Kemper maisbek - Grote of kleine schotels ??

Misschien een vraag die al eerder gesteld is maar kan het niet terug vinden …

Welk type Kemper bek kun je het beste hebben voor mais in normale omstandigheden. Degene met de kleine schotel dus per rij een schotel of een waar twee rijen met een grote schotel mee gaan

Deel dit topic

Henkkouters

Reacties

+1
Rokus
Wij rijden zelf met een 8 rijen met kleine trommels! Groot voordeel van deze bek vind ik dat hij korter bij de machines blijft! Maar kan me voorstellen dat een bek met grote trommels minder snel vol loopt aangezien de planten minder vaak over gepakt moeten worden! En heel wat minder tandwiel kasten wat het onderhoud ook zeker aantrekkelijk maakt!
Siete
Normale omstandigheden zal beide wel goed gaan denk ik. Bij m'n vorige werkgever is na testen/ proberen met collega loonwerkers met verschillende bekken uit eindelijk gekozen voor een 6rijer Kemper met 2 grote trommels buiten en 2 kleine binnen. Dat was toen de bek die gelegerde maïs het schoonst mee nam en het minst vol liep. Met die bek kon je ook werkelijk alles knippen...
Rokus
@Siete waarom toen voor een 6 rijer gekozen? Wij vonden het een hele vooruit gang dat we geen insteek plek meer hoefde te maken om elkaar te passeren bij de eerste insteek baan! En we konden verder uit de sloot en greppels blijven met de hakselaar aangezien we hier op lage veengrond zitten waar we om de 3 bekken wel een sloot of greppel tegen komen!
+1
Siete
@Rokus Qua capaciteit hoefde het al niet sneller. Dan waren er toch veel plekken waar het te snel ging bij de bult. Met een 6 rijer konden we bij natte jaren iets meer snelheid houden waardoor je minder vaak bleef hangen, en in het jaar dat we de Kemper kregen was door harde wind hier vreselijk veel maïs plat gewaaid. Dit was toen de enige bek die er vrij goed door heen kwam, en er het beste onder op kon komen. Andere bekken liepen of vol, of begonnen te bulldozeren waardoor je alles voor je uit duwde.
geweldenaar
@Siete de krone bekken kregen de platgewaaide mais ook netjes voor de invoer.
Siete
@geweldenaar
Hier niet. Liep helemaal vol...
Nou was het toen ook vrij extreem hoor. Ook met de Kemper hadden we nog percelen die we toen allemaal van 1 kant af moesten oogsten.
Rokus
@Siete aha duidelijk
+2
catfan55
Grotere trommels = minder tandwiel bakken = minder onderhoud. Welke het beste werkt is afhankelijk van de gebruiker lijkt het vaak. De ene is positief over de kleine, de andere over de grote.

Ik zou persoonlijk voor de grote trommels gaan. Geen ervaring met Kemper, maar als in naar onze Orbis bekken kijk zijn het altijd de kleine trommels die problemen geven op de 750’s & 900’s, nooit de grote. Met de vroege orbis 600’s met 4 grote trommels waren er nooit issues met verstoppingen. Heb het idee dat met kleine trommels het gewas te veel “door geven” moet worden en de kans op verstoppingen groter is niet ideale omstandigheden (onkruid, korte/slechte mais)

In goede omstandigheden maait iedere mais bek goed.
armpie
Ik ben kom wel eens bij een loonwerker die allebei heeft. Al voordeel van de kleine trommels vertelde hij mij dat het gewicht minder ver voor de wielen zit, als nadeel bij een FR is dat de stengels de voorruit nat maken als het gewas nat is. Verder had hij geen voorkeur.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kemper maisbek ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!