Illustratie van:

Fendt 308 LS - Olie bij de koelvloeistof

Beste Tractorfanners!
Wij hebben thuis een Fendt 308 ls en helaas is er olie bij de koelvloeistof gekomen. Je kan de olie zien zitten in het koelvloeistof reservoir. Na het uit elkaar halen en de koppakking controleren ben ik het spoor bijster. Ik zie niks geks aan de koppakking en aan de cilinders. Komt sowieso een nieuwe koppakking in maar zal dit het probleem zijn geweest? Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Fendt304ls
Als er een type B motor in ligt zijn waarschijnlijk de o-ringen lek die om de cilinderbussen zitten. Dit is een vaak voorkomend probleem bij deze motoren. Ik kan alleen niet zien of dit een A of B motor is, maar er zijn hier ongetwijfeld kenners die dat wel zien.
koenklaas!
@Fendt304ls het is een B motor. Maar dan komt er toch water bij de olie,
Want daar staat toch geen druk? (Onderin de motor)
En ik heb olie bij het water
Fendt304ls
@koenklaas! dat klinkt inderdaad niet logisch maar toch gebeurd het.
+1
Bettes106
Je kan best waar je u koppen laat vlakken. Ook vragen om de koelkanalen in de koppen te laten afpersen voor schuren in de koppen.
eicher4048driver
Meest voorkomende geval van olie bij het wat is door de cilinderkoppakking of de O-ringen onder de bussen. Bij de B-motor met natte bussen zijn de bussen er normaal makkelijk uit te halen en horen de bussen een tikje hoger te zitten dan het blok. Bij lekkage zou dat zichtbaar moeten zijn aan de O-ring. In sommige gevallen kan het ook aan een scheur in de bus of een scheur in het koelkanaal van de cilinderkop liggen. Daarom is het inderdaad aan te raden wanneer de cilinderkoppen zouden gevlakt moeten worden ze te laten afpersen om zeker te zijn dat ze nog goed zijn. Nu je ze toch los hebt ineens even de kleppen nazien op slijtage. In sommige gevallen, bij de tractoren met turbo kan het zijn dat er water bij de olie komt of andersom door een lek in de oliekoeler, waar de motoroliefilter tegenaan zit.
basia
Zit er ook een olie koeler op ? Olie druk is hoger dan koelvloeistofdruk .
Fendttrisixfan
Heel grote kans dat het gewoon die oliekoeler is die bij het oliefilter zit, deze gaan wel meer lek
+2
koenklaas!
Het Mechanisatie bedrijf zei ook al dat het hoogst waarschijnlijk de olie koeler is geweest. Een nieuwe kost €500. Dank voor de hulp heren! @Fendttrisixfan @basia @eicher4048driver

(klik om te vergroten)

Olie koeler
Fendttrisixfan
@koenklaas! je kan hem gewoon overbruggen, werkt ook prima

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LS en hebben de trefwoorden olie en koelvloeistof geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN