Renault 77.12 TS - Brandstofpomp los gelopen

Brandstofpomp (cav) los gelopen , tandwiel van tijd af . Geen schade verder . Hoe kan ik hem weer terug op tijd zetten ? Gaat om een mwm 226-4 motor . Wie kan me helpen ?

Deel dit topic

Davidddd

Reacties

DB780
Ik heb zelf een 461, waar bij ik de brandstofpomp afgenomen en weer terug gemonteerd heb.
Mijn motor was zo vuil van binnen dat ik het geluk had precies te zien waar de 3 boutjes hebben gezeten (afdruk door vuil)
Ik neem aan dat jou brandstof pomp ook drie boutjes heeft?
Indien ja, volgens mij was de procedure dat je 2 merk tekens op het tandwiel terug kan vinden een met 2/4 en een met 3/6, 2/4 is merkteken dacht ik voor 2 en 4 cilinder, 3/6 voor 3 en 6 cilinder motoren. Dus motor op tijd zetten door merktekens krukas tegen over elkaar, en dan de pomp met juiste merkteken (cilinders motor) op tijd zetten. Dan als de 3 boutjes terug zijn gemonteerd, is mij verteld, speling boutjes geheel tegen de klok weg drukken, proef ondervindenlijk motor starten en pomp af te stellen door spelling na elke loop een stukje met de klok mee te draaien, en opnieuw proberen.
Als de motor niet goed is afgesteld rookt hij sterk.
Deze stap heb ik niet hoeven maken door dat de motor vuil een afdruk op het tandwiel heeft gemaakt maar de boutjes hebben gezeten.
In ieder geval werkte het zo bij mijn 461, ik hoop ook bij jou tractor.

Succes.
DB780
@DB780 Wat ik no vergeten ben te zeggen, aan de zijkant van mijn CAV pomp zit een plaatje met twee boutjes vast, schroef dit los, met een bak er onder (loopt diesel uit pomp), als het goed is zie je een ringtje of oog, als je de pomp verdraait zie je een streepje op de pomp as, deze moet precies in het midden van het ringetje/oog staan, dan staat de pomp op tijd en kan je het tandwiel van de pomp goed zetten.
Davidddd
@DB780 oké dankjewel ga het morgen proberen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 77.12 TS en hebben de trefwoorden brandstofpomp en motor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!