede backup een keuze is. Hebt altijd binnen een uur een andere hakselaar als er een kapot draait. Dan zit je niet bij de goedkoopste die van alles belooft, dat is het gevolg en m'n keus.
+3
Boerbakje
@Noorderling Allemaal leuk in theorie maar in zo een situatie als afgelopen weken ga je niet een ploeg als backup achter de hand houden.
Alles wat bemand kan worden draait.
Goed personeel dat is het euvel.
+3
weurding
@Boerbakje als ik het aantal foto's met domme actie's langs zie komen op de app is er veel personeel wat of overwerkt is of totaal geen ervaring heeft inderdaad
+3
stijn-de-bock
@weurding rake opmerking, maar het klopt wel helemaal.
Boerbakje
@weurding ik zeg ook niet dat het geen risico's met zich mee brengt.
Maar de eerste gedachte is toch dat je uitgaat van het positieve en zoveel mogelijk mensen wilt helpen.

Daarnaast staat er bij de foto's niet het aantal uren slaap.
+2
weurding
Quote Reactie van @Boerbakje:
Daarnaast staat er bij de foto's niet het aantal uren slaap.

nee, en ook niet leeftijd of aantal dagen ervaring, vandaar mijn opmerking
+3
CaseCS130
@GROENEDEERE Ik ken jou verder persoonlijk niet dus kan ik niet met zekerheid oordelen. Ik ben het verder met roscho z'n verhaal eens en wat betreft Huub is het een wijs besluit om soms mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Zoals roscho ook al zei zit er ook een factor niet voor elkaar onder willen doen in en dat is gevaarlijk. Heb het hier vroeger meegemaakt met iemand die na een nacht vliegen hier aan het werk ging want hij had zogenaamd nergens last van. Maar wel in slaap gevallen en de sloot in gereden met het hele spul.
GROENEDEERE
@CaseCS130
Hij had ook zijn loonwerker kunnen mededelen dat hij het onverantwoord vind op dus ook een kans kunnen geven het op te lossen.
CaseCS130
@GROENEDEERE Dat was ook een goede oplossing geweest idd.
+2
langeslagdiesel
@GROENEDEERE ik vind het nogal een uitspraak als je iemand betiteld met ondankbaar als diegene JUIST het goede doet en op tijd in de gaten heeft dat er iets structureel fout gaat.
+4
wim-same
@CaseCS130 De grens ligt bij iedereen verschillend denk ik. Wat ik vroeger nog aan kon, moet ik nu niet meer aan denken. Ik hoor de jongens gaan, als ik al op mijn bedje lig. en dan denk ik ook wel eens, "Het is mooi geweest in mijn leven".
+16
roscho
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
als je je eigen grenzen kent.

Iedereen die langer rijdt dan goed is, denkt zijn eigen grenzen te kennen, anders deden ze dat niet. Maar voorlopig gebeuren nog steeds ongelukken door chauffeurs die in slaap gevallen zijn en door trekkerpiloten die allemaal dachten hun eigen grenzen te kennen.
Een normale werkdag is 8 uur. Verdubbel dat eens in de drukke tijd, dan vind ik het welletjes. Begin je 's morgens om 6 uur, dan moet het 's avonds rond een uur of 10 gebeurd zijn, daarbij kun je niet op een half uur kijken, maar 't is een keer goed. Morgen is er weer een dag en de wereld is niet razend gemaakt. Als je naar huis gaat, iets eet, kom je rond 24.00 in bed. Tot de volgende dag 5.30 heb je dan nog maar 5,5 uur slaap.
+5
Siete
@roscho
Beste reactie tot nu toe hier volgens mij.
+2
roscho
@Siete En daar komt nog bij dat vaak in teams wordt gewerkt. Het ene teamlid wil voor het andere niet onderdoen en.... verder gaat het weer naar het volgende stuk. Achteraf nog trots ook dat ze zoveel uren achter elkaar hebben gemaakt, maar ondertussen bijna zitten slapen op de trekker.
Gewoon 's morgens een eindtijd voor 's avonds afspreken. Als je die stelt op 21 uur, dan kan het nog een uur uitlopen, maar dan is Schluss!
+3
stijn-de-bock
@roscho nou ,hier ben ik het eigenlijk wel helemaal mee eens.
+1
Noorderling
@Elvis
Heel leuk, maar dat houdt je geen 6dagen vol. 1 nachtje door op het einde gaat, maar ben je ook 2dagen verrot van, win je niks mee als je door kunt en moet.
+1
Elvis
@Noorderling hij ging daarna nog ff mais zaaien
weurding
@Elvis daar wordt ook over gepraat ja, en baas nog niet tevree😢
+5
grondlozeboer
@labella dan waren ze te laat met bellen 🙃
+3
labella
@grondlozeboer jij hebt makkelijk praten als grondloos boer
+1
komelker 2
@labella Hij heeft wel gelijk. Je moet een gok nemen
Als je met dit onstabiel weer bang bent een spatje regen of een spoortje in het land.
Dan kom je er niet.
+1
robbies
@labella en 4 weken terug was je nog gek als je op tijd belde.

prikkebord.nl/topic/251487/…
labella
@robbies Dat was een andere discussie. dat ging over de reactie dat iemand 4 dagen reserveerde en er 3 afzegde, daarop zei ik dat die loonwerker gek was als hij daar aan zou beginnen
+2
roscho
@labella Ze hebben zich het klaplazerus gewerkt. Lukt het bij sommigen niet (op tijd), dan zijn de boeren vrij om zelf in materiaal te investeren en het zelf te doen, evt. met hulp van de buurman of ingehuurde knechten.
+2
de Tank
@labella het koeien melken heeft je wel heel wrang gemaakt, stoppen heeft nog geen positief effect😏
+1
labella
@de Tank ik moet nog even afkicken.
Erco
@labella Er zijn meer loonwerkers he. Of boeren met eigen spullen. Hier zou er hulp genoeg te verkrijgen zijn
+1
komelker 2
@labella Hij heeft wel gelijk. Je moet een gok nemen
Als je met dit onstabiel weer bang bent voor een spatje regen of een spoortje in het land.
Dan kom je er niet.
+1
mlkvhoudr
@komelker 2 we hebben hier natte hoeken laten staan en zelf eerst met de maaier banen gemaaid tot hoe ver de loonwerker kon maaien , desondanks nog steeds wel paar plekjes in het land , geen noemenswaardige schade maar 100 procent schadevrij lukt hier niet onder deze omstandigheden, nu hopelijk droog weer dat het laatste gras er ook nog af kan
+2
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nu hopelijk droog weer dat het laatste gras er ook nog af kan

Hier nu net buitje gehad van 27 mm. Ben er blij mee.
+1
mlkvhoudr
@George Ik ook dat die bij jou valt 🙂 ik kan geen regen gebruiken op het moment het kan net op de natte stukjes

(klik om te vergroten)

+1
Mooiproater
@mlkvhoudr net niet bedoel je 🤔
+1
JappieJo
@Mooiproater hier helemaal niet

(klik om te vergroten)

+2
tone29
@JappieJo jullie kunnen geen regen gebruiken terwijl ik al aan het beregenen ben.😅

(klik om te vergroten)

Weidezicht
@tone29 graswortels mogen toch ook wel beetje zoeken naar water? Of is de ondergrond zo droog?
+2
tone29
@Weidezicht hier is het drama. Hebben de laatste tijd niks gehad. Moesten het gras extra kort maaien anders kregen we het er niet af. En we hadden de put vol schuim zitten bij de kalveren. Bemesten op de kale stoppel leek me ook niet best. Dan het kanon er maar over
mlkvhoudr
@tone29 Bizar wat een verschil wij
Waren al lang blij dat we het land op konden vorige week en nu de natte stukjes gemaaid op standje bejaarden wandel tempo

(klik om te vergroten)

+1
Koeien boertje
@mlkvhoudr hier het gras vorige week gedaan, kon net.
Sommige percelen iets ingespoort met de wagen op de kopakker.
Donderdag en zaterdag een bak water gehad en kan de helft van de percelen mest tanken en de rest nog geduld hebben.
Maar regen komt er gelukkig niet
mlkvhoudr
@Koeien boertje Hier zaterdagmorgen 5 a 6 mm maar het zodebemesten naar vandaag verzet want die paar mm was al te veel om het land op te kunnen
+1
tone29
@mlkvhoudr een heel verschil ja. Het ziet er naar uit dat het hier ook droog blijft. Dus de brregeningsset zal zn uren wel weer lopen denk ik
mlkvhoudr
@Mooiproater Met die uitleg heb ik ook vrede 🙂
+1
Mooiproater
@mlkvhoudr niet lullig bedoeld hoor, hier net zo. Nieuw ingezaaid grasland er niet doorheen maar wel ingespoord. Nu moet de mest er nog op. Komt droog en schraal weer aan dus wat moet je??
+1
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
k ook dat die bij jou valt ik kan geen regen gebruiken op het moment het kan net op de natte stukjes

Zijn we beide blij , dat is mooi toch.
+2
theo-lamers
Daar worden ze toch voor ik ingehuurd door boeren. Als ze poppetjes genoeg hebben kunnen ze 24 uur draaien. Voor de zelfkuilers was de uitdaging veel groter
+6
radium45
@theo-lamers Daar kiezen ze toch zelf voor? Ik heb er geen medeleven voor.
+1
Fordje4600
@radium45 ik ook niet, maar waar vind je nog goed personeel wat de hele nacht op zoon rot trekker wil gaan rijden
+6
langeslagdiesel
@theo-lamers ik weet niet of je het in de gaten hebt. Maar het poppetje zit op de machine! Niet andersom! We zijn het leger niet!
+1
theo-lamers
@langeslagdiesel om een hakseltrein 24 uur te laten draaien heb je minimaal 8 liefst 10 of 12 personen nodig. Heb je die niet kun je 1 dag wel redden maar geen dagen achter elkaar
+1
Boerbakje
@theo-lamers zit de catering daar ook bij?
+14
de Tank
@theo-lamers naast inhuren en ervoor betalen mag je ook waardering uitspreken, kost niets. Hier rond de lunch altijd eieren met spek, eind vh seizoen een paar appeltaarten in de kantine brengen. Het is voor mij mede de lol van het boer zijn.
+3
JohnDeere5085
@de Tank zulke dingen zijn de kosten ook niet bij de rekening zelf, maar het gebaar is enorm en je word als klant dan ook wel gewaardeerd lijkt me.
+2
Noorderling
@de Tank
Voor de afronding op 5minuten hakselen kun je heel veel taarten halen!
Als ze je ook nog eens uit de brand helpen waat je een jaar plezier van hebt is het aangenaam maken het minste wat je kunt doen.
+1
de Tank
@Noorderling Het is niet het doel, wel het gevolg. Als mensen het verkloten bij me dan zal ik dat duidelijk maken, als ze zich inzetten voor mij ook, dat laatste is veel leuker.
Noorderling
@de Tank
Het versterkt elkaar, dat zijn we gauw eens.
+1
Boerbakje
Maandag begonnen met maaien gisteren avond het zeil er op.
26 hectare alles klaar.
Wel wat minder geslapen dan normaal maar het is geen straf om met deze zomeravonden/ochtenden in de polder bezig te zijn..
Heb de loonwerker alleen langs zien rijden.
+35
radium45
Dat hele loonwerker zijn is vaak ondankbaar werk. Heel wijselijk hou ik mijn mond over wat sommigen hier schrijven of denken over de loonwerker. @Detukkeroettwente 10 punten.
+9
weurding
@radium45 juist, ze lopen het vuur uit de sloffen
+2
radium45
Als @Detukkeroettwente wijs is, doet hij dit topic op slot.
+4
mlkvhoudr
@radium45 de jongens die het werk doen hier hebben als kleinigheidje een broodje kroket van het huis gehad om de waardering te laten blijken, die gasten zijn om 1 uur thuis en om 6 uur stonden ze weer hier om verder te hakselen
+6
radium45
@mlkvhoudr Uit eigen ervaring weet ik dat dit zeer gewaardeerd wordt. Maak vaak genoeg mee dat je werkelijk de hele dag nergens niks krijgt op een enkele uitzondering daargelaten. Die uren die de loonwerkjongens soms maken kun je aan een gewone burger niet uitleggen. Die verklaren je compleet voor gek dat je zoiets doet voor die paar euro per uur.
+2
ted9
@radium45 Denk dat menig loonwerk jongen meer inkomen heeft dan de boer waar hij voor werkt. Super dat deze mensen er vol voor gaan en niet op de klok kijken maar naar het weer👍
+3
huub
@radium45 afgelopen week ook een nacht doorgewerkt. Overal goed verzorgd. De boer zelf was ook nog in actie om de eerste kuil weer dicht te maken, dat voelt ook anders.
+2
brabo
Quote Reactie van @radium45:
Die uren die de loonwerkjongens soms maken

niet te veel gaan roepen hier. Straks komt er ook nog een tachograaf in de trekker, net zoals in de vrachtwagens, en is het uit met de pret.
Ik heb in het verleden als losse invalkracht ook vaak genoeg weken gemaakt van meer dan 100 uur per week bij de loonwerker. Prachtig werk maar niet altijd even verantwoord.
+2
langeslagdiesel
@brabo van mij mag die tachograaf er morgen nog in. Veel loonwerkers zoeken volk. Maar dan voor 40 uur / jaar rond. Dat valt al lang niet mee. Als je dan al iemand vind dan past deze er vaak voor om in 1 week uren te maken wat je normaal in 3 weken maakt. Dring je dat te veel op dat het moet, dan ben je ze ook zo weer kwijt. Dus als je dan al een kuil team hebt wat niet om slapen geeft dan draaien die ( gewoon ) 20 uur per dag. Ik weet niet of je het door hebt, maar volgens mij is dat poging tot moord. Je weet alleen niet wie er slachtoffer woord.
+2
de hoef
@langeslagdiesel iets overdreven lijkt me. er zijn er echt wel die een nachtje overslaan , maar geen twee keer in de week ,alleen ze vertellen het veel
langeslagdiesel
@de hoef eh,,,, van de ochtend koffie op de zaak ( 5.15 uur ) tot een uur of 1 A 2 hobbelen en stuiteren met een trekker waar de airco dicht zit en zonder schaft. Daarna nog ff je koelers uit spuiten en smeren / messen slijpen. Dan is het erger dan een goed verzorgde dag en een nachtje door. Als je dat een dag of wat doen ben je echt aan pulp. Dan gaan die paar uurtjes rust jou echt niet redden. En inderdaad.het klopt. 1 nachtje door woord vaak herhaalt in 1 verhaal.
+1
de hoef
@langeslagdiesel de koffie en soep en lekkers ligt aan de boeren, niet aan de bazen , is wel erg plaats gebonden
+1
langeslagdiesel
@de hoef soep, heb ik het niet eens over. En ik wil ook absoluut niet alle mensen over 1 kam scheren. Maar als niemand koffie regelt dan weet je wat er gebeurt.
fendtinterfan
@langeslagdiesel dat zou toch echt wat zijn een tachograaf in de trekker. wordt de weg en het werk in ieder geval een stuk veiliger van. mensen zijn er wel te vinden hoor die graag aan het werk zijn. maar dan wel graag knap betaald . dat is bij een loonwerker vaak het probleem.
+1
Siete
@fendtinterfan
Mensen zijn er al wel te vinden? Vind jij maar eens goeie..
Meeste mensen die nu geen werk hebben kunnen het nergens vinden of zit een verhaaltje bij... Tuurlijk zijn er uitzonderingen, maar wat jij schetst is in ieder geval hier bij ons in de regio verre van waarheid....
fendtinterfan
@Siete toch ben ik nog steeds voor een tachograaf in de trekker. meerdere verhalen gehoord en familie van mij die gewoon in slaap viel in de trekker en "gelukkig" de sloot in reed.. dat kan gewoon echt niet. probleem is voor het grootste deel dat er gewoon slecht betaald word. niemand wil daarom dat boerenwerk doen. dat is hoe de realiteit is. ik wilde dat ook wel doen savonds en evt snachts maar voor een karige 10,- netto ga ik dat absoluut niet doen.
verder heb ik zeker wel respect voor de strijders die het wel hard bezig zijn om alles eraf te krijgen.
Siete
@fendtinterfan
Dat is heel wat anders dan roepen dat de mensen wel te vinden zijn. Qua loon heb ik ook geen klachten hoor. Maar dat is weer een heel andere discussie.
Tachograaf zie ik niet zo zitten, je verstand gebruiken des te meer. Met geen tachograaf bedoel ik niet dat ik onbeperkt doorwerken een goed idee vind, maar denk dat het heel erg lastig wordt.
Voorbeeld met een Sleepslang ploeg.
De jongen op de Pomp, ik met de haspels en de bemester man. Alle drie zijn we even lang van huis, maar alle drie hebben we heel ander werk qua stil staan, en inspanning...
+7
jehan
@brabo tachograaf hoort niet op de trekkers maar op de bestuurders ..ik ben van de week ook druk geweest maar mijn werkgever heeft goed zn best gedaan om extra hulp in te roepen om ons slaap te gunnen
+1
Leo,s vriend
@radium45 Jij zit toch ook in de Achterhoek ? Hier krijgen ze bij elke boer koffie en tussendoor meestal iets warms, en de baas zorgt er voor dat de jongens elke avond om 6 uur een warme hap bezorgt krijgen. Of afgelost worden natuurlijk.
+1
langeslagdiesel
@Leo,s vriend jou schets van de dagelijkse gang benaderd echt het ideaal beeld. Nou hebben wij het niet echt beroerd getroffen dit jaar. Maar in jou verhaal herken ik weinig. Nou zitten wij ook in noord Holland. Denk dat, dat het is.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Denk dat, dat het is.

Jammer eigenlijk, mijn ervaring zou toch vanzelfsprekend moeten zijn.
+1
langeslagdiesel
@Leo,s vriend ik weet niet hoe lang het geleden is voor je dat je meedraaide in het piek momentje ( gras)? Wat je 30 jaar terug in 5 weken deed, doe je nu met minder mensen in een dag of 9. Dan staat alles weer in de schuur, en kunnen je extra mensen die je had weer elders aan het werk. Vaste medewerkers gaan weer verder met het vaste werk. De rest is voor de monteur.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
ik weet niet hoe lang het geleden is voor je dat je meedraaide in het piek momentje

Nu exact 4 dagen geleden..............
+2
jehan
@Leo,s vriend nu vraag ik me af waa\r jij woont ..ik woon ook in achterhoek maar heb heel wat koffie en warme hapjes gemist
Leo,s vriend
@jehan Noord Achterhoek.
+1
jehan
@Leo,s vriend denk dak dan maor verhuus
remco rooks
@Leo,s vriend volgens mij val ik ook onder noord Achterhoek?? maar het verschilt hier van boer tot boer maar over het algemeen wel overal koffie en een koek en als er tijd over is soms ook wel een biertje 👌 en als het hard waait en je bent de laatste helpen ze ook even gauw mee met het plastic
+6
EA_MF
@remco rooks @jehan

Als ik dit zo lees heeft onze loonwerker geen klagen. Om de normale tijden krijgen ze bij ons zowel koffie als (warm)eten.

Ik weet ook niet anders dan dat wij dat zo doen, vind het ook niet meer dan normaal eigenlijk 🙈
+5
remco rooks
@EA_MF zo doen wij thuis dat ook alleen zijn ze der vaak nooit langer als 1 uur maar koffie tijd is koffie tijd. en bij de boer waar ik help inkuilen krijgen de loonwerkers ook het hele totaal plaatje met de mais om 12 uur een goede maaltijd en koffie in overvloede. en als de hakselaar dan op een perceel op verre afstand is krijgt er 1 wie op de wagen zit eten en drinken mee voor de hakselaar chaufeur. de jongens werken hard dus moeten ze goed verzorgt worden.
+2
SJB533
@remco rooks
Ik weet ook niet anders. Ben ook wel eens met m'n vader het Beltrumse Veld in geweest, om de hakselploeg van koffie te voorzien... 🙈
+2
remco rooks
@SJB533 even een kofferbak pauze 👌
+2
walker1
Dit jaar 4 loonwerkers nodig gehad voor 5 ha. hooi. De 1e heeft gemaaid. we hebben zelf 3 x geschud. De loonwerker die gemaaid heeft zou normaal ook persen, maar toen we belden zat hij al zo vol dat er niemand meer bij kon, andere loonwerker (2e) kon gelukkig wel persen, maar die belde een paar uur van te voren weer af vanwege kapotte pers, gelukkig heeft hij uiteindelijk zelf nog een andere loonwerker (3e) geregeld die nog wat ruimte had. Ondertussen waren wij zelf aan het harken, gaat onze hark kapot, op dat moment was er 2 percelen verderop weer een andere loonwerker (4e) aan het harken, die kon onze 5 ha. gelukkig ook nog harken. Samen met loonwerker nr 2 hebben we de balen geladen en weg gereden.
+5
weurding
@walker1 bewijst maar weer dat je het met 5 bunder barre druk kunt hebben
+1
mlkvhoudr
@walker1 wet van Murphy in al haar wrangheid🙂
+1
Boerbakje
@walker1 da's balen
+2
guus hiddink
Ze zullen wel moeten anders bellen ze wel een ander.
Tot op de dag van vandaag blij dat ik niks meer meer dat wereldje van doen heb!
+4
Noorderling
@guus hiddink
Mooi laten bellen, je krijgt de klanten die je misschien wel verdient.
Als je onder de prijs door gaat, komen klanten die ergens anders vertrekken, maar vaak bij jou ook zo weg zijn.

Als je iemand wil winnen door hem tussen je planning te drukken, loopt er een andere klant weg omdat hij benadeeld wordt. Je ziet het gebeuren waar ze per ongeluk 2dagen later voor de maïs komen. Knap lastig als je ook een ploeg en zaaimachine voor die dag hebt gepland en er maar geen hakselaar komt. Je kunt er niks mee en zo'n fout mag je niet maken. Klant weg en terecht, is dat het dan waard om iemand te pleasen die niet kan organiseren als boer.

Planner valt of staat het mee, nee is ook een antwoord. Hoe lastig het ook is. Beloften niet na komen komt veel meer ellende van, voor personeel, boeren en loonwerker zelf.
+2
hoest
@guus hiddink ik denk dat dat wel mee valt. Als je als loonwerker gewoon zegt wat wel en niet kan zal er heus wel eens een klant naar een ander gaan met dat zijn dan ook degene die je liever kwijt dan rijk bent. Het wordt anders als je voor 5 dagen kuilen inplant terwijl het maar drie dagen mooi weer is. Dan krijg je elke klant kwaad. Maar uiteindelijk krijgt elk bedrijf de klanten die hij verdiend

Los hiervan weet je als loonwerker natuurlijk dat je 1 a 2 weken per jaar je bed minder ziet. Dat weet je van te voren en ga je ook niet dood van. Maar nachten overslaan is natuurlijk het recept om ongelukken te krijgen
+1
Noorderling
@hoest 12uur naar huis, tanken smeren slijpen en zien we de volgende dag wel weer. Ben je dan weer redelijk fris. Als iemand daar bij mij over zou klagen kwam ik niet weer. Hoe de baas het oplost is dan zijn zorg. Die grappenmakers hebben ook vaak hele grote hectares waardoor je planning compleet vast loopt en een ander mee benadeeld.
Johannushoeve cv
@Noorderling dat is het grootste probleem er zijn van die eigenwijze boeren die minder hectares opgeven dat ze in werkelijkheid hebben gemaaid. Dat loopt de planning bij zo loonwerker vast .
+2
pieta
@Johannushoeve cv Het enige wat daartegen helpt is weggaan na de afgesproken hectares.
slagroomvla
@pieta Dat doen ze toch niet, die met de meeste bunders en de grootste bek zijn altijd als eerste aan de beurt.
+4
de hoef
Quote Reactie van @slagroomvla:
, die met de meeste bunders en de grootste bek zijn altijd als eerste aan de beurt.
denk eerder dat die beter plannen, en de planning vast houden, niks zo erg voor een loonwerker dan een twijfelaar
+3
pieta
@slagroomvla Ik heb hier niet de meeste bunders. Ik hou me aan de planning en geef de bunders netjes op. En ik ben gewoon volgens afspraak aan de beurt.
+2
Melkboer16
@slagroomvla hier niet, de trouwste klanten waaronder wijzelf daar doen ze veel meer voor!
Afspraken maken en vooruit plannen en een goede catering maakt dat we dankzij de loonwerker op vele punten goed kunnen scoren
+2
Siete
Ik ben blij dat wij vooral heel veel complimenten en waardering van klanten krijgen. 😀 Ook qua eten en drinken hebben we niks te klagen eigenlijk. Dat ben ik ook wel eens anders gewend. Niemand die er bij ons als personeel zeurt over lange dagen en weinig slaap hoor, dag hoort bij het werk. Maar we zijn ook geen robots. Ik ben iemand die zo wie zo te weinig heeft aan 24uur per dag, maar dat is mn eigen schuld. Slapen is nu eenmaal (al hoe weinig dan ook soms) wel nodig. Als het kon sloeg ik het ook liever over 🤣🤣🤣
+2
CaseCS130
@Siete Jullie hebben er dit jaar een Pottinger bij zag ik, dus nu veel kortere dagen als met de schuitemaker zeker? 😀
+1
Siete
@CaseCS130
Klopt daar was ik vd week mee op pad. Zal wel ns wat foto's posten. Maar qua verschil met de Schuit 6600 viel me dat vies tegen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Siete:
Maar qua verschil met de Schuit 6600 viel me dat vies tegen

Kan ook aan de hoeveelheid gras gelegen hebben.

Na alle lof verhalen over pottinger had jij misschien ook te hoge verwachtingen.
Of is het bijna gelijk wat ze laden?
Siete
@Fendt926Driver
Nou ja zelfde perceel met beide wiersen naast mekaar kun je er wel vanuit gaan dat het gras aardig gelijk is. Ben niet iemand die appels met peren gaat vergelijken om op een bepaalde uitkomst te komen 😅
+1
CaseCS130
@Siete Ah, jammer. Dus gewoon weer lange dagen. Ik zag em rijden van de week bij mij in het dorp. Die boer heeft de kuilbulten altijd onder de grond, maar dat was er schoon af gespoeld vanochtend met die stortbui 🙈
+1
Siete
@CaseCS130
Dan heb je mij dus zien rijden.😁 Weet wel wie je bedoeld. Die heeft t mooi getroffen qua inkuilen!!
+1
CaseCS130
@Siete het was van een afstandje dus nog geen beeld erbij 😀
huub
Quote Reactie van @CaseCS130:
Die boer heeft de kuilbulten altijd onder de grond, maar dat was er schoon af gespoeld vanochtend met die stortbu

Als het plastic dan maar heel blijft. Gebeurt vaak genoeg dat het plastic scheurt. Dan heb je naast de kuil een hoop water en blubber en dan maar zien dat je er met de kraan bij komt.
CaseCS130
@huub Dat weet ik niet, mijn vader kwam met het verhaal vanochtend.
+3
cs-agrar
Idd, Hulde. Elke dag van 05,00u tot minimaal middernacht. Je zal op de shovel zitten. Maar ze doen wel hun stinkende best
+5
Jannus
+1
radium45
@Jannus Dit lijkt mij best wel een gaaf feestje. Keer wat anders als Metallica of de Stones in de Amsterdam Arena.
cjw73
@radium45 och mettalica mag wat mij betreft ook wel weer langs komen hoor. Alleen liever volgend jaar niet. Want dan heb ik al een paar concerten staan.🍺🍺
+1
radium45
@cjw73 Metallica heb ik al mee op het podium gestaan, nu eens weer wat anders.. Nu spreek ik mooi wark straks ook elk weekend weer op de piratenfestijnen, dan maar een keer Davina Michelle.
+1
cjw73
@radium45 nee sta niet op het podium, maar mag graag naar een concert toe.
+1
langeslagdiesel
@Jannus dat is toch het mooiste einde. Tijdens een heftige discussie met z’n allen aan een goeie pot bier staan. En als het licht aan gaat, zeggen tegen de uitsmijter: en wat moet jij nou? Proost!
Jannus
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Tijdens een heftige discussie met z’n allen aan een goeie pot bier staan.

Als ik alle potjes bier die ik gedronken heb na een dag hard werken moest omzetten in uurtarief van het werk dan waren de meesten meer dan 25 euro per stuk en zouden ze veel midner smaken naar plezier van werken
+2
Wilting NH
Ag dat loonwerk doen we er altijd zo eem bij🤪
+1
Grasbaal
Heb hier nog nooit zoveel hakselaars in het land gezien met de 1e snee:
+2
jammermaarhelaas
Omdat het topic nog open staat:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
155
DEELNEMERS
56
WEERGAVES
11.383