Even voorstellen: marc-verwerft

Amateur die een grote boomgaard (bijna 1ha) onderhoudt met een mini tractor en wat wil leren. Bezitter van een kleine kubota met wat extra's (ploeg, frees, ...).

Deel dit topic

Reacties

+2
Massey 2705
Hallo Marc , ik hoop dat je het leuk gaat vinden . Welkom! 👍
+1
marc-verwerft
@Massey 2705 - bedankt. Ik ga beginnen met de handleiding van de PZ strela helemaal door te nemen 😉 Morgen ga ik er 1 ophalen. Dus ik geniet al van jullie inspanningen. Lijkt een tof forum - ik zal ook proberen wat bij te dragen.
+2
Jpkd
Is hoogstam of laagstambomen zijn het appels en peren of ga je deoogst zelf verkopen of alleen gras maaien is het hobby .
+1
marc-verwerft
@Jpkd - de boomgaard is een allegaartje van een120 tal bomen. Pakweg 40 appelbomen en 40 perenbomen - halfstam en hoogstam zowat 50/50 verdeeld. Daarnaast 16 kersen, 16 pruimen, wat perziken, enkele notenbomen en een moerbei. Ik probeer het grasland fase 1 (zoek op "inverde fase 1" want ik mag nog geen links plaatsen) naar bloemrijk grasland om te vormen door te maaien en het hooi af te voeren.

Het meeste van de oogst wordt lokaal verwerkt. Van de appelen en peren maken we veel fruitsap.

't Is een beetje een uit de hand gelopen hobby - vroeger was het weiland maar de boer die er zijn paarden op zette is ermee gestopt. Toen hebben we het omgevormd naar een boomgaard. En nu moet het onderhouden worden ...
cyrus-van-gelder
@marc-verwerft welkom. Bij Tf Marc. Nou zo te lezen ben je druk bezig. Zelf heb ik ook wat fruitbomen. Ook wat wichterboompjes. Dat is een pruimensoort die in de Friese wouden voorkomt. Soms ook in het grensgebied met Groningen en Drenthe. In de rest van Nederland kennen ze het ras niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0