Hef werkt koud wel maar warm matig

Beste TF ers
Mijn B 275 heeft gras mogen maaien, niks mis mee. Ging ook goed tot ik klaar was en de cyclomaaier wilde af blazen. Maaier in transportstand. Hefarmen gingen omhoog tot de maaier getild moest worden, toen liet hij mij in de steek. Wilde niet omhoog! Balen, net gras gemaaid en dan hefproblemen!
Heb wat aan de kraan van de hefsnelheid en de afsluiter van de hef gedraaid en langzaam ging de hef omhoog? Op mijn trekker zit een aansluiting voor de hefmast. Heb een manometer aan gesloten, maar 50 bar!! Probleem lijkt de hydropomp.
Toch mijn maaier weg kunnen zetten en de hooimachine gepakt. Deze kon hij wel tillen.
Gras gaat morgen in de plastic en dan moet ik toch iets met mijn pomp gaan doen.
Waar kan ik een goede pomp kopen. Bij een bedrijf die onderdelen levert van Historische machines kost deze ongeveer €155. Mijn pomp C 25 VR van Plessey Dynamics is, volgens mij, nog de orginele pomp. In de morgen weer de druk gekontroleerd en dan heeft hij 125 bar, dat is de waarde die hij moet hebben. Na het draaien heeft hij maar 100 bar.
Wil mijn pomp dus vervangen. Waar adviseren jullie om zo'n pomp te kopen?
donkey63

Reacties

Klein Rot
@donkey63
Even op internet zoeken naar hydrauliek pomp. Hydrauliek24 bv. Zal een pomp hebben niet van hetzelfde merk maar wel een die zal passen. Er zullen zeker nog meer leveranciers zijn.
donkey63
@Klein Rot bedankt voor het meedenken.
Dat mijn pomp versleten heb ik begrip voor (leeftijd). Maar kan eigenlijk niet goed begrijpen dat hij koud zijn 125 bar geeft en na een uur, zonder intensief gebruik van de hef, dat de druk terugvalt naar 100 bar. Achterbrug en pomp zijn niet heet.
Beetje olietemperatuur zorgt toch niet voor zoveel drukval??
Pauls
@donkey63 toch wel, en je hoeft de pomp niet te belasten, de olie gaat altijd door de pomp en zo zal de olie toch wat opwarmen, bij belasting zal het iets sneller zijn dat de olie opwarmt, omdat er meer interne lek is. Mss een rare vraag maar zit het aanzuigfilter ook niet een beetje dicht ?
donkey63
@Pauls Vorig jaar schoon gemaakt en nieuwe olie. Niet verwacht dat de viscositeit zo'n invloed zou hebben. Als de olie heet zou worden had ik hier meer begrip voor.
Pauls
@donkey63 heb je olie temperatuur al eens gemeten ? bij lekke pompen is 60° al veel, bij nieuwe pompen geen probleem. Ik zou dan toch voor de korte pijn kiezen en nieuwe pomp erop, zo ben je van de problemen verlost wss.
case 745 xl
Ik heb ook nog een cormick b275 maar denk wel dat je pomp versleten is. De mijne doet het net zo. Vorig jaar een keer voor de grap voor de dubbele hark gehad. Thuis klapte die hem zo op maar na een half uur harken kreeg die hem niet meer omhoog. 155 euro voor een pomp kun je in mijn ogen niet voor lopen martelen.
Pauls
@case 745 xl is dit een pomp buiten opgebouwd of zit ie binnen in de buik ? Scheelt wat sleutel uurtjes, maar ook plezier volgens mij.
Klein Rot
@Pauls
Pomp zit voor op de motor word aangedreven door de distributie tandwielen
Pauls
Dan is het kwestie van pomp bestellen en kwartiertje sleutelen en probleem opgelost. OK 155 € is wel wat geld, maar voor zo'n trekker van 2 a 3 d € moet je het over hebben, is ie gelijk 500 € meer waard want de hef werkt terug.
donkey63
Kan met mijn hand zonder problemen de pomp vast houden, goed warm , niet heet. Ga voor een nieuwe pomp, gevonden bij Hydrauliek 24 voor €120 van Rexrot.
Staat op de site bij Case 44/84, zelfde pomp.
Als hij gemonteerd zit laat ik van me horen, bedankt voor het meedenken!
willemk
Kijk eerst even of overdrukventiel niet nog een beetje aangedraaid kan worden. Bij mijn mf hadden we ook zo een probleem. Hebben we op gelost door hem wat strakker af te stellen
donkey63
@willemk Neem aan dat er twee overdrukventielen zijn. Een zit er op mijn ventielenblok, dat er later op gebouwd is. Waar zit mijn origineel overdrukventiel, dat ook voor de hef zorgt?
willemk
Durf ik niet te zeggen, maar van de hef zit die meestal ergens aan de rechterkant van je stoel op de achterbrug.
Vergeet je niet je olie te vervangen als je de nieuwe pomp hebt gemonteerd.
De olie is vervuild door de slijtage van de pomp en als je die slijtage weer door de nieuwe pomp stuurt dan slijt die net zo snel weer
donkey63
@Ferdinanddijkstra Bedankt voor de tip!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!