Hbo opleiding tot loonwerker

Hallo allemaal,

Ik zit nu op de havo. Ik ben me nu aan het oriënteren op een opleiding alleen is mijn droomberoep loonwerker (ik kan ook al zeker ergens aan de slag na de opleiding) alleen vind ik geen hbo opleiding tot loonwerker, enkel mbo opleidingen. Ik kan natuurlijk ook naar een mbo gaan maar ik ga liever naar een hbo.
Mijn vraag is dus; weet iemand een goede HBO opleiding tot loonwerker?

Alvast heel veel dank!

Groeten ja.of.nee
Ja.of.nee

Reacties

+3
varken
Agrotechniek en management in dronken?
Ja.of.nee
@varken
Oja super! Top, zo iets bedoelde ik inderdaad. Bedankt!
+2
Koiter
@Ja.of.nee ik kan deze aanbevelen, zit zelf inmiddels in het 3e jaar. Verhouding techniek en bedrijfskunde is 30%/70%. Leert er veel wat je straks op vele vlakken in het bedrijfsleven kunt toepassen
Ja.of.nee
@Koiter
Ah top! Dankje!
+16
Fendt926Driver
Wat wil je met een hbo opleiding gaan doen bij een loonwerker wat niet met een mbo opleiding kan??
Kort gezegd leer eerst een vak. Loonwerker worden kan altijd nog
Dus eigenlijk heb je geen opleiding nodig om te gaan werken bij een loonwerker.
Of je moet zelf je eigen loonbedrijf willen beginnen.
In dat geval neem een studie economie en he kunt door rekenen dat je geen droog brood verdiend en 24 uur per dag klaar mag staan en bijna altijd gezeik achteraf krijgt.
En als je stopt een erf vol oud ijzer
+5
Ja.of.nee
@Fendt926Driver
Je hoeft me niet de nadelen uit te leggen. Je geeft nu namelijk geen antwoord op mijn vraag dus eigenlijk heb ik niks aan jouw reactie. (Ik wil inderdaad (uiteindelijk) mijn eigen loonbedrijf beginnen maar daarvoor ga ik niet economie studeren, maar meer iets zo als @varken zegt)
+3
new holland koen
@Fendt926Driver Bij grote loonwerkers op kantoor kan met hbo...🙈🙈
En dan af en toe wat bij springen in het werk.
+11
Noorderling
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Kort gezegd leer eerst een vak. Loonwerker worden kan altijd nog

Wat is loonwerk? Wil je op een dumper belanden of echt vakwerk afleveren bij klanten?
Je wilt ze de kost niet geven wie nog niet kan berekenen hoe je een zaaimachine afdraait en waar je op uit moet komen. Logisch je machine laden, je veld inzaait zonder het gezaaide te berijden.
En dan moeten ze in bepaalde teelten voor een paar honderd of duizend euro aan zaad per hectare de grond in stoppen. Heb je tegenwoordig allerlei computers voor die je helpen, als je die logica daar achter niet snapt wordt het nog niks. Een foutje met gewasbescherming en er is duizenden euro's aan gewassen onverkoopbaar, gaat ook zomaar een ton aan middelen door. Het is niet niks waar je mee bezig bent.

Als je wat in de teelt, gewasbescherming en bemesting wilt gaan doen moet je daarvoor heel veel weten wil je het goed doen. Bij velen gaat logisch rijden ze nog niet goed af, hoef je over de doorgroei mogelijkheden nog helemaal niet na te denken. Loonwerk opleiding MBO zelf stelt echt geen fluit voor, maar door of in de gewasteelt te verdiepen of juist techniek kun je je specialiseren. Heb je tussendoor werk in de werkplaats of kun je de boer op of specialistisch werk doen. 4 week per jaar gras jagen en nog 4 week mais kun je niet van rond komen, daar heb je zelf niets aan.
+1
dennisbouter
@Noorderling ik denk ook dat het voor een groot gedeelte opvoeding bij een bedrijf is, een voorbeeld: ik ben machinist als je dan bij een bedrijf werkt waar voor ieder wisse wasje een monteur komt, dan wordt je nooit instaat zelf iets te repareren, ken er zat die nog slang van de kraan halen als die barst.

Een afdraaiproef stelt volgens mij niks voor ik heb een zaaimachine voor graszaad, op die zak grasazaad staat wel hoeveel kilo per 100 meter en anders is er google ofzo. En bij een zaaimachine hoort een tabel als er in de tabel staat dat je 20 keer rond moet draaien lijkt mij dat niet zo moeilijk, en ik heb echt geen mbo 🤷‍♂️
+5
worteljcb
@dennisbouter Je denkt er in ieder geval over na voordat je begint. Dat zegt meer dan een opleiding vind ik. Ken ook wel mbo'ers die alleen maar poah en vario kunnen roepen..
+2
pa
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
kunt door rekenen dat je geen droog brood verdiend en 24 uur per dag klaar mag staan en bijna altijd gezeik achteraf krijgt

Uw naam verklaart al veel
+1
new holland koen
Ik zou idd ook even bij een school zoals aeres dronten kijken welk soort opleidingen ze aanbieden en of er iets tussen zit wat je aanspreekt.
Ja.of.nee
@new holland koen
Ja doe ik!
Dankjewel!
+17
Tinus
Als je graag loonwerker wilt worden en er is een opleiding voor, waarom zou je die opleiding niet gewoon volgen?

Waarom HBO doen? Omdat er een H voor staat en dat cooler staat? Of omdat je extra uitdaging wil tijdens je studie? Die extra uitdaging zie je dan terug in andere, algemenere materie die je wellicht helemaal niet interessant vind. Dan zou je iets als bedrijfskunde kunnen doen, of de al genoemde opleiding in Dronten.

Een HBO trekt wel een andere doelgroep aan. Het sfeertje is er veel anders dan op een MBO. Als je dat mee wilt maken dan kun je ook altijd een jaar kijken of een opleiding iets voor je is.

Wil je later je eigen loonwerkbedrijf beginnen? Doe dan eerst de MBO opleiding en daarna een HBO opleiding voor de verdieping. Of doe direct een HBO opleiding en combineer dat met een bijbaan als loonwerker. Of begin gewoon klein en leer de dingen bij zodra ze zich voordoen. Er leiden zoveel wegen naar Rome.

Wil je z.s.m. de ultieme loonwerker worden? Doe dan de betreffende MBO opleiding en combineer dat met zoveel mogelijk praktijkervaring of andere cursussen. Doe er bijvoorbeeld een lascursus bij.

Uiteindelijk draait het er met elk vak gewoon om of je er goed in bent en of je gemotiveerd bent. Ik ben een echte autodidact en leer alles wat ik interessant vind. Van mijn HBO opleiding heb ik (vanwege de superfijne tijd en vrienden die ik heb leren kennen) geen spijt, maar in mijn dagelijkse werk heb ik er bar weinig aan.

Toen ik nog werkgever was waren mijn beste medewerkers diegenen die niet eens een echte opleiding in hun vakgebied hadden gedaan. Het waren mensen die uit persoonlijke interesse en motivatie goed zijn geworden in datgene wat ze graag wilden doen. En er is een groot gebrek aan zulke mensen.
+2
Ja.of.nee
@Tinus
Dankjewel! Hier kan ik heel veel mee.
Dankje voor het antwoord!
+1
valmet 605
@Tinus ik merk dat er enorm behoefte is aan geschoold personeel. Een economische opleiding aan een agrarische hbo is denk ik wel een idee. Het is steeds meer regels en zeker als je richting infra wil heb je voordeel van hbo vaardigheden. Ondertussen maximaal in de sector werken.
Ja.of.nee
@valmet 605
Ja denk ik ook! Dankjewel voor je reactie!
+4
steyrTom
Had het zelfde probleem toen ik op de havo zat. Vind het rijden op een trekker leuk en de techniek interessant. Vanaf de havo mbo loonwerk gaan doen is niet direct een logische keus. Heb toen HBO werktuigbouw gedaan. Dit is techniek met van alles wat. Wou mij richten op een stuk ijzer met dieselmotor en hydrauliek maar daar is in Nederland niet echt wat voor te vinden, iets van autotechniek zal dan het meest in de buurt komen maar past mij ook niet.

Heb toen een half jaar Landmaschinenbau in Duitsland gedaan. Leer je van alle techniek, van melkmachine tot de vario van Fendt.

Werk nu als tekenaar op kantoor bij een bedrijf dat niet landbouw gerelateerd is maar wel met lomp ijzer, dieselmotor en hydrauliek. Af en toe zelf op de machine tijdens het testen van een prototype oid.

Voordeel is dat ik gemakkelijk vrij kan nemen om op de trekker te zitten tijdens bijvoorbeeld de gras oogst.
Ja.of.nee
@steyrTom
Dankjewel voor je antwoord!
+3
roscho
@Ja.of.nee Een kennis van mij had veel interesse voor loonwerk, hij hielp in drukke tijden ook veel mee. Uiteindelijk is hij via Wageningen afgestudeerd ingenieur geworden. Hij hield zich bezig met allerlei vernieuwingen op landbouwgebied. Voorbeeld: hij heeft stage gelopen bij JohnDeere, waar men op dat moment bezig was met een beveiligingssysteem via infrarood. Hij heeft ook nog een poos bij Nedap en Lely stage gelopen en zich daar bezig gehouden met allerlei vernieuwingen.
Na zijn studie heeft hij een poosje free lance gewerkt om boerderijen tijdelijk te runnen voor verhuizende boeren.
Voor trekkerrijden heb je geen HBO nodig, maar een rijbewijs, ervaring en inzicht.
Als je HBO wilt doen, zul je moeten horen bij de denkers, de vernieuwers. Bijvoorbeeld aan werktuigbouw zul je iets hebben, zoals @steyrTom zegt, maar je zou het ook op akkerbouwkundige advisering kunnen gooien. Misschien wordt het uiteindelijk wel een universitaire studie.
In ieder geval succes met je keuze en je beslissing.
Ja.of.nee
@roscho
Heel erg bedankt!
+3
jehan
@Ja.of.nee als je loonwerker wilt worden dan is mijn vraag ik welke tak bij veehouderij bedrijven of akkerbouwers? ik ben ook loonwerker en was voorheen boer ,,heb landbouw school gehad waar ik in mn werk heel vaak blij mee ben dat ik dat gedaan heb..en dan heb ik het over kuilmonsters en grond monsters kunnen bijvoorbeeld ..vaak vragen boeren naar zoiets ..en dan is het heel fijn dat je ze uitleg of advies kunnen geven ..ik vraag ook vaak bij klanten bnaar uitslagen van de kuil ..het is niet alleen een stuur in handen hebben en het werk daar doen..
Ja.of.nee
@jehan
Ja dat weet ik nu nog niet precies natuurlijk maar akkerbouw heeft mijn voorkeur. Dankje voor de tip!
+1
jehan
@Ja.of.nee rassen keuze van mais en graszaad ook al zoiets
+1
walker1
@jehan ja dat ook, wat te denken van bodemkennis, grondsoorten, grondwater, etc
jehan
@walker1 ja zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen waar je het met een boer over hebt
+1
Pieter Buren
@steyrTom is Landmaschinenbau maar een half jaar of ben je weer gestopt daarmee? Ben niet zo bekend met het duitse onderwijssysteem.
+1
steyrTom
@Pieter Buren Een deel van de opleiding werktuigbouw is een minor of wel een vakken pakket naar keuze voor een half jaar. Was tijdens m'n stage bij Trioliet er al achter gekomen dat een beetje Duits kunnen in de (agro)techniek erg handig is. In Nederland was geen passende minor te vinden. Dus een half school jaar naar Duitsland gegaan voor een minor die mij past en wat van de taal te leren. Hier voor wel een paar weken van de zomervakantie ingeleverd om op die school taal lessen te volgen zodat de verdere lessen van de minor goed te volgen waren.
+1
Pieter Buren
@steyrTom Als ik dat toch eens eerder geweten had dat die minor bestond... Doe op dit moment een minor over composieten (wat op zich ook wel interessant is om daar wat meer over te leren en toe te passen), maar Landmachinenbau klinkt ook wel interessant.
+2
walker1
Probeer ook wat verder vooruit te denken. Iedere (boeren)jongen van een jaar of 16, 17 vind trekker rijden het mooiste wat er is, zo'n MBO opleiding met veel techniek en praktijk is dan ook helemaal geweldig. Maar als ze ouder worden zijn er veel wel een keer klaar met dag in, dag uit in de cabine zitten met vaak lange dagen. Als je capaciteiten voor HBO hebt, zou ik daar zeker wat mee doen, loonwerk is heel wat meer als met een kar gras rondjagen. Als je echt vakman bent, moet je ook het nodige van dgps weten, misschien ook wel met een drone leren werken en ook de gegevens van de dgps en drone kunnen gebruiken voor advies aan de klant. Wat denk je van gewasbescherming en mest? Veel ingewikkelde regels en eisen. Een giertank volzuigen en weer leegrijden kan bijna iedere kneus, maar weet jij hoe je zorgt dat er x aantal kilo fosfaat op een hectare komt?
Ja.of.nee
@walker1
Ja dat vind ik ook, daarom wil ik inderdaad het liefst hbo doen!
+1
Pieter Buren
@walker1
Quote:
maar weet jij hoe je zorgt dat er x aantal kilo fosfaat op een hectare komt?

Zijn er echt boeren die dat op die manier vragen? Dacht dat de meesten gewoon in kuubs rekenden.
+1
valmet 605
Opmerking loonwerk groen infra enz enz. Dit is voor mij voor het eerst dat ik hoor dat ik meer kan verdienen. Et handwerk als om voor een ander op een machine te stappen. Helaas kan ik ook nog niet recht rekenen hoe ik mijn trekker in kan zetten en er geld mee verdien. Dus reken je plan goed door en kijk waar marge zit.
Ja.of.nee
@valmet 605
Oké dankje!
Rokus
@valmet 605 wat bedoel je hiermee, bij ons zijn er meerdere zzp'ers met een trekker die er een leuke boterham mee verdienen!
valmet 605
@Rokus ik heb een trekker (2eigenlijk) 1 word vcaklaar gemaakt. Als ik met mijn etw papieren aan het werk ben moet ik voor 20 euro per uur een trekker aan de gang houden incl werktuigen (set maaiers oid) word denk ik een pittig verhaal.
Rokus
@valmet 605 haha jah met maaien begin je ook gelijk met het hoogste brandstof verbruik bij ons rijden ze met een keeper of een waterwegen, en eentje is begonnen met een opraapwagen en heeft inmiddels een sleepslang combinatie en een balenpers erbij!
valmet 605
@Rokus ik zeg reken het door en houd opties open.
+3
Siete
Mijn tip is simpel...
Als je kunt leren, doe dat!!
Het spreek woord kennis is macht zit zeker wat in.
Heb zelf op de Havo gezeten, nooit geweten wat ik wou worden, want trekkerchauffeur kon ik toch te goed voor leren? Dat was toch zonde?
Dat is iig wat ik altijd hoorde. Daardoor nooit geïnteresseerd in leren of school.
Uiteindelijk tijdens mn 4e jaar op de Havo daarmee gestopt. Via een omweg (moest toch wat want was 17) terrecht gekomen bij een Loonbedrijf, en daarbij dan ook in t nieuwe schooljaar de MBO opleiding Loonwerk maar gedaan. Had ik toch nog iets 😇 Opleiding met 2 vingers in de neus kunnen afronden.
Spijt van? Nee. Heb de eigenschap leergierig te zijn, en ben ook in mn vrije tijd veel met werkgerelateerde dingen bezig. O.a. GPS voor Kilverwerkzaamheden. Je kunt als je er voor open staat ook in de praktijk vreselijk veel leren!!
Moraal van mn verhaal...... ?
Heb je lol in leren? Doe dat dan vooral!!
Heb je dat niet, wees ook weer niet te bang. Ook in de praktijk valt veel te leren. En naar een papiertje ben ik nog nooit gevraagd... 😅
SJB533
Quote Reactie van @Siete:
Als je kunt leren, doe dat!!

En toch heb ik liever de mannen (en vrouwen) die onderaan de ladder begonnen zijn, dan zo'n knaapje, dat van het hbo komt...
+3
Siete
@SJB533
Hangt vd persoon af en niet van de opleiding. Is maar net hoe iemand zich opstelt denk ik. Ken dr ook zat die niet van het HBO komen maar net zo goed denken alles beter te weten. Die worden ook altijd gezocht in advertenties hè.
18 jaar oud met 30 jaar ervaring 🤣🤣🤣
+1
SJB533
Quote Reactie van @Siete:
18 jaar oud met 30 jaar ervaring

Ik hoor m'n zus nog vloeken en schelden, toen ze werk zocht na haar studie voedingsmiddelentechnologie in Ljouwert😬 Was eigenlijk precies, wat bedrijven zochten.

Waar ik op doelde: de uitvoerder op de bouw, die nog gewoon de troffel gebruikt heeft, weet gewoon, waar hij over praat. Legio hbo'ers, die alleen maar op school gezeten hebben en de stages enkel op kantoor gedraaid hebben daar wel eens moeite mee 😉
+7
dennisbouter
@SJB533 uitvoerders die zelf gewerkt hebben, das een uitstervende diersoort
+1
valmet 605
@dennisbouter meestal zijn die uitvoerders al rimpelsaurieriers
+1
Ja.of.nee
@Siete
Dankjewel voor je reactie!
verwijderd
stannetje96
@ford3000 de loonwerker niet.
De boer weet natuurlijk hoeveel kg (waarschijnlijk) stikstof hij er op wilt en berekend dan de kuubs. Die kuubs worden doorgegeven aan de loonwerker
ford3000
@stannetje96 Klopt. Maar het gaat toch steeds meer richting kg/ha. Onze loonwerker rijdt met een nir-sensor uit en rijd in principe precies de hoeveelheid stikstof met een grenswaarde fosfaat zoals je wilt. Met kilo's rekenen is ook veel logischer als je er over nadenkt.
Pieter Buren
@ford3000 maar met een nir-sensor wordt alles door de computer uitgerekend en geregeld lijkt mij. Hoef je alleen maar je gewenste waarde in te vullen en die bedenkt de boer.
+1
ford3000
@Pieter Buren nou het is nog niet allemaal zo waterdicht dat je overal klakkeloos vanuit kan gaan. Je moet toch echt nog wel verstand van zaken hebben en weten wat de computer in eerste instantie uitrekende.
+3
stippie
Ongeveer 1.5 jaar geleden moest ik ook een keuze maken voor een opleiding. Ik zat ook op de havo en ik vond/vind loonwerk ook mooi, heb veel over nagedacht om ook een mbo loonwerkersopleiding te doen. Ik heb er ook over nagedacht om HBO akker- en tuinbouw of HBO veehouderij te gaan doen, alleen heb ik niet heel veel met gewas of met dieren, ik vind juiste de machines mooi.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Agrotechniek en management bij de Aeres in Dronten. Ik zit nu aan het einde van mijn eerste jaar en ben tevreden over de opleiding. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de opleiding voor een groot gedeelte bedrijfskundig is. Maar daarnaast krijg je ook een hoop over bijvoorbeeld precisielandbouw. Als je interesse in machines heb en bedrijfskunde je ook wel licht, zou ik deze opleiding aanraden.

Waar ik als ik jou was ook rekening mee zou houden, is dat als je een HBO opleiding afgerond heb, wel een papiertje heb waarmee je verschillende kanten op kan. Als je een MBO loonwerkersopleiding ga doen, heb je niks aan dat papiertje als je een ander soort werk ga doen. Je kan met een HBO opleiding natuurlijk altijd nog loonwerker worden.

Uiteraard moet je zelf de keuze maken, maar ik zou wel goed bedenken dat een papiertje steeds belangrijker wordt.
Mocht je vragen over de opleiding hebben, kan je gerust je vraag stellen.
Ja.of.nee
@stippie
Heel erg bedankt! Inderdaad wil ik ook om die reden een hbo opleiding doen. Fijn om te horen dat de opleiding bevalt en bedankt voor de tip! En zo te horen is die opleiding ook echt iets voor mij. Bedankt!
+2
stippie
@Ja.of.nee in welk jaar zit je nu?
Het is nu lastig om open dagen te bezoeken of oj mee te lopen. Maar ik zou het ook aanraden om open dagen te bezoeken/volgen en om een dag mee te lopen. Zo krijg je een iets beter beeld van de opleiding en kan je de school ook beter leren kennen.
Het mooie aan de Aeres in Dronten vind ik dat ze op een kleine afstand van het schoolgebouw, een praktijklocatie hebben. Op deze praktijklocatie hebben ze koeien, varkens en kippen, maar ook een akkerbouwbedrijf en voor (onder andere) de opleiding Agrotechniek en management de zogenoemde AIC. Op het AIC zijn een aantal lokalen en een grote hal, waar je in de praktijk kan leren. Ook is er een grote zandbak, waar we van alles in kunnen doen, zoals het leren om een ploeg af te stellen, te cultiveren en om te gaan met GPS-systemen. Het is bijvoorbeeld heel leuk dat er tijdens een les verteld wordt dat er GPS aangestuurde ploegen zijn en hoe het ongeveer werkt, maar we kunnen het ook in het praktijk zien hoe het gaat. Ik denk dat dat ook een groot voordeel is aan de opleiding/school dat verschillende zaken ook in de praktijk worden laten zien, of dat je er zelf mee aan de gang kunt, daar leer je ook veel van.
+2
Siete
@stippie
Dat zijn idd dingen die ik bij de MBO opleiding wel vreemd vond. De praktijk moest je ook wel echt uit de stages halen. Nou had ik in dat opzicht absoluut geen klagen, maar waren toen ook klasgenoten die bijv maar net naar de ploeg mochten kijken. Laat staan er mee op pad. Dan ga je die praktijk wel missen.
+2
stippie
@Siete dat is dan inderdaad wel lastig ja.
Wij hebben nu net 2 periodes, 2 dagen in de week stagegelopen bij een mechanisatiebedrijf. We kregen van school uit een lijst met opdrachten waarvan we een groot gedeelte bij het stagebedrijf uit moesten voeren. Zo werden we wel een beetje gestuurd, maar als je dan aan die andere jongens vraagt wat ze buiten deze opdrachten om gedaan hebben bij hun stagebedrijf, hoor je veel verschillende verhalen
Ja.of.nee
@stippie
Ja dat vond ik ook een groot voordeel van die opleiding! En ik zit nu in de 3de.
+1
stippie
@Ja.of.nee oké, dan heb je nog genoeg tijd om open dagen te bezoeken en om mee te lopen
Ja.of.nee
@stippie
Ja klopt!
+1
worteljcb
@stippie Heb zelf ook die opleiding gedaan en het is een veelzijdige opleiding. Kijk er wel goed op terug, stiekem leer je meer dan je denkt. Vooral ook een bepaalde zienswijze die je ongemerkt aanleert.
stippie
@worteljcb ja, inderdaad.
Wat doe je nu als ik vragen mag?
worteljcb
@stippie Ik werk bij een importeur als productmanager
stippie
@worteljcb oké, ben je tijdens de afstudeerstage bij deze importeur terechtgekomen?
+1
worteljcb
@stippie Nee, die heb ik wel bij een importeur gedaan, maar ergens anders. Die hadden echter geen openstaande plekken. Zodoende gesolliciteerd op deze vacature en vervolgens aangenomen 👍🏻
+3
Kosk123
Ik wist ook niet wat ik wilde, heb eerst een jaar een hbo-opleiding gedaan die niets met landbouw van doen had.
Vervolgens veel opleidingen bekeken en weer een niet (direct) landbouw gerelateerde studie begonnen en deze ook afgerond.
Bij de tweede studie ben ik ook meer gaan kijken naar hoe ik door stages kon uitvinden wat ik wilde.

Ik zou wel een hbo-opleiding gaan doen, probeer voor de praktijk ervaring een bijbaan bij een loonwerker te vinden. Ik denk dat je daar meer aan hebt.
Loonwerker worden na het hbo kan altijd nog.

Maar je moet het zelf beslissen, veel succes met de keuze!
Ja.of.nee
@Kosk123
Ja klopt. Bedankt voor de tip!
+3
inter fan
Zelf 3 jaar terug ook voor de keuze gestaan, niet perse het loonwerk wat interessant was, maar de machines en techniek die gebruikt word vond ik gewelsig, in de agrarische sector komt alles daarvan terug. Dus toen ook maar besloten om werktuigbouwkunde te doen, en stages en minoren zoveel mogelijk agrarisch te richten en dat bevalt eigenlijk best heel goed. Ik volg nu 2 minoren in Dronten over techniek akkerbouw en eentje over precisie landbouw, voor mij net een mooie combinatie, daarnaast is het een veelzeidige opleiding waar je eventueel ook nog een andere kant mee op kunt.

Daarnaast zoals ookal aangegeven, probeer een leuke bijbaan te vinden, ik zit nu 4 jaar bij een loonwerker en merk toch zeer regelmatig dat die praktijk ervaring enorm veel helpt, in de werktuigbouw, maar ook gewoon in het dagelijks leven.
+1
Ja.of.nee
@inter fan
Ja bedankt! Ga ik inderdaad zeker proberen te vinden (die bijbaan)
+2
Has Hogeschool
Deze school heeft volgens mij alleen geen opleiding die ook de technische kant behandeld, maar als je eerst een bedrijfseconomische opleiding wilt doen in agri is dit ook een goede optie. voor mij speelde het ook mee dat je veel stage loop mogelijkheden hebt.
Ja.of.nee
@Fendt615lsaturbomatik-e
Oké dankjewel! Daar ga ik me ook in verdiepen
+3
TeunFendt
Ik kan hier tal van opleidingen geven wat zou kunnen passen. Maar eigenlijk is er maar 1 ding wat het zwaarst telt. Ga naar een opleiding waar je je echt thuis voelt waar je je fijn voelt en niet waar je 3,4 of 5 jaar heen gaat met tegenzin. Je kan nu echt kiezen wat je zelf wilt en wat je zelf wil leren, maak daar dan ook gebruik van. Want anders leer je alleen voor een papiertje en niet omdat je het echt leuk vindt.
Ja.of.nee
@TeunFendt
Ja dat vind ik ook het belangrijkste, dank voor je tip!
+3
ford3000
Wat ik zelf wel gemerkt is, is dat je de praktijkervaring wel op doet in het veld, dus bij je bijbaan of thuisbedrijf etc. Daar heb je niet persé een praktische opleiding voor nodig. Theoretische kennis leer je op school. Als je de capaciteit hebt om een opleiding als bijvoorbeeld economie of bedrijfskunde te doen, doe dat dan. Je vraag jezelf misschien af en toe af van wat heb ik hier later aan? Dan is het even doorbijten. Maar achteraf geniet je alleen maar van de kennis die je daardoor hebt gekregen.
Ja.of.nee
@ford3000 daar ben ik het deels mee eens, alleen vind ik het ook belangrijk om een fijne en vooral leuke tijd te hebben tijdens de studie. (Net zoals @TeunFendt zegt)
+1
ford3000
@Ja.of.nee Ja ik ook hoor, misschien lijkt uit mijn opmerking dat ik zeg dat je een opleiding ‘moet’ doen. Maar dat is zeker niet wat ik bedoelde. Maar als je graag wilt leren, zet dan niet te laag in.
Ja.of.nee
@ford3000
Ja ik snap je👍🏼
+1
ford3000
@Ja.of.nee Ik heb trouwens ook agrotechniek & management in dronten gedaan. En dat beviel wel heel goed.
Ja.of.nee
@ford3000 fijn om te horen!
+1
Kleine loonwerker
Ik doe ook agrotechniek en management in Dronten. Zit nu laatste jaar. Nu naast school bij loonwerker aan de gang en als school afgerond heb fulltime. Vanuit de module ondernemerschap loonwerk stage gelopen bij mn werkgever.
In eerste instantie begin ik op MBO niveau bij mn werkgever, nog meer ervaring op doen. En als minder werk beschikbaar is, ga ik kleine klusjes op HBO niveau doen.
In mijn geval past de opleiding ook bij mn werk, sluit goed aan.
Zeker in jouw geval als je voor jezelf wilt beginnen, dan is beetje bedrijfskunde (boekhouden, recht, marketing, ondernemen) zeker niet weg
+1
Ja.of.nee
@Kleine loonwerker Super bedankt voor je reactie! Hier heb ik zeker wat aan, ik ga mij inderdaad nu verder oriënteren op agrotechniek en management in Dronten!👍🏼
stippie
@Kleine loonwerker is de module ondernemerschap loonwerk de stage bij een loonbedrijf, of is het een minor dat je in het laatste jaar kan kiezen?
+1
Kieran
Agrotechniek en Management in Dronten is een uitstekende opleiding voor jou. Hier word je genoeg geprikkeld om ook eens verder te kijken dan de loonwerk sector en daar je kennis in op te doen. Ben zelf twee jaar terug afgestudeerd en ben nu vertegenwoordiger bij een landbouwmechanisatiebedrijf. Klasgenoten van mij zijn in diverse richtingen uitgestroomd, sommige zijn eigen ondernemer geworden, accountant of planner bij een loonbedrijf geworden. Ook krijg je met deze opleiding vaak en makkelijk een kijkje in de keuken hoe het bij grote spelers gaat in onze sector. Erg interessant waar je veel ervaring en kennis mee op doet! Met deze opleidingen kan je alle kanten op als je bent afgestudeerd. Wat mij ook is opgevallen is dat studenten uit Dronten hoog staan aangeschreven bij bedrijven en je in een netwerk komt waarbij bijna iedereen in Dronten heeft gestudeerd.
Ja.of.nee
@Kieran
Dat is mooi om te horen! Dankjewel voor de tip!
+3
Ja.of.nee
Aan iedereen; bedankt voor jullie reacties, jullie hebben mijn enorm geholpen, ik ga mij verder oriënteren (vooral op aeres in Dronten met de agrotechniek en management opleiding. Dankjulliewel!😃👍🏼
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!