Veenhuis Giertank - Vacuumpomp veenhuis giertank vervangen

Goedemorgen,
Afgelopen voorjaar hebben wij geïnvesteerd in een gebruikte mesttank: Veenhuis 8000 liter tank met een zogenaamde Superpomp. Echter is deze pomp niet bepaald super en zuigt die voor geen meter. Sta bij de mestkelder bijna 5 minuten te zuigen zonder valse lucht. De pomp krijgt de tank niet op 0.5 bar drukverschil, zowel bij zuigen als bij pompen.
Nu willen wij de pomp gaan vervangen voor een grotere. Welke niet al te dure pompen raden jullie aan? En welke capaciteit moet ik gaan nemen?

Sjoerd

Deel dit topic

SjoerdHylke

Reacties

Jpkd
Is de drijfmest goed verwerkbaar metingen verricht met een worm-om- gier is 10 pk ongemengde drijfmest is 100pk
SjoerdHylke
@Jpkd Ja met beide vergeleken, zowel dunne als dikke mest. Onze BSA tank met wormpomp zuigt circa 3600/3700 liter per minuut.
Zelfs vanuit de mest silo die hoger staat dan het niveau van de tank sta ik nog dik 4 minuten te zuigen.
+1
varken
Waarom reviseer je de vacuumpomp niet?
SjoerdHylke
@varken Omdat ik bang ben dat deze pomp goed versleten is. Ook vanwege het vele olie verbruik.
+1
varken
@SjoerdHylke
"even" honen en nieuwe schoepen monteren met een handje verstand
en hij is weer klaaar
SjoerdHylke
@varken Nieuwe schoepen schijnen ook nogal duur te zijn.
+1
geweldenaar
Kunde bij veenhuis toch omruilen voor een gereviseerde.
SjoerdHylke
@geweldenaar Veenhuis gaf aan dat de vultijd van 4 minuten normaal is met zon pomp/tank verhouding. Dit moet veel sneller kunnen.
+1
assink
Zit hier op het forum wel iemand die dingen reviseert. Maar weet zo geen naam meer..
koenklaas!
Hebben afgelopen jaar ook onze Veenhuis super pomp vervangen voor een B.P. pomp (Battioni Pagani). Bevalt mij prima, tank is 8,5 kuub en hebben er een 9000 L pomp opgezet. Hij is nu in 3,5 minuten vol. Wel opletten want je hebt bij zodebemesten nog wel wat toeren nodig dus dat je de pomp niet te groot koopt.
@koenklaas! inderdaad, hier ook prima ervaring met gewoon simpele B.P. pomp. Lopen meteen ook veel rustiger, en zuigen prima.
Fendt926Driver
@koenklaas! Zo n battioni en nog wat had ik ook op mijn transport tank.
Enorm schel kabaal maken en bij te snel pomp omzetten van druk naar vacuum of andersom liters olie uit de pomp gooien. @SjoerdHylke
Ik zou zeker de veenhuis super pomp op de tank laten maar misschien een andere of een gereviseerde.
Of een dubbele erop.
Dat zie je ook wel met die 7500 liter tanken en dan met uitrijden een 2 duims afblaas entiel monteren in de drukleiding naar de tank.
Had mijn 12000 liter tank ook
SjoerdHylke
@Fendt926Driver Deze super pomp maakt heel veel lawaai. Ik moet de ramen van de trekker dicht houden en zo ver mogelijk bij de pomp vandaan blijven, anders ben ik aan het eind van de dag doof.
+2
956xlpower
@SjoerdHylke jan van gemeren mechanisatie verkoopt gereviseerde nieuwe. Moest ik kiezen tussen nieuwe BP of gereviseerde veenhuis. Werd het een veenhuis pomp. Trekken beter dikke mest en bij langdurig draaien, stook je geen schoepen op.
SjoerdHylke
@koenklaas! Opzich maakt een te grote niet heel veel uit, want er zitten wel ventielen op de tank en pomp die de maximale druk regelen. Ik kan nu maar 10 km/u rijden bij 20 kuub bemesting.
956xlpower
@koenklaas! ik heb er BP 14400 liter pomp opstaan. Zit zo vol.
koenklaas!
@SjoerdHylke @Fendt926Driver Ben ervan overtuigd dat de super pompen van veenhuis heerlijk werken maar die van ons was echt helemaal op (zo hadden we hem gekocht). Heb eerst prijs opgevraagd wat een gereviseerde super pomp kost. Voor het geld wat ze daarvoor vroegen kon ook een nieuwe B.P. pomp gekocht worden. Toen was de keuze bij ons snel gemaakt. Ook hebben wij meer ervaring met B.P. pompen, hebben nu 3 tanken (5 kuub, 6 kuub en 8,5 kuub) en zitten allemaal een B.P pomp op
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!