Onderdelen voor een kramer kb 25 bouwjaar 1955

Ik heb een kramer kb25 bouwjaar 1955 te restaureren, waar vindt ik onderdelen zoals koppeling,bekabeling, lagers vooras,... ?
fordson dexta deinze

Reacties

+2
a3vandiejen
Misschien weet @Kramer U800 Dirk wat adressen.
+1
Kramer U800
Ik heb even gekeken voor je, en voor de 2BN Güldner motor die verbouwd is in de KB25 is bij Granit Parts niet heel veel te krijgen.

Koppakkingset, klepdekselpakking, distributie deksel pakking, krukaskeerring voor- en achter, overmaat zuiger 96 mm, in- en uitlaatklep, drijfstanglager en tot slot drijfstangbus. Prijzen mag ik uiteraard niet noemen, maar ik kan je vertellen dat Granit Parts heel duur is.

Remvoering hebben ze, kant en klaar.

Voor de rest eigenlijk niet zo veel, op wat pakkingen na.

Koppeling hebben ze dus niet, vooras lagers ook niet en de kabelboom zul je toch echt zelf moeten gaan reconstrueren. Vooras lagers zou je zelf nog kunnen draaien als je een draaibank hebt en het bronzen bussen zijn. Zijn dit al kogel/naald/ kegel lagers dan kan je ze zo bestellen bij een mechanisatie bedrijf.

Kramp en Sparex hebben 99% zeker ook niks voor je KB25, en wanneer wel, heel basic spul.

Misschien dat @Rietman nog adressen heeft, in Duitsland eventueel, hij is meer thuis in de tractoren van Kramer, ik meer in de straßenzugmaschines van dit mooie merk.
Bedankt voor de info, ik kan hiermee al wat verder
Kramer U800
@fordson dexta deinze Super, graag gedaan.

Bij Ebay Kleinanzeigen kijken helpt ook wel eens. Daar staan nu 5 complete KB25's te koop.

Er is ook iemand die een hoop tweedehands onderdelen verkoopt van een gesloopte KB25, in de link kom je bij de koppeling uit maar deze is wel gebruikt.
Als je op de gebruikersnaam klikt van hem kan je nog meer advertenties zien.

Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?

ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…
Sojaboontje
Ben je een koppeling nodig, of alleen reviseren?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden onderdelen en Restauratie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!