John Deere Lanz 310 - Werking diepteregeling hefinrichting onduidelijk

Hoi,
Kan iemand mij misschien de werking van de diepteregeling van deze tractor uitleggen.
Ik heb de hendel van de diepteregeling helemaal omhoog staan, in het laatste tandje. Zoals ik het begrijp heb je dan gewoon hefinrichting, zonder lastafhankelijke regeling o.i.d.
Nu was ik gisteren een grondbakje aan het afkoppelen, en op het moment dat ik aan de topstang trok, ging de hef ineens vanzelf omhoog, bij induwen ging ie weer naar beneden.

als ik de diepteregeling in de onderste stand zet, dan gaat de hef ook ineens helemaal omhoog of omlaag als ik de hef bedien.

Verder valt het me op dat bij zware lasten, de hef goed omhoog gaat, maar als ik hem dan rustig laat zakken, gebeurt er eerst niks, tot ik met de hendel op een bepaald punt kom, en dan laat ie ineens het werktuig "vallen" en dus niet langzaam zakken.

Kan het zijn dat er intern wat verschoven is, waardoor de stand van de diepteregeling hendel niet meer goed is ofzo? Of snap ik gewoon de werking van deze diepteregeling niet?
Toen ik de tractor kocht zat deze hendel vast(geroest) maar met wat wiebelen en jutteren kwam ie wel los.

Deel dit topic

Fritske1978

Reacties

JD3010
Ik heb wel een handleiding, maar meer weet ik er niet van .
Fritske1978
@JD3010 bedankt, maar de handleiding heb ik ook. Helaas wordt dit niet heel duidelijk uitgelegd.
jan4072
Haal je de functie van de handels niet door elkaar? Als ik je verhaal lees dan is de handel die jij als positieregeling bestempeld de diepte regeling en de handel die jij uitgeeft voor diepteregeling/lastafhankelijk de positie regeling.
Fritske1978
@jan4072 Hoi Jan, bedankt voor je antwoord, maar nee ik haal ze niet door elkaar. Positieregeling is traploos, en diepteregeling/lastafhankelijk heeft 4 standen.
Ik heb de instructie in het frans, maar daar wordt dit niet heel duidelijk uitgelegd.
Waar ik al wel achter ben is dat er iets geknutseld is met het blok aan de tractor waar ik de topstang aan koppel, waardoor de topstang het lastafhankelijk-bedienings-pinnetje misschien anders bediend als origineel. Maar ik zou verwachten dat dat pinnetje helemaal geen effect heeft wanneer ik de lastafhankelijk hendel helemaal naar achter zet.
Fritske1978
Ik kom er net achter dat het hydrauliek olienivo veel te laag staat. Stom dat ik dat niet gecheckt heb. Zou dat kunnen verklaren dat de hef zijn eigen leven lijdt? Dit weekend even olie regelen.
JD3010
@Fritske1978 lijkt me niet, dan gaat die slecht omhoog
Fritske1978
@JD3010 ja dat dacht ik ook al, maar ik weet niet hoe de diepteregeling intern aangestuurd wordt, ik dacht dat er misschien daarvoor een bepaald minimaal nivo nodig is
JD3010
@Fritske1978 lijkt me eerder dat de regeling bijgesteld moet worden, zeker omdat je zegt dat het vast heeft gezeten. Verbogen, te ruim oid
Fritske1978
@JD3010 Precies wat ik dacht, iets afstellen, vandaar dat ik het hier ook vroeg 😉

Aan de buitenkant is niks te zien, bedieningshendels van hef en lastafhankelijk lijken niet krom, en geen speling. En ik heb niet heel veel zin/tijd/kennis om het hefdeksel open te maken. Dus als iemand tips heeft wat/hoe er eventueel wat af te stellen is zou fijn zijn.
JD3010
@Fritske1978 Ik zal eens kijken of ik wat vinden kan, maar heb hier geen ervaring mee.
Ik had trouwens ook geen zin om mijn trekker open te maken, maar dat wordt je vaak niet gevraagd. Maar ben wel blij dat ik dat gedaan heb.
+1
Fritske1978
Probleem is opgelost. Zowel de hendel van de hef, als de hendel van diepteregeling zaten verkeerd gemonteerd. Omdat de diepteregeling eigenlijk te ver zat, buiten zijn gewone werkgebied, was deze ergens van binnen vastgeslagen, en regelde de diepte heel vreemd. Met een paar bescheiden tikjes met een hamer schoot hij weer los. Toen ik die eenmaal de hendel goed afgesteld had kwam ik er achter dat de hef niet meer helemaal tot het laagste punt wilde zakken. De hefhendel vervolgens ook over zijn as gedraaid, en goed afgesteld, en alles lijkt weer goed te zijn.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Lanz 310 en hebben de trefwoorden hefinrichting en diepteregeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!