International 423 - Lage groep doet het niet goed

Wij hebben een international 423 met de agriomatic versnellingsbak. nu heb ik er een paar vragen over. hoe werkt deze bak eigenlijk. Ik heb wel eens gehoord dat de hoge groep gewoon door de tandwielen gaat en niet door de agriomatic. En dat dan de lage groep wel door de agriomatic gaat. Hoe werkt dit? Wanneer ik de koppeling op laat komen als de motor draait en de bak in zijn vrij staat hoor je de motor even iets stotteren en hoor je iets in de bak razen. Als je de koppeling weer op laat komen is dit weer over.
Als ik met een ingeschakelde lage groep rij en de trekker moet er aan trekken komt hij stil te staan. De hendel is dan nog gewoon ingeschakeld. Als ik hem dan nog weer iets verder naar beneden druk rijd hij weer verder. Is dit te verhelpen en zo ja hoe?

Deel dit topic

Trekkerfan05

Reacties

Sjorszetor
Hoi de lage groep werkt met een lammelenkoppelling en wordt bekrachtigd met een schotel veer.
Als ie doorslipt kun je deze aan de zijkant van de bak bijstellen ik dacht 2 bouten losdraaien en verstellen in de sleuf gaten
Sjorszetor
Link van de bak waar de hendel zit
MaxxuM4ever
Dat zijn die halve maantjes toch? Dacht altijd dat die van de agriomatic bijstellen waren, weer wat geleerd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden koppeling , agriomatic en versnellingen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!