John deere 4050 met strautmann giga 4 supper

Hallo

Bij ons in de buurt is een jongen die geinvesteerd heeft in een nieuwe combi om daar loonwerk me te gaan doen.
Ik vind dit trouwens heel knap wat hij gedaan heeft wel gedurft.
maar mij vraag was wat denken jullie van deze combi
een john deer 4050 deze heeft hij helemaal na laten kijken moter helemaal gereviseerd dus alles er nieuw in en ze hebben er 200 pk van gemaakt en dit in een combinatie met de Strautmann giga 4 supper echt een mega bak mes maximaal banden 26 inche 80 cm breed:D er onder en ok nog gedwongen gestuurd ook met 44 messen en 46 m3 water inhoud hoe zal deze wagen zig houden op de klei op veen
maar wij hebben even zitten rekenen met banden maaten en kwamen tot de conclusie dat deze veel minder druk had per cm3 of denken jullie dat deze door zn totaal gewicht toch door de grasmat heen zal gaan?? graag reactie's zal binne kort even een foto schieten want het is echt een pracht combi

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Ik begrijp de trekker keuze niet helemaal. Waarom zo'n oude trekker die eerst voor veel geld opgeknapt moet worden extreem opgevoerd moet worden om het te kunnen en totaal geen gang in zit op straat.
koeninterfan
Wie heeft dat gedaan dan???
PatrickZ
Idd grote wagen en een kleine trekker met weinig eigen gewicht.. weinig snelheid en dus op lange afstand veel tijd verliest
deutzfancrissie
Er komen hele grote banden onder waardoor dat hij ook 45 kmh loopt
en het is een jongen van 18 dus dan nog een nieuwere grotere trekker is helemaal niet te betalen.
maar jullie denken dat het gewicht een probleem word en dit is geen reclamen ofzo hoor ik wilde allen ff advies en daarom wilde ik alles even goed uitleggen.
deeremeneer
@deutzfancrissie Welke maat band komt er dan onder? Ik denk dat hij voor de kosten die hij nu heeft gemaakt aan de trekker beter een jongere had kunnen kopen. Die zijn zuiniger sneller en comfortabeler. Dan is de vraag ook nog hoe is de powershift en met het verdubbelen van het vermogen krijg je ook vanzelf problemen.
deutzfancrissie
Maat precies weetik niet maar het is een bkt band 65 cm breed en 1,85 hoog en ik weet wel dat het getal na de / vaak 65 is en dat is nu 85 dus een hele hoge band
deutzfancrissie
J en hij is full pouweshift.
deeremeneer
@deutzfancrissie Dan komen er dus niet zo hoge banden op en loopt hij ook geen 45. Ik was toch voor een wat modernere trekker gegaan.
deutzfancrissie
@deermeneer er komen wel hogen banden onder zal je wel een keer zien. jaa het loopvlak werd een stuk langer waardoor hij harder ging hij had het uitgerekend en kwam dan ong uit tussen de 42 en 45 kmh jaa ieder zijn keus he en die trekker had hij al een jaar en later had hij die wagen er pas bijgekocht dus vandaar maar verder ieder zijn eigen keus hea dat mag je ook wel respecteren.
en ik doe het hem niet na op mn 18e een eigentrekker ardappel pooter 4 rijer en een veldspuit en loofklapper ed dus maarja mischien kan hij hem nu weer voor een hele mooie prijs verkopen als hij niet bevalt!
PatrickZ
@deutzfancrissie

idd met iets hogere banden haalt dat ding nog geen 45km
Haha Maar die dingen die hij heeft zijn ook niet zo mega duur jaa.. Tenminste wat jij nu zegt
deeremeneer
@deutzfancrissie Oh tuurlijk ieder zijn eigen keus niks mis mee hoor. Ik zeg alleen dat ik het met een andere trekker had gedaan meer niet.
jd4050
45 vind ik wel knap als ze standaart ong 30 lopen.

Deze trekkers lusten ook nog wel wat aan rooie diesel.
jeroemdeenen
45 moet hij wel kunnen halen als er goeie hoge banden op zitte.
mijne 4455 loopt al 40kmph met 2300 toeren
Valtra-Fordpower
@deutzfancrissie

Quote:
maat precies weetik niet maar het is een bkt band 65 cm breed en 1,85 hoog en ik weet wel dat het getal na de / vaak 65 is en dat is nu 85 dus een hele hoge band

Oftewel 650/85 R38? 😉
koeninterfan
@deutzfancrissie

wie dan?? Zal er wel bruut uit zien in ieder geval 😄
deeremeneer
@Valtra-Fordpower Maar hij zegt dat de band 1,85m hoog is en dat komt weer overeen met een 65 band.
Valtra-Fordpower
Misschien wel R34 dan? Maar dat is geen grote band. 1.85 is eigenlijk gewoon klein 😃
deeremeneer
Waar maak ik me eigenlijk ook druk om.
deutzfancrissie
@koeninterfan hendri maat uit sliedrecht heeft dit gekocht.
ja ik heb het zien staan maar zag er wel brud uit hoor allen de banden moesten nog gewisseld worden. maar laat ik het zo zeggen de banden zijn maximaal voor de trekker houd dan nog ong 2.5 cm over onder spatbord! en over de snelheid laat ik in het midden ik had er allen opgezet wat hij mij verteld had! en verder een koopje zal wel niet want de wagen is van 2008. verder alvast bedankt.

maar we zien wel maar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1