Keuze tussen Hydrostaat of handschakel

Heb mijn oog laten vallen op een farmtrac met voorlader om me wat te helpen met de tuinwerken. Ik zou graag wat advies willen om me te helpen in de keuze tussen hydrostaat of handschakel.
Iemand goede of slechte ervaringen? Tips?

Thanks!!

Bert

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Wat wil je er allemaal mee gaan doen?
In eerste instantie een hulp rond het huis zowel verbouwingswerken als tuinaanleg...
Grond verplaatsen, remorque met hout trekken, steenpuin verspreiden, grindweg aanleggen, wat freeswerken, houtkliever aansluiten,...

Ik meen te lezen dat een handschakel minder mogelijkheden heeft en dat de pto telkens uitvalt als je schakelt???

Technisch ben ik een 0, dus hetgene het minst snel stuk gaat is ook interessant...
dennisbouter
bert.imbrechts@qualityclean.be">@bert.imbrechts@qualityclean.be grote tractoren hebben 2 koppelingen 1 voor de versnellingen 1 voor de pto. Deze kleintjes hebben er 1 dus als je wilt schakelen 1-2 of achteruit zal altijd de pto stoppen als je de koppeling intrapt en ook een voorlader werkt veel fijner met een hydrostaat je zet het handgas op een toerental en met je hydrostaat pendaal rij je voor en achteruit
Fast Eddy
Een hydrostaat is minder geschikt voor zwaar trekwerk. Als je er alleen mee gaat frezen zou ik voor de schakelversie gaan.
Valtra man
Ga voor handgeschakeld, minder onderhoud, meer trekkracht. Iets meer werk met de linkervoet bij het voorladerwerk, maar die trekkers hebben zulke lichte koppelingen dat dat geen groot bezwaar mag zijn.
Top tips! Bedankt.

Nog 1 vraag: stationaire machines zoals een kliefmachine, werken deze toch ook op een handgeschakelde?
dennisbouter
bert.imbrechts@qualityclean.be">@bert.imbrechts@qualityclean.be ja die werkt ook als trekker vrij staat
Ton_Deere
De PTO ofwel aftakas zal het gewoon doen als je hem inschakeld en uit zijn rijversnelling heb. Wel heb je voornamelijk bij oude trekkers nog dat je de aftakas kan uitschakelen waarneer je de koppeling in trapt maar dat is volgensmij in en uit te schakelen dacht ik.
Bedankt voor de tips, een handgeschakelde zal het worden.
Mvg,
Bert
+1
Quintto
Wil je persé een farmtrac, of wil je ook verder kijken naar andere merken?
Als ik de ervaringen van @inspecteurfendt lees wordt ik nu niet bepaald heel blij van dit merk, maar ik weet niet of dit bij andere minitrekker merken beter is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden versnellingsbak en hydrostaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!