David Brown 990 - Lagers van drijfstang op krukas stuk

De lagerschelpen bevestiging van drijfstang 2de cilinder is stukgedraaid : reden gaatje van oliesmering dichtgeslipt door metaalvijlsel van lagerschelpen.
Waarop dien ik te letten bij het vervangen van deze lagers ( in welke handel kan ik deze bestellen?)
LP_construct

Reacties

+1
lourens
Ik weet niet waar u woont maar kent u misschien LMB DE WITH uit leerdam
Die heeft heel veel van zulk soort dingen misschien moet u daar eens kijken
Groet lourens
+1
Klein Rot
@LP_construct
Dat het smeergaatje is dicht geslipt is het gevolg van slechte smering waardoor het lager is heet gelopen waarschijnlijk zijn de andere lagers ook ingelopen door olie te kort. Beste is alle lagers van de krukas controleren en lagerschalen vervangen. Laat een motoren revisie bedrijf de conditie van de krukas controleren.
+1
HeitecNL
Zoals @Klein Rot aangeeft is hier sprake van gevolgschade en zit de oorzaak ergens anders. Lagers van DB (en in principe elke andere verbrandingsmotor) lopen niet zomaar kapot. Slechte smering heeft ook weer oorzaken, zoals te weinig olie, verstopte aanzuigfilter, diesel in de olie etc.. Maar ook gewone slijtage aan de lagers en krukas kan tot teveel ruimte tussen lagers en krukas leiden waardoor de oliedruk wegvalt en uiteindelijk een lager compleet de geest geeft.
In ieder geval krukas laten nameten, zal zeer waarschijnlijk slijpen worden en overmaatse lagers erin. I
+1
Jpkd
Er zijn in ned prima motoren van David Brown te koop probeer uit te vogelen waar deze motors vandaan komen met een aantal uren wat ze gedraaid hebben waarde 0€ Max 500€
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!