Illustratie van:

Same Jaguar 100 - Loopt niet goed (stottert) bij vollast.

Hallo allemaal,
We zijn afgelopen jaar druk bezig geweest om de trekker weer klaar te maken. Echter nu komen we er achter dat die niet helemaal loopt.

Stationair is het best prima maar wanneer je volgas geeft tijdens stilstand als met rijden ploft de trekker een beetje. Het klintk net alsof die niet op alle cilinder loopt. Je ziet de ook plofjes rook uit de uitlaat komen. Afgelopen jaar hebben we wel de kleppen gesteld volgens specificatie maar daar begin ik nu ook aan te twijfelen. Dus dat wil ik ngo even nakijken. Weet iemand wat de klepspeling moet zijn? Zodat ik kan kijken of ik de kleppen met de juiste gegevesn heb afgesteld.

Wel heb ik voor zekerheid de verstuivers laten testen en die zijn goed. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Alvast bedankt!

M.vr.gr.

Deel dit topic

Reacties

+2
a3vandiejen
@MBos Dat gebeurde met de Drago als hij moest trekken , bleef een verstuivernaald hangen. Maar aangezien je die hebt laten na kijken!... dit is uit een oud topic van @joop-same Joop.

(klik om te vergroten)

Misschien hier eens mee beginnen inderdaad.
+3
a3vandiejen
Ps, de verstuivernaald bleef hangen op het moment dat hij moest gaan werken en had precies de zelfde reactie zoals je beschrijft met de Jaguar. Succes.
+3
wim-same
Kan zijn dat je verstuiver gevallen is, en dus de naald iets krom. Klepspeling moet 0,02 mm zijn bij een koude motor.
+1
Brouwerdk
@wim-same 0,02??
+2
joop-same
@Brouwerdk Tik foutje moet zijn 0,2 mm
+1
wim-same
@Brouwerdk 0.2 mm
+2
Fendt280S
Die plofjes had ik ook bij mijn trekker. Daar lag het aan de verstuivers en ik vermoed ook interne vervuiling. Nadat dat de verstuivers weer goed waren heeft de motor nog wel even tijd nodig gehad om onder vol last mooi te lopen. Pas na 20 uur werken rookt ie niet meer en loopt veel beter.
+1
Jpkd
Diesel aanvoer moet bij deze motoren meer dan perfect zijn beginnen bij de brandstoftank.
+2
joop-same
Kijk eerst of de klepjes van het opvoer pompje er niet los in liggen, en de plunjer veren van de inspuitpompen controleren, op een gebroken veer.
+3
MBos
Iedereen bedankt voor het meedenken en de reacties. Het probleem is inmiddels verholpen. Het opvoerpompje was zwaar vervuild. Deze gedemonteerd en gereinigd. En preventief het hele brandstof systeem gespoeld/gereinigd. Hij loopt nu weer als een zonnetje gelukkig!
M.vr.gr.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Jaguar 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0