Illustratie van:

David Brown 885 - Komt niet helemaal in versnelling. Kan deze nog verder worden afgesteld?

Mijn david brown 885 komt niet helemaal in zijn versnelling het probleem hiervan is dat het koppelingspedaal niet verder op kan komen omdat deze tegen de stuurstang aan komt.

Ik heb al met een bout aan de zijkant gezorgd dat hij verder op komt maar verder is dus niet mogelijk. Is er nog een andere manier om dit af te stellen? Of is de koppeling gewoon op dan?

Als hij eenmaal op gang is dan heeft hij zijn volle kracht vandaar dat ik hoop dat er nog iets te doen is voordat het blok gesplitst dient te worden.

Ik hoor graag jullie gedachte/advies

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

porschestandard
Die onderste hefboom een tandje verzetten?
+1
FransBrown
Er is nog een bijstelling mogelijk . Demonteer de circlip van voor het koppelingspedaal en schuif het pedaal van de scharnierpen. Draai vervolgens
de klembout geheel uit het kantelstukje. Dit kantelstukje zit met fijne vertanding op de as die in het koppelingshuis gaat. Markeer de positie van het kantelstukje ten opzichte van de as. Schuif het kantelstukje van de as. Draai het kantelstukje een of twee tanden tegen de klok in en schuif dit weer op de as en monteer alles weer.
Hoi Frans! Bedankt, ik had het pedaal er al vanaf maar had geen idee dat de klembout verstelt kon worden. Ga ik morgen naar kijken👍
DB780
Hallo Sjors

Als ik het dus goed begrijp krijg je de tractor niet in de versnelling omdat hij niet ontkoppeld?
Heeft jou tractor de aftakas onder het koppelingspedaal zitten, of heb je een handmatige aftakas handel?

Bij het oude systeem (aftakas onder koppelingspedaal) is het eerste gedeelte koppelingspedaal voor het rijden, en het verdere gedeelte voor de aftakas, je moet het pedaal geheel indrukken om de aftakas te ontkoppelen.
Vraag, kan je de aftakas wel goed ontkoppelen?
+2
De manier van Frans heeft geholpen. Het pedaal zit nu een stuk lager en de koppeling kan helemaal opkomen.

Super bedankt! Het is dus opgelost!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 en hebben de trefwoorden koppeling en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
432
TREFWOORDEN