Fiat 450 - Kan er olie lekken via de waterpomp?

Wij zijn op vakantie met de 450 en ik heb even hulp nodig bij de diagnose stelling. Hij lekte soms iets koelvloeistof voor we weggingen. Het werd niet echt erger, en we hebben water bij ons, dus dat leek wel ok. Er zat al wel een beetje speling op de as van de ventilator. Toen we aankwamen op de camping begon hij behoorlijk te piepen bij stationair draaien. Later zag ik dat er naast water ook olie op de v-snaar zat. Oliepeil en water zijn beide niet schrikbarend gezakt en er ligt ook geen plas onder, zelfs hangen er niet echt druppels. Maar een gesmeerde v-snaar is niet echt de bedoeling. Kan er olie via de waterpomp naar buiten lekken?

Alvast dank!

Huib

Deel dit topic

Huib Chardon

Reacties

+1
valmet6400power
Aangenomen dat de waterpomp wordt aangedreven via de V-snaar is dit eigenlijk onmogelijk. Bedoel die waterpomp is een ding opzich. Je schroeft hem tegen het motorblok aan maar die wisselen alleen koelvloeistof uit. Het enige wat zou kunnen is dat er olie bij je koelvloeistof komt die dan lekt via de pomp.
Clayson M80
@valmet6400power word de waterpomp van een Valmet niet aangedreven
door een V snaar ?
valmet6400power
@Clayson M80
Zeker wel. En de waterpomp van de 8550 waren de lagers ook aan stront maar rondom de lagers zat bij ons geen olie haha. Maar voor ik de betweter uit ga hangen dat alle merken het zo hebben bouwde ik even een veiligheid in haha
+1
Klein Rot
@Huib Chardon
De "olie" die u ziet zal uit de lagers komen die in een waterpomp zijn gemonteerd. Als dit al naar buiten komt is de pomp kapot ik zou hem snel repareren of vervangen voordat de schade groter wordt.
+1
Clayson M80
Vette v snaar kan ook van de voorste krukas kering komen
Huib Chardon
Ik heb er inmiddels een nieuwe pomp op gezet en alles is nu dicht. Misschien is de vettigheid wel ontstaan door het koelwater en een niet echt schoon motorblok.
+1
Kramer U800
@Huib Chardon Goed gedaan, reviseren weegt vaak niet op tegen een nieuwe van een paar tientjes. Zou best kunnen dat één van de keerringen eraan was. Of dat er vet op de V- snaar is gekomen, bij oude waterpompen zit er nog wel eens een vetbusje op die je aan kan draaien, dan komt er ook vet naar buiten toe.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 en hebben de trefwoorden lekkage en waterpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!