Illustratie van:

Ford 7840 - ford 7840 computer kapot

Hallo de computer van me ford 7840 is waarschijnlijk stuk de trekker heb ik uit frankrijk gehaald en er lopen er weinig van in nl zijn er er ergens sloperijen of iets dergelijks waar ik zon computer kan halen gebruikte?? wie heeft hier een oplossing voor?????

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Beukeveld Agriparts Donkers.
nhmonteur
Wat is er kapot aan dan? is het niet een zender of iets die kapot is?
1056xlacase
Meindertsma kapel avezaath
newholland powers
Nu we et tog over een 7840 hebben,
wij hebbe een 7840 maar sinds dat we een jaar terug hebbe geploegt op zeer zware klei grond komt er een 'tikkent' geluid uit de achterbrug. wat kan dit zijn?
nhmonteur
@newholland powers

het kan zijn dat er een lagerkooi kapot is waardoor de kogel in een lager los kunnen bewegen, of er is een stuk tandwiel kapot, maar meestel bij een tikkend geluid is er een lager defect. kan goed het lager van de 4wd zijn die achterin de bak zit. deze willen nog wel een kapot gaan.
peterzwirs
Www.bruyntracparts.nl heeft zeker wel wat liggen
newholland powers
@nhmonteur dat met de 4wd dan zou je uhm tog alleen horen tikken als de 4wd ingeschakeld is?oja dat kan nu ook niet meer dat tussen stuk is der tussen uit. dat geluid maakt ie vooral als je et gas loslaat onder ut rijden zonder de rem in te duwen, en als je van een berg afrijd. wat is de meest waarschijnlijke probleem?
farmer308
Tussen kroon en pionwiel zitten schijven tussen die kunnen ook kapot zijn dan komt er speling op de tantwiel.
nh mecanieker
Heb je foutcodes?
ik denk niet dat je computerstuk is.
wat wekt er niet
patoux in frankrijk heeft veel ford op afbraak
nhmonteur
@newholland powers

als ik je verhaal zo hoor dan zijn je lagers van je pignonwiel slecht aan het worden. omdat je als je gas loslaat en je van berg af rijd je pignon word aangedreven door je wielen en er dus een andere kracht op de lagers komt. Maar het las van je aandrijaf van je 4wd kan het ook nog zijn want er zit een as in de versnellingsbak die altijd meedraait. want deze drijft de koppeling aan waarmee je de 4wd aan en uit kan zetten.
newholland powers
@nhmonteurbedankt voor de info 😉 wat zou zo'n reparatie dan kosten?
newholland powers
Oja ter extra info, dat tikkende geluid word erger als je uhm in de high zet 😉
dennis 86
Nee de trekker is helemaal doorgemeten en uiteindelijk komt er wel stroom in bij de computer maar er niet meer uit
dennis 86
Hij gaf als laatste een foutcode E-46 aan en daaarna werkt de transmissie niet meer aftakas wil alleen nog maar starten en verder niks meer display is ook helemaal uit
nhmonteur
@newholland powers

ja dat kan wel kloppen want dan gaat je pignonwiel harder draaien.
Maar wat zo'n precies reperatie kost durf ik zo niet te zeggen, ik denk zelf dat het rond de 3000/4000 euro zit. Ik weet wel dat je cabine eraf moet, de versnellingsbak van de achterbrug scheiden, allebij de astuben deraf en de hefinrichting. dit is minstens een dag werk. het in elkaar zetten doe je ongeveer anderhalve tot 2 dagen over als het allemaal meezit. dus reken zowiezo 3/4 dagen arbeid en dan komen de onderdelen er nog bij.
newholland powers
@nhmonteur kan dat eigenlijk veel kwaad dan? want ik denk niet dat ie nog gerepareerd word omdat ie al bijna 16000 uur heeft en hij draait bijna alleen voor de mengwagen.
NewHollanddriver
Als het kroon en pignonwiel ook nog stuk zijn dan ben je aan onderdelen wel meer als 3000 euro kwijt.
totale rep schat ik zo rond de 7000 euro
nhmonteur
@newholland powers

Zolang hij alleen voor de voerwagen staat zal ik er niks aan doen, alleen zal er niet meer mee gaan ploegen ofzo.

@ newhollanddriver.
dat klopt idd, vaak vallen zulke reparaties altijd tegen met de onderdelen die erin gaan.
newholland powers
@nhmonteur dan blijft ie maar de rest van z'n tijd op de boerderij met de mengwagen rijden. er komt tog een nieuwe bij maar er is afgesproken dat ie 50 loopt en hij loopt maar 46 dus dat kan nog eff duren (newholland t 6070)
nhmonteur
@newholland powers

Hoe heb je dat gezien dat hij maar 46 loopt, op het display van de trekker of op de tomtom of iets.
Want het kan zijn dat de rijsnelheid niet goed gecalibreerd is en daarom een verkeerde rijsnelheid weergeeft.
newholland powers
@nhmonteur met het kopen is afgesproken dat de 40 eco 50 ging lopen maar dan zonder eco stand maar dat zijn duitsers en die mogen dat niet veranderen ofso? in et begin liep die 38 op de teller en toen hebbe ze uhm met de laptop veranderd naar 46 maar verder kunnen/mogen ze niet

oja voor die tractor heeft jouw baas ook een offerte gemaakt maar duitsers zijn gewoon goedkoper
gudo
Onze 7840 Loopt op de teller 46.6 km/h.
nhmonteur
@newholland powers
ohw ja is dat zo, wist ik heel niet.
maar is die in duitsland dan ook precies dezelfde uitvoering? want heb wel eens gehoord dat die uitvoeringen minder opties hebben, maar weet daar verder ook het fijne niet van.
Bij welke dealer in duitsland hebben jullie hem nou gekocht dan?
newholland powers
@nhmonteur bij P. J. Schmetz in kleve. een T6070 elite 😄 eigenlijk wouden we een T6030 delta maar die T6070 konden ze veel goedkoper aan bieden om dat ze er veel teglijk ingekocht hadden en zo kon de prijs een heel stuk naar beneden 😄 nouwja over die opties volgens mij kun je er daar net zo vel van op krijgen als je wilt en op de offertes is er met de zelfde opties geteld 😉 maar op zich hebben we niet zo veel opties nodig want hij moet tog 80 prosent van et jaar mengwagen laden en daar heb je bijvoorbeeld geen kopakker manesmengt (weet niet hoe je et schrijf) voor nodig, maar dat zit er nu wel op 😉
nh mecanieker
E46 is zeering nummer 12 gesprongen
heb gekeken begin daar mee als en dat niet is laat ix weten ik heb de uitleg van di foutkode bij me maar wel in het frans wil ze wel faxen of mailen
nh mecanieker
Management

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1