Hooipers schud heel hard

Ik heb een claas markant hooipers deze werkt wel goed maar schud heel hard zodat de bollen koort door elkaar schudden en het koort dan telkens verstopt geraakt. Weet iemand waar dit aan kan liggen?

Ook gaat de aftakas luid tikken als ik een bocht maak.
Joservice

Reacties

Fast Eddy
Wat voor aftakas heb je er tussen? Heb je de pers nog nagekeken voordat je begon?
Joservice
@Fast Eddy ik denk de originele aftakas, heb deze nog nagekeken maar schudde vorig jaar ook al zo hard
+2
Fast Eddy
@Joservice

Misschien is de groothoek zelf versleten, dan wiebelt de aftakas ook enorm.
Vliegwiel even schoonmaken is ook een goede tip.
+1
Hannesman
Zoals hierboven, en misschien onbalans op het vliegwiel?
Joservice
@Hannesman zal ik straks is na kijken
nhfendt fan
@Hannesman zit daar net als bij auto's een balanser op want dan zou die ook versleten kunnen zijn
flip1150
Speling op de drijfstang van de plunjer en zorg dat je koppelpin past dus niet teveel speling wat betreft het slaan, en is je trekker zwaar genoeg (kg). Tekort op de trekker gekoppelt wat betreft het ratelen van de aftakas. Dit is ook niet helemaal te voorkomen. Ik trek de dissel in als ik een bocht moet maken en niet te scherp draaien beste rechtsom.
Lang niet elke pers heeft een groothoek of 3 joint aftakas.
Joservice
@flip1150

(klik om te vergroten)

radium45
@Joservice Zet je de pers wel in zijn werkstand?
Joservice
@flip1150 tractor weegt 5,5ton
wilbertkw
@Joservice het lijkt wel af van de aftakas het lag er hoger zit dan de gaffel. Normaal hoort de naaldlagercup achter een regering te zitten op de foto lijkt het net of deze hoger ligt. Dan heeft het kruis van de aftakas ook speling
mfrijder
@wilbertkw Dit is nog een oud model Italiaanse gaffel, bij deze zitten de borgclips aan de binnenkant van de gaffel.
redeagle14
@wilbertkw oude WII deze heeft de seegerringen aan de binnenkant.
+6
Brouwerdk
Als je geen groothoek aftakas gebruikt, dus twee enkele kruiskoppeling moet je een uitschuifbare trekbalk gebruiken die zo lang is dat je trekpen (draaipunt) precies in het midden zit van je tussenas(aftakas). Dan wordt de oneenparigheid van de van de voorste kruiskoppeling opgeheven door de achterste, en draait jouw pers eenparig oftewel gelijkmatig rond. Zo werkt een groothoek kruiskoppeling ook.
Heb je een groothoek koppeling aan trekker zijde dan moet je trekpen precies in het midden van de groothoek kruiskoppeling zitten anders wordt hij bij de acherste enkele kruiskoppeling oneenparig in een bocht.
Het gaat er bij kruiskoppelingen altíjd om dat er twee zijn die in precies dezelfde hoek staan. De ene links en de andere rechts of beide dezelfde kant uit in dezelfde hoek dan heft dat de oneenparigheid van elkaar op en draait de machine eenparig.
langeslagdiesel
@Brouwerdk op eenparigheid gaat niet je hele pers bonken. Alleen je tandwiel en kruisjes / gaffels vreet hij op. Denk dat het probleem bij deze pers zit in een te vrij lopende perswagen. Ik ga er tenminste van uit dat hij op het goede pto toerental loopt. Maar als hij je touw klossen uit de touwkast slaat dan is er echt wel wat loos.
kerstrunner
@Brouwerdk Dan moet je er wel rekening mee houden,dat wanneer je je trekpen in het midden van de aftakas afsteld,-als deze recht achter elkaar staan-, dit verandert als je een bocht maakt. Dat komt omdat je trekpen pakweg 20-25 cm verder van de tractor zit, dan je voorste kruiskoppeling. Als je dan een bocht maakt, maken beide een verschillende hoek.
Je kan beter de tractor haaks voor de pers zetten, en zo proberen beide kruiskoppelingen een gelijke hoek te laten maken.
Welgerap52
Hoeveel toeren maakt de aftakas? bij lichte belasting is 540 toeren niet echt nodig
+2
goeiedag eem
@Joservice maak anders eens een filmpje als je er mee perst, en plaats deze hier bij de topic, dan is het denk makkelijker te beoordelen wat er niet goed gaat dan zo van een verhaal iets beoordelen
Welgerap52
@goeiedag eem staan bij jouwde rollen wel stil? bij onze ap 52 staan ze ook te stuiteren zeker onbelast vol gas,
goeiedag eem
Zullen vast iets schuiven in de touwbak maar dat is normaal zon pers is altijd in een schuddend beweging maar zoals de topic starter omschrijft moet het haast een tril machine zijn,
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden balenpers en hooipers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!