Illustratie van:

Renault 461 - Welke tractor merken hebben ook een keerbak geleverd?

Ik vind in het instructie boekje dat Renault een keerbak op tractoern geleverd heeft (Keert de richting om zodat je met de zelfde versnellingen net zo snel vooruit als achter uit kan rijden)

Nu vraag ik mij af, is renault het Enigste merk die dit ooit geleverd heeft? Of hebben andere merken dat ook gedaan, en welke?

Deel dit topic

Reacties

wim-same
Ik denk dat er veel meer merken geweest zijn met een omkeer bak, en de jongere trekkers al helemaal. Bij Same hadden sommige typen een omkeer bak.
walker1
Tegenwoordig leveren bijna alle merken wel zo'n bak, al dan niet als optie. Maar Renault was wel een van de eerste merken die zoiets had.
Fordje4600
Ford 40/new holland ts serie, jd 20 en 30 series en steyr 8080series hebben dat wat ik zo uit mijn hoofd weet
Pauls
Volgens mij had IH (eind jaren 60 begin 70) ook aantal types met soort automaat, gewoon hendel naar voren om vooruit te gaan hendel naar achter om achteruit te gaan, zonder koppeling te gebruiken. Ford had vroeger ook zo'n type, maar ken de naam niet dadelijk (het zou selectomatic kunnen zijn). Daarna zijn verschillende merken met mechanische omkeer gekomen, zowat eind jaren 80 begin 90. Onder andere MF met de 300 serie, de 6100 serie had drukknopje aan het stuur.
jehan
@Pauls klopt wij hadden een international 624 met omkeer koppeling ..was ideaal met vast rijden van de kuil
Corne S
@Pauls

Agromatic-s was dat.
flip1150
Midden jaren 60 had MF de 3165R met schuttle transmissie oftewel omkeekoppeling
Krispax
@flip1150 die ken ik,deze had 2 voetgaspedalen. Rechtse pedaal was vooruit, linkse pedaal was achteruit rijden en dit zonder koppelen. Werkt niks zo fijn rond het erf als dat.
flip1150
@Krispax Dit was een van de eerste. Ik heb nu een van de laatste (50ex powershuttle) is ook al bijna 30 jaar oud en word nog dagelijks gebruikt.
Ik heb zelf al een aantal keren gewerkt met Steyr trekkers van het type 650 en 540, welke ook waren uitgerust met omkeerbak. Even wennen pook vooruit is achteruit rijden en pook achteruit is vooruit met de trekker. Zelf ook aantal jaren thuis Renault gereden en werdt altijd gewaardeerd tijdens het harken van hooi.
Clayson M80
Landini 8880 had 24 x 12 omkeer
DB780
Hete dat systeem van Ford niet speed o matic?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 461 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0