Krachtverlies op aftakas tijdens gras maaien

Hallo
Ik had een vraag ivm de aftakas en de kracht van de traktor. Ik heb een zetor 6748 waarwe ons gras en hooi mee schudden. Ik ondervind tijdens het maaien dat ik soms moet stoppen om de pz maaier 165 terug op toeren moet laten komen. Het toerental an de traktor gaat niet of weinig naar beneden. Is dit normaal of waar verliest hij die kracht?
snakeman

Reacties

+1
major6cil
Het lijkt er op dat de koppeling slipt
+6
Toch niet te riemen van de maaier die door slippen ?
major6cil
@jens-vanderpoorten zou ook zeker nog kunnen
nhfendt fan
@jens-vanderpoorten dat ruik je wel en zie je ook wel aan rook
huub
Ik gok ook dat het de snaren op de maaier zijn.
+1
case 745 xl
Zal je koppeling wel zijn. Slippende v snaren heb je snel in de gaten
Yanmarthomas
Als v snaren slippen gaan ze inderdaad snel roken. Zal de koppeling wel zijn die slipt...
goeiedag eem
@snakeman als de V snaren op zijn of niet strak genoeg kun je snel zien, er zit op de span veer van de maaier een lip, deze moet ongeveer 1 cm boven de lip staan waar de veer op rust, dan is die strak genoeg,, en als de snaren helemaal onder in de pouli liggen gaan ze ook slippen, dan klemmen ze niet meer in de V groef en heeft opspannen ook geen zin meer, en moeten er nieuwe snaren op. Als de koppeling slipt ruik je dat meestal wel in de trekker, een verbrande lucht
SAMBAS
Denk dat je niet de juiste riemen hebt. Je hebt 17 En dan de lengte Maar kan ook spb x lengte zijn dit maakt wel een verschil . als ze niet goed in de gleuf passen kan het zijn dat ze gaan slippen als er meer kracht gevraagd word Heb je riemen vervangen?
snakeman
De riemen zijn het niet. Die slippen niet door. Maar als de koppeling begint te slippen dan zou ik het toch ruiken? Kan je dat ergens controleren of moet hij dan open?
CaseCS130
@snakeman je hoeft het niet beslist te ruiken. Onze Steyr had een iets lekkende krukas keerring en een ver heen versleten koppeling. Slipte een heel klein beetje bij zware belasting maar je rook niks.
Als je het zeker wil weten zou je hem voor de vermogenstester bij een dealer kunnen zetten. kost meestal niet veel en hij zou zeker moeten slippen als je aftakas koppeling versleten is.
snakeman
@CaseCS130 ok bedankt.
SAMBAS
Zit er geen mesje vast?Of onderste boven Dan kan het zich vast zeten
snakeman
@SAMBAS nee het komt jaarlijks terug bij het hooi maaien.
lambert-mentink
Zitten je glijschotels er wel strak onder, dus zit er geen speling op door kapot lager of zoiets. Dat was het probleem bij ons afgelopen jaar.
snakeman
@lambert-mentink kan ik nog eens nakijken maar ik hoorde toch geen geluid van kapote lager.
spotmelker
@snakeman laat de maaier een egaal zwad achter wanneer hij in toeren daalt? Als je een onderbroken zwad hebt kan het zijn dat er gemaaid gras ophoopt in de maaier, dit remt enorm.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!