Met hidromotor giertankpomp aandrijven

Hallo mijn vraag is of een case puma 140 met een hydrauliekolie opbrengst van 113liter per minuut en een maximum druk van 215 bar genoeg hydrauliek vermogen heeft om twee giertankpompen van 8000 liter/minuut aan te drijven.
ik heb deze vraag een keer in een wat ouder topic over giertanks gesteld, maar wordt het misschien door meer mensen gezien.

Deel dit topic

Reacties

Ton_Deere
Ja alles is mogelijk. Je hebt verschillende hydromotors en ook met verschillende slagvollumes. Evt kan je er ook nog een vertanding opzetten. Ik denk dat je ook een extra olie koeler nodig zal hebben. CNH trekkers hebben best warme olie temperaturen. Maar bedenk wel dat je met mestrijden nooit volgas rijd. En je hebt ook nog olie nodig voor je stuurcilinder, verdeelmolen en evr turbovuller
2850Johndeere6R
@Ton_Deere Hij boert in Brazil dus de snijmolen hoeft niet
ElGuapo
Dan heb je ongeveer 40kW hydrauliek vermogen beschikbaar.
Laat je dat los op die 2x8000 l/min. Dan kun de per pomp theoretisch 1,5 bar verhogen, maar er gaan hier en daar nog wat verliezen vanaf.

Met wat meer info over slagvolume en toerentallen die je wilt bereiken is er wel wat meer te zeggen over type hydromotoren.
En goed koelen inderdaad.
dirkao
Bedankt voor de antwoorden, inderdaad ik ben boer in Brasil, dus ik hoef geen verdeel/snijmolen aan te drijven. Turbovullers zijn er hier ook niet te koop, en (laten) importeren wordt te duur. Dus daar heb ik ook geen olie voor nodig.De kern van mijn vraag was of ik voldoende hidraulies vermogen heb met genoemde trekker en die is beantwoord. nogmaals bedankt. Het is hier nogal eens zo dat als je iets wilt wat niet gewoon te koop is je wel heel vreemd aangekeken wordt.Ik sprak over 2 pompen van 8000 liter , want groter is hier niet te koop. en met één gaat het laden me te lang duren. hidromotors zijn hier wel gewoon te koop met alle gegevens die ik maar weten wil, dus is wel uit te puzzelen wat ik nodig heb. groeten
fendt308-driver
@dirkao als je ze haaks op de dissel knoopt en er een haakse overbrenging van bijv triple maaier tussen zet heb je geen hydroliek nodig
+1
willemk
@fendt308-driver dat heb ik met mijn veenhuis vmb10000 gedaan . Alle hydrauliek eraf gegooid en nu worden pompen via aftakas aangedreven.
fendt308-driver
@willemk ziet er goed uit 👍🏻
+1
mf 6150
@fendt308-driver
Lijkt mij ook beter, hydraulisch gaat altijd lekken. Zeker met continu veel olie vragen
+1
willemk
Niet helemaal goed gegaan, maar bij de fotoos heb ik wat fotoos geplaatst
+1
dirkao
Beste mensen, bedankt voor jullie reakties. Natuurlijk hebben jullie gelijk dat het beter is om de pompen met de aftakas aan te drijven. Maar zoals gezegd zijn er hier geen turbovullers. Ik ben aan het puzzelen of ik een pomp van een zandzuiger ( centrifugaalpomp) kan gebruiken. Die dingen vragen meer vermogen dan een paar vacuumpompen. Om het het zo te maken dat het één totaal onafhankelijk van het andere in-en uitgeschakeld kan worden dus het idee om de vacuumpompen met een hidromotor aan te drijven.
groeten
ElGuapo
Is ook wel aan te rekenen. Flow en vermogen is erg afhankelijk van toerental, tegendruk en viscositeit van de mest. Laat maar weten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0