Fendt 105 S - Er komt vreemd geluid uit de eindvertraging

Dag allemaal,

Ik ben al een eindje in het bezit van een Fendt 105s en die maakte al van in het begin vreemd geluid ergens aan de achterkant van de trekker. Ik heb de remmen schoon gemaakt en nieuwe remschijven gemonteerd maar dat maakt geen verschil. Kan het zijn dat er in de eindvertraging iets mis is? Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

Deel dit topic

Hobbyboer1

Reacties

vriesjan215
Bij onze 102s komt er bij de wegversnelling en achteruit een erg krakend geluid uit de versnellingsbak,maar is het een krakend geluid?
En is het continu te horen
Hobbyboer1
Het is een soort schrapend geluid precies. En het is vooral als hij belast is, als ik bergaf rijd is het helemaal verdwenen. En als hij dan extra belast is met de kipper word het ook wat minder.
vriesjan215
Oké het lijkt dan ongeveer wel dat te zijn wat wij ook hebben, maar wij hebben er nog nooit naar gekeken of naar laten kijken. Maar is dus niet direct ernstig denk ik. Wellicht dat er iemand is die meer weet.
Is het trouwens ook in één of een aantal versnellingen?
Hobbyboer1
Ik heb er net een ritje mee gedaan en het is bij alle versnellingen maar hoe sneller hoe erger het word vooral in de wegversnelling dus. Het kan inderdaad wel zijn dat het uit de versnellingsbak komt ook maar dat is moeilijk te horen.
vriesjan215
Ja, ik snap dat het moeilijk te horen is ja 😄 Ik denk dat het misschien iets met de synchromeshringen is, maar pin me er zeker niet op vast.
Hobbyboer1
Ik vind het wel een enorm storend geluid om te rijden
vriesjan215
@Hobbyboer1 Ja, dat klopt, wij rijden er hier op de boerderij eigenlijk nooit mee over de weg dus verder gelukkig geen last van, maar ff wachten op anderen die er misschien meer van weten.
Bert353
Zit er bij Fendt een eindvertraging op de as?
heb je eventueel wiel lager speling?
Hobbyboer1
@Bert353 er zit geen speling op de wiel lager maar nu ik er op let kan het geluid wel eens uit de versnellingsbak komen.
vriesjan215
@Bert353 Ja er zit een eindvertraging op een fendt
Bert353
@vriesjan215 dan zou het best kunnen dat het daaruit komt, ik heb dat pas ook bij een someca415 ontdekt, maar ik ben nog niet zover dat ik dat uit elkaar gehad heb, dus ik kan niet met zekerheid zeggen dat het dat is.
+1
jd4050
Misschien kroon en pignonwiel?

Zit er wel (voldoende) olie op?
Hobbyboer1
@jd4050 hoe veel olie zou er moettennin zitten?
Jpkd
Bij geluiden in versnellingsbak bak en eind vertraging is met normale gehoor niet te horen waar dat geluid vandaan komt kan alleen maar met stethoscoop geanalyseerd worden dit worden zoekplaatjes genoemd. neem als hobbyist genoeg tijd ervoor om het geluid op te zoeken 0.75ltr olie van de in eind vertraging vande fendt 100serie
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 105 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!