Diesel

Bij ons thuis stond nog een jerrycan met zomerdiesel
die is gaan vlokken
kan je de diesel dan weg dondere
of gaan die vlokken er weer uit?
en zo ja kan dat dan nog worden gebruikt in de trekker?

Deel dit topic

Reacties

Markje
Gewoon laten staan, zodra het vriezen voorbij is dan is de diesel ook weer goed. Zou alleen voorzichtig zijn om deze diesel niet gelijk op te gooien als het vriezen voorbij is, want de vorst kan terug komen
remco1234
@Markje

oke dankje
maar bijv in augustus kan die dan weer in de trekker
tjnoordhorn
@remco1234

ja zat als de temp maar boven de 7 a 8 graden is
sgt-plantenbak
@remco1234

opwarmen en benzine bij de diesel in gooien
Mc130
Als de samengeklonterde paraffine weer oplost is er volgens mij niks aan de hand maar ik zou eerst even kijken of het is opgelost voordat je het in de trekker gooit
JD-stienstra
Bij het mechanisatie bedrijf is wel een goedje te krijgen dat de vlokken zo weer oplossen. ff schudden en je kunt het weer gebruiken
Husqvarna
Had hier nog zomer-ruitensproeier in een auto, hingen wat groene ijspegels onder de bumper 😃
ErDee
Scheutje petroleum erin doen
Markje
Ben zelf niet zo'n voorstander van toevoegingen, zeker niet als de diesel al bevroren is geweest. Mij hebben ze altijd verteld dat je toevoegingen moet doen voordat de diesel bevriest. Je kan het ook erna doen, maar dan eerst de diesel helemaal ontdooien. Nu die diesel toch in een jerrycan zit, zou ik zeggen. Gewoon laten staan en erop gooien als het voorjaar is. Ligt natuurlijk ook veel aan op welke motor je het wil gooien, maar ik zou het niet doen op zo'n nieuwe commonrail motor die die nen590 diesel vraagt.

Wil je toch mengen, dan zou ik gaan voor zo'n flesje van dat spul dat je kan krijgen bij de dealer ofzo. Die schijnen goed te zijn. Met petroleum kan ook, maar niet teveel want het zou de smerende werking verminderen. En als je mengt, wees er zeker van dat de gehele diesel goed is opgelost, denk niet van dat de filter die vlokken er wel uit zal halen. Dat doet de filter wel, maar dan heb je ook de filter dicht zitten en kan je de trekker nog niet gebruiken.
maartendankers
@Markje

Antwoorden waar je iets aan hebt 😄 +1
Markje
@maartendankers

bedankt, hoop dat je er iets aan hebt...lol
gudo
Ik had bij onze trekker peterolieum gedaan omdat er zomerdiesel in de tank zat. Zaterdag was de diesel alsnog bevroren.
marco steyr
Als het warmer word gaan de vlokken er na enige tijd weer uit, je kan ook bij de dealer of oliehandel een middeltje halen wat de vlokken oplost.
remco1234
De diesel wor in een ford 5610
een ts 90
en een terex 80
zit volgens mij geen commenrail in
Markje
Wat iedereen doet, moet hij vooral zelf weten, maar als je die jerrycan niet nodig hebt, dan zou ik hem laten staan tot het weer warmer is, dan kun je hem gerust zonder probleem gebruiken.

@gudo dan had je er te weinig petroleum bij gedaan, of hij was niet goed gemengd, volgens mij kan petroleum en diesel zich ook weer ontmengen. Die ontmenging gebeurd in ieder geval wel bij een mix van benzine en petroleum (eigen ervaring).
ford5000
Mooi laten staan tot het voorjaar is de meest simpele en doeltreffendste oplossing.
De diesel neemt bij dooi gewoon weer zijn oorspronkelijke vorm aan, dus de parrafinevlokken verdwijnen dan vanzelf weer.
Is het geklooi met petroleum of andere toevoegmiddeltjes niet eens waard.
1066
Wij hebben nen590 winter diesel nou het was gisteren gewoon bende
royd6806
Wachten tot de voorjaar en daarna met de trechter me de zever er in

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
35