Achteruit rijden na vervangen aandrijfriem; slaat af

Goedendag,

Mijn aandrijf van het maaidek was geknapt en om die reden door mij vervangen. Bij het vervangen ook de aandrijfriem vanaf de motor naar het maaidek vervangen ivm scheurtjes. Na alles weer in elkaar te hebben gezet draait alles weer als een zonnetje, op een ding na; wanneer het maaidek in werking is kan ik niet meer achteruit rijden. De motor begint dan te stotteren en slaat vervolgens af. Iemand een idee waar dat aan kan liggen? Wanneer ik het maaidek uitschakel dan kan ik zonder problemen achteruit rijden. Het lijkt er dus op dat het maaidek bij het achteruit rijden de motor tegenwerkt.

Deel dit topic

Reacties

jchdekkers
Vergeten te vermelden; het gaat om een Honda VTWIN HF2620
+2
inspecteurfendt
Dat is gewoon een elektrische veiligheid. Op het dashboard staat een drukknop die je moet indrukken bij het achteruit rijden. Welk merk en type zitmaaier is het?
+1
jchdekkers
@inspecteurfendt
Mea culpa, je had helemaal gelijk. De knop is er wel degelijk en bij het indrukken van deze gaat het achteruit rijden tijdens het maaien dus wel.

Maar… toen zat ik nog met de kwestie dat ik voor de reparatie dus zonder op die knop te drukken al maaiend achteruit kon rijden.

Toen herinnerde ik mij een losliggend stekkertje die ik bij het opmaken van de zitmaaier terug heb gezet. En dat is dus het stekkertje van die beveiliging. Eenmaal dat stekkertje er weer uit en ik kon dus wel direct achteruit zonder eerst het knopje in te drukken. Al met al, weer wat geleerd en probleem opgelost.

Dank 😄
jchdekkers
Het is een HF2620 en deze heeft niet zo’n knop. Voor de reparatie kon ik zonder extra handelingen gewoon al maaiend achteruit rijden, nu dus niet meer. Aangezien ik de aandrijfriem vanaf de motor naar het maaidek heb vervangen vermoed ik dat ik hier iets niet goed heb gedaan, er ontstaat weerstand bij het achteruit rijden tijdens het maaien waardoor de motor begint te protesteren en vervolgens af slaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden slaat af en aandrijfriem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN