Illustratie van:

Fendt 309 - Welke olie in aandrijfkast voor 4x4

Hallo,
Moet de aandrijflast voor de voorwiel aandrijving appart worden ververst van olie of is dit samen met de versnellingsbak, zo ja, welke olie moet hierin?
Mvg jelle

Deel dit topic

Reacties

vriesjan215
Vario of farmer serie? Ik weet het trouwens beide niet hoor, maar even de interesse 😉
vanheule
Kluiszicht
Beste Vanheule. Ik neem er even de originele handleiding bij: voorasdifferentieel (6 l) en voorwielnaven (2 x 1 l): olie Hyp. SAE 90. Idem voor de asaandrijvingen (2 x 8,8 l). Versnellingsbak en differentieel: universele olie SAE 80 (32,5 l). Probleem is dat die getallen in de olieshop meestal anders zijn nu. Ik had een olieverlies op de rechter voorwielnaaf en vulde bij met Shell SPIRAX AXLE OIL S2 A 80W-90. Uiteindelijk heb ik deze week de tractor binnengebracht voor het vernieuwen van oliedichtingen. Gisteren opgehaald en de oude dichtingen meegekregen. Vooral de stofdichtingen waren helemaal verpulverd door de jaren (bouwjaar 1983). Wordt wellicht en stevig prijskaartje want alles moet opengemaakt worden na het afhalen van het voorwiel. Zal een beetje mogen bijschilderen. Mocht je dat wensen kan ik die bladzijde uit de handleiding voor jou even inscannen. Mvg, Fons
vanheule
@Kluiszicht kun je deze bladzijde inscannen aub,
Mvg jelle
Kluiszicht
Dag Jelle. Ik scande de documenten in. Als je mij een email-adres bezorgt kan ik deze doorsturen.
mvg
Fons

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!